Biķernieku trasē norisināsies čempionāta Drift Allstars piektais posms

Jau šo sestdien, 6. augustā, 12:00, Biķernieku trases leģendārajā un bīstamajā trases konfigurācijā norisināsies Eiropas spēcīgākā drifta čempionāta Drift Allstars piektais posms. Uz starta stāsies visi labākie Eiropas piloti no vairāk nekā 15 valstīm, kas kopā ar spēcīgākajiem Latvijas PRO pilotiem gādās par aizraujošām sacensībām un neaizmirstamu šovu.

Drift Allstars Triobet Latvijas posmam reģistrējušies jau vairāk nekā 40 braucēji no 16 valstīm, kuru starpā ir neskaitāmas Eiropas līmeņa zvaigznes. Kā panākumiem bagātāko noteikti var minēt īru divkārtējo Drift Allstars čempionu Džeimsu Dīnu, kurš uz Rīgu dosies kā pārliecinošs kopvērtējuma līderis ar tikko izcīnītu uzvaru Igaunijas posmā.

Vai kādam izdosies apturēt šosezon kā robotu braucošo Dīnu? Uz šo jautājumu atbildi uzzināsim vien sestdienas vakarā, tomēr kandidātu netrūkst nedz starp ārzemju, nedz pašmāju pilotiem. Kā galveno konkurentu noteikti var minēt divkārtējo Drift Allstars vicečempionu Jāni Eglīti, kurš šosezon gan vēl nav kāpis uz pjedestāla. Tomēr tieši mājas trasē titulētākais latviešu drifteris varētu atgriezties uz panākumu ceļa.

Tāpat uz starta redzēsim tādus šosezon Latvijā maz redzētus grandus kā pagājušā gada Latvijas čempionu Ingusu Jēkabsonu, 2014. gada Latvijas čempionu Ēriku Ulasu ar jaunu automašīnu un aktuālo Austrumeiropas drifta čempionu Ivo Cīruli. Tomēr par pārsteigumu var parūpēties jebkurš no latviešu pilotiem – tā pagājušajā nedēļas nogalē Igaunijas Drift Allstars posmā ceturto vietu izcīnīja šīs sezonas PRO klases debitants Dāvids Jaunākais.

Interesantas pārmaiņas piedzīvojusi arī Biķernieku trase, kas pēc pēdējā gada pārbūves ieguvusi jaunu segumu un jaunas betona apmales. Lai arī pati trases konfigurācija būs līdzīga pagājušajiem gadiem, seguma maiņa trases otrajā daļā un izmainītās barjeras gādās par papildus izaicinājumu gan ārzemju, gan pašmāju zvaigznēm. Jāatzīmē, ka šī būs arī pirmā reize šosezon, kad drifta sacensības norisināsies visiem tik ļoti iemīļotajā lielās trases konfigurācijā.

Drift Allstars Rīgas posms iesāksies ar treniņiem piektdienā, 5. augustā. Tie ilgs no 13:00 līdz 19:00, ieeja būs 3 eur, pēc kuriem sekos iespaidīgā drifta automašīnu parāde pa Rīgas ielām. Tā startēs 19:30 no Biķernieku trases un pa Biķernieku, Ieriķu un Aleksandra Čaka ielām vedīs uz pašu Rīgas sirdi, t.i. Rātslaukumu. No 20:00 līdz 20:40 jaudīgie drifta spēkrati būs apskatāmi Rātslaukumā, savukārt pēc tam automašīnu kolonna pa krastmalu dosies atpakaļ uz Biķerniekiem.

Sestdien, 6. augustā, sacensības iesāksies ar atklāšanas ceremoniju 12:00. Tālāk 13:00 sekos kvalifikācijas braucieni, kā laikā tiks noskaidroti 32 labākie piloti, kuri piedalīsies finālbraucienos. Tandēmu sākums noteikts uz 16:00, savukārt apbalvošanas ceremonija paredzēta 19:45. Sacensības tiks noslēgtas ar grandiozu afterparty ballīti "Just Bar".

Pasākuma laikā būs vērojami drifta parkošanās šovs no Latvijas drifta kausa dalībniekiem, tāpat arī bērniem būs pieejamas dažādas atrakcijas. Ieejas biļete maksā 15 eiro, savukārt bērniem (10-16 gadu vecumā) un pensionāriem ieejas biļešu ir 5 eiro. Bērniem līdz 9 gadu vecumam un I un II grupas invalīdiem ieeja bezmaksas. Biļetes pieejamas gan iepriekš pārdošanā Biļešu servisa kasēs, gan arī pasākuma dienā uz vietas. Jāatzīmē, ka uz vietas būs iespējams iegādāties arī biļetes uz dalībnieku parku, kā cena būs 30 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.530617sec.