Autonoma «Avis» aicina uz kino cikla «Desmit izcili ceļojumi» jauno sezonu

Noslēdzoties vasaras ceļojumu sezonai, 2019. gada 27. augustā, kinoteātrī "Splendid Palace" tiks atklāta kino cikla "Desmit izcili ceļojumi" jaunā sezona, kas piedāvā aizraujošas tikšanās ar izciliem aktieriem labākajās road movie žanra filmās. Šajā sezonā automašīnām būs ierādīta īpaša vieta ne tikai uz ekrāna – par pārsteigumu parūpējies Rīgas Motormuzejs, kas pirms katra seansa ļaus klātienē aplūkot kādu retro auto modeli.

Kinoteātra "Splendid Palace" un pilna servisa līzinga un autonomas uzņēmuma AVIS cikla jaunās sezonas pirmā filma būs Martina Skorsēzes psiholoģiskais trilleris "Taksists" (Taxi Driver). Filmas galvenais varonis Treviss ir 26 gadus vecs Vjetnamas kara veterāns, kurš cieš no depresijas un hroniska bezmiega. Viņš strādā par nakts maiņas taksistu Ņujorkā, savā darbā pastāvīgi saskaroties ar pilsētas tumšāko pusi – vardarbību, izlaidību un prostitūciju. Kāds brauciens saved viņu kopā ar mazgadīgu prostitūtu, un Treviss saskata iespēju padarīt labāku vismaz viena cilvēka dzīvi.

1976. gadā tapusī filma ar Robertu De Niro un tobrīd vien divpadsmitgadīgo Džodiju Fosteri nesa tās veidotājiem ne tikai Kannu kinofestivāla galveno balvu – Zelta palmas zaru, bet arī virkni dažādu citu balvu un nomināciju, tostarp Kinoakadēmijas, Golden Globe un BAFTA nominācijas Robertam de Niro un Džodijai Fosterei, kura arī ieguva BAFTA balvu kā labākā aktrise otrā plāna lomā un daudzsološākā kino debitante.

Gatavojoties lomai, Roberts De Niro ieguva taksista licenci un vairākas nedēļas brīvajos brīžos strādāja par taksistu, kā arī zaudēja 14 kilogramus svara. Savukārt Džodijai Fosterei nācās veikt virkni psiholoģisko testu, lai pārliecinātos, ka loma un filmas skaudrākās epizodes neatstās paliekošas sekas uz pusaudzes psihi.

"Martina Skorsēzes filmu "Taksists" ir vērts skatīties gan pirmo, gan nezin kuro reizi – ne tikai Roberta de Niro un Džodijas Fosteres jaunības dēļ, bet arī izbaudot kopīgu braucienu ar viņiem automašīnā 70. gadu naksnīgās, bīstamās, bet valdzinošās Ņujorkas ielās. Kino vecmeistars Skorsēze prot radīt pieaugošu spriedzi, kuras baudīšanai noteikti ir vajadzīgs lielais ekrāns! Ir tiešām prieks, ka mēs varam kopā turpināt ceļot kino vēsturē un ka šim ciklam jau ir sava publika, kas nāk ne tikai skatīties filmu, bet arī novērtē šo vakaru atmosfēru," stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

Šī seansa līdzbraucēji, kas sarunāsies par filmu un auto, būs radio personība Valdis Melderis un aktrise Ieva Florence.

Turpmākajos seansos ciklā "Desmit izcili kino ceļojumi" būs skatāmas arī tādas filmas kā "Mis Saulstariņš" (Little Miss Sunshine, rež. Valērija Ferisa un Džonatans Deitons), "Trakais Pjero" (Pierrot le Fou, rež. Žans Liks Godārs), "Parīze. Teksasa" (Paris, Texas, rež. Vims Venderss) un "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (rež. Jānis Streičs).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47885418sec.