Arī biznesa ceļotāji arvien biežāk taksometru un īres auto vietā izvēlas kopbraukšanas pakalpojumus

Lai arī tādas pasaulē zināmas aplikācijas kā Uber un Lyft pārsvarā tiek asociētas ar jauniešiem, nevis biznesa ceļotājiem, Amerikas Savienotajās Valstīs veikts pētījums norāda, ka šīs aplikācijas un šāda veida serviss strauji izplatās arī starp biznesa ceļotājiem.

ASV kompānijas "Certify" iegūtie dati norāda, ka taksometrus un īres auto izmantojošo biznesa ceļotāju skaits strauji samazinās. Noskaidrots, ka šā gada otrajā ceturksnī, Uber pievienojis vēl 2% līdz pat 55% no kopējām biznesa ceļotāju izmaksām par transportu, kas nav lidojumi. Lyft, savukārt, izaudzis līdz 8% - arī par 2%.

Izmaksas par taksometriem 2017.gada vidū šobrīd sastāda tikai 8% no kopējām uzņemumu izmaksām par transportu uz zemes. Vēl pērn šīs izmaksas bija vairāk nekā 14%, bet vēl pāris gadus atpakaļ - pat 50%.  Prognozēts, ka taksometru rēķini ASV uzņēmumiem līdz 2018.gadam vairs sastādīs tikai 1% no izmaksām par transportu.

Tāpat secināts, ka krītas arī pieprasījums pēc automašīnu iznomāšanas pakalpojumiem starp biznesa ceļotājiem. Tomēr šī daļa vēl arvien sastāda 29% no kompāniju izmaksām par transportu uz zemes. Tiek prognozēts, ka arī šī industrija piedzīvos lielu kritumu, jo arī industrijas vērtība akciju tirgū strauji krītas.

Lai arī Uber un Lyft Latvijā nepiedāva savus pakalpojumus, arī Latvijā novērojams, ka arvien lielāku popularitāti iegūst kopābraukšanas aplikācijas - piemēram, "Taxify". Tomēr "Taxify" specifika ir tāda, ka aplikācija piedāvā braukt arī ar taksometru automašīnām, ne tikai privātpersonām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.23489499sec.