Latviju sasniedz pirmais uzlādējamais hibrīdauto ar quattro piedziņu – Audi Q7 e-tron

Pirmais pasaulē TDI uzlādējamais hibrīdauto ar quattro piedziņu Audi Q7 e-tron no 2017. gada marta sastopams arī Latvijā. Q7 modelis ir Premium klases lielizmēra SUV automobilis, kas, pateicoties litija jonu akumulatoram un dīzeļdzinējam, spēj nobraukt 1410 km, nodrošinot 48-50 g/km kombinēto CO2 izmešu daudzumu un mazāk nekā 2l/100km kombinēto degvielas patēriņu.

Audi uzlādējamais hibrīdauto Q7 e-tron ir sportisks, ērts un tajā pašā laikā ļoti ekonomisks. Tas spēj attīstīt ātrumu no 0 līdz 100 km/h 6,2 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu līdz pat 135 km/h tikai ar elektriskās jaudas palīdzību un līdz pat 230 km/h, iedarbinoties dīzeļdzinējam. Efektīvs jaunākās paaudzes V6 dīzeļdzinējs nodrošina 190 kW (258 ZS) jaudu un 600 Nm griezes momentu. Savukārt ar elektrisko motoru tiek nodrošināta 94 kW (127 ZS) jauda.

Audi Q7 e-tron quattro litija jonu akumulatoru var uzlādēt vairākos veidos. Ātrai uzlādei var izmantot īpašās ātrās uzlādes stacijas vai arī industriālās kontaktligzdas. Akumulatoru iespējams uzlādēt 2,5 stundās, izmantojot augstsprieguma jaudu, ka arī pieslēdzot to pie parastās sadzīves kontaktligzdas, bet jārēķinās ar to, ka pēdējais uzlādes veids prasīs 8 stundas. Pateicoties rekuperācijas procesam, akumulators daļēji uzlādējas arī braukšanas laikā. Papildu efektivitātes komponents ir standarta siltuma pārvaldības sistēma ar iebūvētu siltumsūkni, kas ļauj lieko siltumu no elektriskās piedziņas komponentiem novadīt uz auto salonu, tādējādi nodrošinot ātrāku salona sasilšanu un komfortablāku braukšanu, jo īpaši ziemas mēnešos.

Audi Q7 e-tron parasti sāk darboties elektriskajā režīmā, taču tālāk tās vadītājam ir iespēja izvēlēties starp trim braukšanas režīmiem, kombinējot izmantoto enerģiju un divu dzinēju darbību. Izvēloties EV režīmu, auto brauc ar elektrības palīdzību, hibrīda režīmā vadības sistēma lielākoties pati brīvi izvēlas braukšanas veidu, savukārt akumulatora uzglabāšanas režīmā elektroenerģija patērēta netiek.

5,05 m garā Audi Q7 e-tron interjera un eksterjera dizains ir veidots pēc labākajiem SUV standartiem, un tas ir visietilpīgākais automobilis savā segmentā ar plašu vietu pieciem pasažieriem un 890 litru bagāžas nodalījumu. Hibrīda eksterjera dizainu raksturo tādas detaļas, kā vienrāmja radiatora reste un uzsvars uz riteņiem. Visas līnijas ir asas un precīzas, izceļot automobiļa platumu. Q7 e-tron ir aprīkots ar 19 collu diskiem un tā priekšējie lukturi ir trīsdimensionāli, gaismām veidojot bultu formu.

Audi Q7 e-tron akcents ir Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma standarta aprīkojumā – tas ir pilnībā digitāls instrumentu panelis ar 12,3 collu ekrānu, kas sniedz svarīgāko informāciju izcilas kvalitātes grafikā. Vadītājs var iegūt dažāda līmeņa informāciju, tostarp specifiskus e-tron rādījumus, piemēram, jaudas mērītāju. Turklāt instrumentu panelī ir parādīti arī elektrības plūsmas rādījumi, attālums, ko var nobraukt ar elektrību un degvielu, kā arī  akumulatora uzlādes līmenis.

Audi Q7 e-tron standartaprīkojuma cena Latvijas tirgū ir, sākot no 82 700 EUR ar PVN, un tas ir pieejams pasūtīšanai Audi dīleru salonos Moller Auto Riga un Moller Auto Lidosta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.62514186sec.