Vairāk nekā 320 motociklistu pilnveido drošas motobraukšanas iemaņas

Vairāk nekā 320 motociklisti piedalījušies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētajās drošas motobraukšanas konsultācijās Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Ņemot vērā lielo motociklistu interesi, drošas motobraukšanas konsultācijas tika organizētas trīs dienu garumā. Lielā interese par pasākumu liecina par motociklistu vēlmi sagatavoties motosezonai, pilnveidot un atkārtot, gan arī apgūt jaunas motobraukšanas iemaņas.

Kopumā aktīvākie nodarbību apmeklētāji izrādījās stirpā dzimuma pārstāvji, jo 88% no visiem konsultāciju dalībniekiem bija tieši vīrieši. Vidējais motocikla vadīšanas stāžs – 5 gadi, savukārt vidējais “dzelzs rumaku” vecums bija 11 gadi.

Nodarbības Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notika drošas motobraukšanas instruktoru pavadībā, tajās tika skaidroti drošas motobraukšanas pamatprincipi, skaidrota pareiza braukšanas tehnika, motociklu vadīšana ceļu satiksmē, kā arī citi ar ceļu satiksmes drošību saistīti jautājumi. Pirms nodarbībām dalībnieku motocikliem tika veikta vispārējā motociklu tehniskā stāvokļa novērtēšana, lai nodrošinātos, ka gan ceļu satiksmē, gan braukšanas nodarbībās dalībnieki piedalītos ar motocikliem, kam ir atbilstošs tehniskais stāvoklis.

CSDD ik gadu organizē drošas braukšanas konsultācijas autovadītājiem un motociklistiem, savukārt šīs bija jau otrās drošas motobraukšanas konsultācijas tieši mazaizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem – motociklistiem.

Drošas motobraukšanas konsultācijas nodrošina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs, kā arī Latvijas Motoklubu Asociācija sadarbībā ar SFRT Motosports un 1. Moto skolu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47969389sec.