Aptauja: 52,5% vecāku ar bērniem visbiežāk izvēlas vienas dienas ceļojumus pa Latviju

Dodoties izbraucienā ar auto kopā ar bērniem, 52,5% vecāku izvēlas vienas dienas maršrutu pa Latviju, vairāku dienu braucienos Latvijas robežās dodas 22,8% respondentu, savukārt vairāku dienu braucienos ārpus Latvijas – 24,5% aptaujāto, liecina Volkswagen komerctransporta veiktā aptauja.

Tuvojoties vasarai un atvaļinājumu laikam, kad ģimenes nereti dodas tuvākos un tālākos izbraucienos ar auto, tika veikta aptauja, lai noskaidrotu, kādi ir ģimeņu ceļošanas paradumi ar auto, kādi maršruti visbiežāk tiek izvēlēti, un, kādas ir priekšrocības, ceļojot ar auto.

Taujāti par to, kas pamudina izvēlēties tieši auto, lai ceļotu kopā bērniem, pārliecinošs vairākums – 87,1% respondentu – uzsver, ka, ceļojot ar auto, var brīvi izvēlēties brauciena maršrutu, kā arī apstāšanās vietas un laikus, jo bērniem nereti ir grūti ilgstoši nosēdēt bērnu sēdeklītī. Arī lielāki bērni ilgstošā braucienā nogurst, tāpēc vecāki dod priekšroku ceļošanai ar personīgo auto.

Volkswagen komerctransporta zīmola vadītājs Baltijas valstīs Māris Zoltners uzsver: "Kā 4 bērnu tēvs varu ar pārliecību teikt, ka bērni aug, turklāt ļoti ātri, un kopīga ceļošana ir viens no priekiem, ko iesaku izbaudīt katrai ģimenei, neatkarīgi no tā, cik tuvi vai tāli ceļojumi, taču ir viens bet. Bērni aug, bet auto neaug - līdz ar to jau pie auto iegādes ir savlaicīgi jādomā par to, kādas funkcijas pildīs auto, un, ka dodoties ceļojumā ar lielākiem un mazākiem bērniem, svarīga ir gan auto ietilpība, gan bērnu labsajūta. Mūsu ģimenei patīk ceļot ar auto un es esmu absolūts minibusiņu fans - tie sniedz iespēju piektdienas vakarā aizbraukt uz skaisto Kurzemes piekrasti un jūras krastā ar visu ģimeni un diviem suņiem sagaidīt fantastisku saulrietu, pēc tam bērnus izguldīt busiņa pilna izmēra izvelkamajā gultā, kamēr pieaugušie pārlaiž romantisku nakti teltī."

Gandrīz puse respondentu – 49,5% atzīst, ka ceļojumu laikā nav nakšņojoši automašīnās, 32,7% aptaujāto atbildējuši, ka mēdz nakšņot automašīnās, taču tikai tajos gadījumos, kad ceļo bez bērniem, savukārt, gandrīz 18% braucienu laikā ir nakšņojuši automašīnā arī ar bērniem.

Atbildot uz jautājumu par bērnu drošību, ceļojot ar auto, pārliecinošs vairākums – 73,3% respondentu norādīja, ka pats būtiskākais ir tas, lai bērni vienmēr būtu piesprādzējušies. Otrs svarīgākais aspekts bērnu drošībai automašīnā ir iespēja ierobežot logu un durvju atvēršanu brauciena laikā – tā atzīst 15,8% vecāku.

Aptauja interneta vidē ilga no 15. aprīļa līdz 13. maijam, tajā piedalījās 412 respondenti, vidējais respondentu vecums – 32 gadi. Visiem aptaujātajiem ir bērni – lielākajai daļai (54%) ir divi bērni, 23% - trīs bērni, vecumā no septiņiem mēnešiem līdz 17 gadiem. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17285299sec.