Jau šodien Rīgā notiks Latvijas fināls jeb Ikgadējo CSDD jauno velosipēdistu sacensību pēdējā kārta

Pēc uzvaras Latvijas reģionos vairākas jauno velosipēdistu komandas sacentīsies par augstāko goda pjedestālu noslēdzošajā kārtā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. No komandām, kas rītdien izcīnīs pirmo un otro vietu tiks veidota Latvijas izlase, kas brauks uz Eiropas mēroga sacensībām un aizstāvēs pagājušā gadā izcīnīto čempiona titulu.

Šajā gadā CSDD jauno velosipēdistu sacensību pirmajā kārtā noskaidroti uzvarētāji 32 atlases posmos dažādās Latvijas pilsētās un novados. Pirmās kārtas sacensībās piedalījās vairāk kā 2000 bērnu; visvairāk komandu pieteicās Priekuļos – 44.

Šogad sacensību formāts tika nedaudz mainīts un 1. kārta noritēja 32 sacensības, savukārt 2. kārtā norisinājās reģionālie pusfināli, kur 1. – 3. vietu ieguvušās komandas, kopā 24, dosies uz fināla sacensībām Rīgā. No labākajām finālistēm tiks veidota Latvijas jauno velosipēdistu izlase, kas septembrī dosies uz Albāniju.

Par "Jauno ceļu satiksmes dalībnieku forumu"

CSDD katru gadu ar īpašām sacensībām jaunajiem velosipēdistiem veicina drošību uz ceļiem. Katrs, kurš ir piedalījies un ieguvis jaunas zināšanas un prasmes, pēc tam var justies daudz pārliecinošāk un drošāk uz ceļiem gan pilsētās, gan ārpus tām. "Jauno satiksmes dalībnieku forumu", lai uzlabotu skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā, CSDD rīko jau 24. gadu pēc kārtas.

Kas dalībniekiem jāzina un jāmāk

Sacensību dalībniekiem būs jāatbild uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskā braukšana. Sacensībās var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, ar kuriem dalībnieki uzzina tikai sacensību laikā.

Jauno velosipēdistu sacensību pirmās kārtas dalībnieki neslēpa prieku par to, ka šogad varēja iegūt arī velosipēda vadītāja apliecību, ko daudzi skolēni arī izmantoja. "Ar teorētiskajām zināšanām vien nepietiek! Jāmāk arī braukt," stāsta sacensību dalībniece Anda.

Sacensību norise

Šogad ierasto trīs kārtu vietā sacensības norisināsies četrās kārtās. Pirmā kārta notika Latvijas reģionos no 11. aprīļa līdz 26. maijam. Sākot ar Zemgales pilsētu Dobeli, bet noslēgumā jaunie velosipēdisti sacentās Latgalē, Krāslavā. Otrā kārta jeb reģionālie pusfināli notika no 3. maija līdz 29. maijam. Tajās piedalījās komandas, kuras ieguva augstāko novērtējumu sava reģiona jeb pirmās kārtas sacensībās. Trešā kārta – Latvijas fināls, kas norisināsies rīt, 1. jūnijā. Tajā piedalīsies komandas, kuras ieguvušas augstāko novērtējumu (1. – 3.  vieta) sava reģiona jeb otrās kārtas sacensībās. Un visbeidzot ceturtā kārta Foruma trešās kārtas sacensību 1. un 2. vietas komandu dalībnieki ir kandidāti iekļaušanai Latvijas izlasē, kas piedalīsies Foruma Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās Albānijā 2017. gada septembrī, kur aizstāvēs pagājušajā gadā izcīnīto Eiropas čempiona titulu!

Organizatori

Jauno satiksmes dalībnieku foruma satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru. Sacensības organizē un vada CSDD, tās finansē OCTA, savukārt Latvijas izlases dalību Foruma trešās kārtas sacensībās nodrošina Latvijas Automoto biedrība (LAMB). Forumu atbalsta apdrošināšanas sabiedrība If Apdrošināšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15955997sec.