Travelnews.lv redakcijas piecas atziņas par jauno Audi Q2 (video)

Tuvojas ziemas mēneši un katrs automašīnas saimnieks vismaz domās nojauš sava spēkrata vājās vietas kopš iepriekšējās ziemas. Dažiem automašīnu saimniekiem nāk atziņa, ka nu ir pēdējais laiks automašīnas maiņai. Travelnews.lv redakcijai rudens pusē bija iespēja apmēram 400 km nobraukt ar jauno Audi Q2, kas ir pieteikts kā pretendents ''Gada auto'' titulam. Mūsu Audi Q2 bija aprīkots ar 1,4 litru un 150 zirgspēku TFSI benzīna motoru. Mūsējā spēkrata virsbūvi vilka divi priekšējie riteņi, bet ir iespējams par papildus naudu pasūtīt arī visus 4 velkošos.

Travelnews.lv redakcijas ceļojums bildēs:

30 bildes

60 bildes


Piecas atziņas par jauno Audi Q2


Unikāls. Tas ir pirmais Audi Q2 modelis un līdz ar to tas tiek īpaši izcelts Audi saimē. Pirmajā acu uzmetienā gribējās esošo modeli salīdzināt ar MINI Countryman, taču drīz vien šī doma pagaisa, jo salona sajūta nešaubīgi signalizēja, ka tas ir īsts Audi. Tā kā automašīnas modelis ir jauns un plašākai publikai vēl neierasts, tad to vispirms ievēro Audi īpašnieki, bet pēc tam arī citu automobiļu saimnieki. Nezinātājs var viegli sajaukt Audi Q2 un Q3 modeļus.


Salons. Travelnews.lv redakcija ir un paliek pie atziņas, ka Audi ražo lakoniskākos automobiļu salonus. Nekas nav lieks un viss ir pārdomāts priekš cilvēka. Vienīgais, kas var tracināt lētākos Audi modeļos ir sēdekļa pozīcijas iestādīšana, kad ar ripu jāpieregulē sēdekļa atzveltnes stāvoklis. Taču Audi piedāvā ļoti ērtu radio staciju meklēšanas sistēmu. Latvijas lauku teritorijās ik pa brīdim pazūd kāda no mīļākajām radiostacijām, bet šo problēmu Audi atrisina ar pāris klikšķiem… ērtiem klikšķiem. Salonu nakts stundās var pielāgot individuāliem apgaismes momentiem, kas padara salona dzīvi atraktīvāku vakarā.


Motors. Audi prot ražot labus un jaudīgus motorus. Arī 1,4 litru TFSI motors pēc pirmās sajūtas rada pārliecību, ka tiek braukts ar mazliet vāju 2 litru motoru. Taču automašīnas dokumentā ir rakstīti 150 zirgspēki, kuri nodrošina priekš 1,4 litru motora pārsteidzošu jaudu. Protams, jautājums ir un paliek par automašīnas ilgtspējību, kad tiks nobraukti pirmie 100.000 km. Ja ar Audi Q2 brauc ''opīša'' režīmā, tad degvielas patēriņš priecēs (5-7 litri), bet ja būs vēlēšanās ''izgāzt'' pirmos 100 km pilnā jaudā uz Vācijas autobāņa, tad būs jāaplūko pēdējais izraksts no bankas konta. Taču Latvijas ceļiem 1,4 litru motora jaudas noteikti pietiek, ja nav domas par Biķernieku trasi un pirmo pozīciju luksofora krustojuma pirmajos 30 metros.


Braukšana/ceļošana. Vasaras laikā Travelnews.lv redakcijai bija laba iespēja vairāk nekā 1000 km nobraukt ar jauno Audi A3 (45 bildes, 20 bildes un 60 bildes) ar identisku motoru kā Audi Q2. Ja Travelnews.lv redakcijai būtu jāizvēlas starp abiem modeļiem, tad tagad ziemas priekšnojautās noteikti izvēle nāktu par labu Audi Q2. Ar šo modeli tiek iegūta ļoti laba priekšrocība, proti, autovadītāja sēdvietas pozīcija, kas ļauj labāk pārredzēt satiksmes plūsmu. Arī lauku ceļa braucienos ir sajūta, ka automobilis ir labāk pielāgots sliktākiem laika un ceļa apstākļiem. Braukšanas asistēšanas sistēmas ir inteliģentas, taču uz tām nevar 100% paļauties, jo visa autoražotāju saime vēl joprojām ir pārejas posmā uz autopilota modeļiem. Audi Q2 inteliģenti ''iezīmējas'' visos pagriezienos un nešaudās kā biljarda bumbiņa starp divām līnijām. Audi Q2 ietur stabilu un perfektu līniju, taču tā var vadītāju arī izlaist no savas ''vagas''. Pārsteigums ir liels, kad autovadītājs pamostas no iežūžinātās asistentu omulības un ķer stūri, lai neietriektos pretim braucošā automobilī. Audi Q2 līdzīgi kā citi Audi modeļi var palepoties ar izcilām gaismām, kas rudens un nakts braucienos ir ļoti nozīmīgi, lai kvalitatīvi pārredzētu visu ceļa posmu un potenciālos meža dzīvnieku grāvju malās.


Pielietojums. Travelnews.lv redakcija šo automašīnu ieteiktu izmantot pilsētas vai piepilsētas iedzīvotājiem, kuriem nav plānos doties Eiropas apceļošanā (bagāžas telpa no 405 līdz 1050 litriem), bet gan ērti vizināties uz darbu vai doties nelielos izbraucienos Baltijas mērogā. Pēc mūsu nelielās paziņu aptaujas konstatējām, ka automašīna ir vairāk interesanta sievietēm nekā vīriešiem. Taču neviens jaunietis no Audi Q2 neatteiktos, ja vien vecāki var to atļauties. Tā kā automobiļa modelis ir vēl svaigs, tad to var aktīvi izmantot sava uzņēmuma mārketingā, lai pievērstu papildus uzmanību.


Vairāk informācijas - www.audi.lv


Audi Q2 pret Audi Q3

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.160115sec.