Jaunais kartinga talants Valters Zviedris piedalīsies NEZ Legend Car čempionātā

Vairākkārtējais Latvijas un Baltijas kartinga čempions Valters Zviedris šajā sezonā pieņēmis jaunus izaicinājumus un kopā ar Uldi Timaku startēs Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionātā Legend Car automašīnām. Pirmais NEZ posms norisināsies jau aprīļa beigās autošosejas  sezonas atklāšanas posmā „DEWALT Grand Prix” Rīgā.
„Valters ar Uldi Timaku jau vairākus gadus brauc vienā kartinga komandā. Šogad Uldis piedāvāja Valteram startēt ar viņu kopā NEZ Legend Car čempionātā. Leģenda ir kaut kas starp kartingu un parasto sporta automašīnu un šī būs lieliska iespēja patrennēties. Galvenais šobrīd ir apgūt Biķernieku, Pērnavas un Somijas trases, lai kaut kad nākotnē, iespējams, startētu autošosejas sacensībās,” stāsta Valtera tētis un menedžeris Aigars Zviedris.
Līdz šim 16 gadus vecais Valters Legend Car automašīnā ir sēdējis tikai vienu reizi, pirms gada Pērnavas trasē. Tobrīd augums vēl neļāva pilnvērtīgi braukt un doma par Legend Car automašīnām bija jāatliek. Šobrīd Valters ir gatavs jaunajam izaicinājumam. Pirmie treniņi plānoti aprīlī un mēneša beigās redzēsim viņu NEZ un Baltijas autošosejas čempionāta „DEWALT Grand Prix” sezonas atklāšanas posmā Rīgā.
Savu sportista karjeru sācis jau sešu gadu vecumā, kad 2007. gadā ieguvis trešo vietu Latvijas čempionātā „Rotax Mini Max” klasē. Turpmākajos gados veiksmīgi attīstījis savas prasmes un vairākkārt kāpis uz goda pjedestāla Latvijas čempionātos. Ieguvis Latvijas čempiona titulu 2015. un 2016. gadā, kā arī ir 2009. gada Latvijas un Baltijas čempions. Šogad jaunais sportists sevi ir pieteicis „Rotax Senior” klasē, kas ir pieaugušo konkurence ar sportistiem vecumā no 15 gadiem.
Valters Zviedris savos 16 gados piedalījies vairākās augsta līmeņa kartinga sacensībās, tostarp, Francijā, Portugālē un Zviedrijā „CIK-FIA Academy Throphy 2016” sacīkstēs. Startējis divos „Rotax Eurochallenge” posmos Beļģijā un Itālijā, kur „RM International Open” klasē izcīnijis augsto 7. vietu, kas līdz šim ir labākais rezultāts Eiropas līmeņa sacensībās.  
Šogad Valters plāno startēt Latvijas čempionāta visos posmos, „Rotax Nordic Challenge” sacensībās, kur mērķis ir tikai un vienīgi uzvara. Tāpat varēsim vērot viņa sniegumu Eiropas „Rotax Challenge” posmos Beļģijā, Francijā, Vācijā, Itālijā un „RM World Grand Finals” sacensībās Portugālē. Kopumā jauno sezonu iecerēts aizvadīt ar mērķi kvalificēties pasaules „Rotax Max Challenge Grand Finals” sacensībām.
Šajā sezonā Latviju Ziemeļeiropas zonas Legend Car čempionāta pārstāvēs vismaz četri sportisti – Uldis Timaks, Valters Zviedris, Ernests Veismanis un pieredzējušais autošosejas braucējs Jānis Horeliks. Tāpat ir iespējama vēl vairāku sportistu dalība. NEZ čempionāts šogad norisināsies trīs posmos  – 29. – 30. aprīlī, Rīgā, 30. jūnijā – 1. jūlijā, Pērnavā un 23. – 24. septembrī Alastaro trasē Somijā.
2016. gada sezonā augstāko rezultātu starp latviešu sportistiem NEZ Legend Car čempionātā uzrādīja Konstantīns Calko, kurš ieņēma 3. vietu, savukārt Uldis Timaks sezonas kopvērtējumā izcīnīja 4. vietu. Sagaidāms, ka arī šogad NEZ čempionātā par uzvaru cīnīsies vairāk nekā 40 sportisti no Skandināvijas, Krievijas un Baltijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1638689sec.