Parūpējies par automašīnu pirms pavasara iestāšanās

Lai arī tuvojas pavasaris, pilsētas ielās joprojām jūtamas ziemas atstātās pēdas. Sāls un smilšu maisījums, dubļainie ceļi un bedres, kas klāj lielākus un mazākus ceļus, prasa pievērst īpašu uzmanību ceļu satiksmes un arī automašīnas drošībai. Statoil apkopojis ekspertu ieteikumus, kas šajā pārejas laikā būtu jāievēro.

Minimālu prasību izpilde drošai un atbildīgai braukšanai

Neskatoties uz to, ka kadru dienu ir arvien gaišāks, autovadītājiem joprojām jāparūpējas par redzamību diennakts tumšajā laikā. Īpaši mitros laika apstākļos, kad ceļi ir dubļaini, autovadītājiem papildu uzmanība jāpievērš automašīnas lukturu, spoguļu un logu tīrībai. “Pat tad, ja automašīnu nav iespējams nomazgāt pilnībā, autovadītājam vajadzētu būt drošam, ka mašīnā ir pietiekams logu šķidruma līmenis, ir materiāls, ar ko notīrīt lukturus, un arī logu slotiņas spēj nodrošināt savu funkciju,” skaidro SIA “Circle K” Mazumtirdzniecības tīkla direktors Viesturs Astičs.

Tāpat svarīgi sekot līdzi saviem braukšanas paradumiem. Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Automobiļu katedras praktiskais docents Gundars Zalcmanis skaidro, kam būtu jāpievērš īpaša uzmanība: “Nepieciešams ieturēt drošu distanci un vienmēr savlaicīgi uzsākt bremzēšanu. Slidenos ceļa apstākļos svarīgi neizbraukt priekšā citiem transportlīdzekļiem, dot ceļu un palaist garām tos satiksmes dalībniekus, kuriem ir priekšroka, jo pašiem manevru var neizdoties uzsākt un veikt tik ātri, kā citkārt uz ceļa ar labu saķeri. Arī stūrēšanas manevri uz slidena ceļa jāveic laideni.”

Regulāra auto mazgāšana

Ziemas sezonā, lai nodrošinātu drošāku braukšanu, uz Latvijas autoceļiem tiek izkaisīts tūkstošiem tonnu sāls un smilts maisījuma. Ja šajā laikā automašīna nav regulāri kopta – sāls ilgstoša uzkrāšanās, iespējams, nelabvēlīgi ietekmējusi virsbūvi un citas metāla daļas, paātrinot to sairšanu. Ja ziemas negatīvā ietekme uz automašīnu vēl nav novērota, sākoties pavasarim, svarīgi parūpēties par savu braucamo.

“Pirmais, ko šādos laika apstākļos var darīt, ir iespējami bieži auto mazgāt. Ja tas tiek darīts ar rokām, auto virsbūvei klāt pielipušais sāls, smiltis un citi netīrumi saudzīgi jānomazgā ar bagātīgu daudzumu ūdens un atbilstošu birsti. Netīrumu atmiekšķēšana pirms mazgāšanas palīdz izvairīties no skrāpējumiem auto virsbūvē, bet nākotnē no korozijas. Ja iespējams, pēc mazgāšanas virsbūvi jāpārklāj arī ar ūdenī izšķīdinātu vasku, jo tas aizkavē netīrumu pielipšanu,” saka Gundars Zalcmanis.

To apstiprina arī Arvis Krasts, SIA “Skuba Latvija” Komerctransporta servisa vadītājs, atklājot, ka pretēji paradumam auto biežāk mazgāt vasarā, tas vēl biežāk jādara arī ziemas sezonā. “Mitrums un sāls ir automašīnas lielākie kaitēkļi, turklāt var ciest ne tikai virsbūve, kurā veidojas mikroplaisas, bet arī mašīnas elektronika. Šādi bojājumi var radīt lielus izdevumus, taču rīkojoties priekšlaicīgi – tos iespējams novērst,” skaidro Krasts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Daugavkrasti
,


Riga Islande Hotel
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12797403sec.