«Taycan» prototips ir pārliecinošs izturības braucienā

Tieši pirms pasaules pirmizrādes 2019. gada 4. septembrī izmēģinājumos Nardo ātrgaitas trasē Itālijā pirmssērijveida Taycan 24 stundās nobrauca precīzi 3425 kilometrus. Šī distance aptuveni atbilst attālumam no Nardo līdz Tronheimai Norvēģijā.

Nokaitētajā izmēģinājumu trasē Itālijas dienvidos vidējais ātrums bija no 195 līdz 215 km/h. Pirms izlaišanas tirgū Taycan apliecināja tālbraucēja īpašības 42 °C maksimālajā gaisa temperatūrā un trases temperatūrā līdz 54 °C. Izmēģinājums tika veikts bez pārtraukumiem, jo Taycan prototipam bija jāapstājas, tikai lai ātri uzlādētu akumulatoru un nomainītu braucējus. Komanda sastāvēja no sešiem Porsche autovadītājiem izmēģinātājiem. Kvalitātes nodrošināšanas pārbaude norisinājās izturības un karsta klimata testa ietvaros.

Par modeļa Taycan ražošanu atbildīgais viceprezidents Štefans Vekbahs ar prieku informēja, ka "Taycan bez problēmām veica šo ambiciozo izturības braucienu", un piebilda: "Nardo sasniegtie rezultāti uzsver oriģinālās 800 voltu tehnoloģijas priekšrocības un tās augsto brieduma pakāpi. Līdz Taycan izlaišanai tirgū gada beigās mēs būsim nobraukuši vairāk nekā sešus miljonus izmēģinājuma kilometru visā pasaulē."

Tehnoloģija: 800 voltu sistēma

Taycan ir pirmais pilnīgi elektriskais sērijveida automobilis ar 800 voltu sistēmas spriegumu. Šī tehnoloģija ir palīdzējusi 919 Hybrid trīs reizes pēc kārtas uzvarēt Lemānas 24 stundu sacīkstēs un tagad ienāk sērijveida ražošanā.

800 voltu tehnoloģija nodrošina nemainīgi augstu veiktspēju, saīsina uzlādes laiku un samazina kabeļu masu un iesaiņojuma apjomu. Izturības pārbaudes braucienā Nardo tehniskajā centrā tika izmantotas Porsche Engineering Group GmbH 800 voltu lieljaudas uzlādes stacijas.

Nardo izcilību apliecināja arī Taycan sarežģītā termoregulācija. Termoregulācijas pamatā ir ļoti efektīva, intelektiska augstsprieguma komponentu dzeses un apsildes sistēma. Tā nepieļauj iespējamos elektroenerģijas zudumus pārmērīgas siltuma izdalīšanās dēļ un nodrošina, ka tad, kad automobilis ierodas uzlādes stacijā, tiek sasniegta visefektīvākajam uzlādes procesam optimāla temperatūra.

Automobilis: pirmais Porsche pilnīgi elektriskais sporta auto

Iespaidīga ir ne tikai jaunā Porsche Taycan izturība. Tā elektriskā piedziņa ir izstrādāta tā, ka var nodrošināt pilnu jaudu pat pēc vairākiem paātrinājumiem ar īsu intervālu. Jūlija beigās pirmssērijveida automobilis lidlaukā paātrinājās no 0 līdz 200 km/h vismaz 26 reizes pēc kārtas. Vidējais paātrinājuma skaitlis braucienos, kuros tika uzņemts laiks, nesasniedza 10 sekundes. Atšķirība starp ātrāko un lēnāko paātrinājuma braucienu bija 0,8 sekundes.

Trase: Nardo tehniskais centrs Apūlijā (Itālijā)

Nardo tehniskajā centrā, kas aizņem vairāk nekā 700 hektārus, ir vairāk nekā 20 izmēģinājuma trašu un testēšanas iekārtu. Tā klientu vidū ir 90 autobūves nozares uzņēmumu, un tajā strādā vairāk nekā 150 darbinieku. Kopš 2012. gada izmēģinājumu poligonu vada Porsche Engineering Group GmbH, kas ir Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG Štutgartē pilnīgi piederošs meitasuzņēmums.

Izmēģinājumu centrs ir izveidots 1975. gadā, izbūvējot leģendāro trasi, un piedāvā plašas testēšanas iespējas visos izstrādes posmos. 12,6 kilometrus garā, vienīgā šāda veida ātrgaitas trase pasaulē tika izbūvēta, lai testētu automobiļus ekstremālos apstākļos un padarītu efektīvākus izstrādes procesus. Jūlija vidū tika sekmīgi pabeigta izmēģinājumu centra rekonstrukcija. Veikto uzlabojumu vidū bija inovatīvas aizsargbarjeru sistēmas uzstādīšana. To Porsche Engineering ir izstrādājis speciāli ātrgaitas izmēģinājumiem Nardo. Darbi ietvēra arī 106 tūkstošus kvadrātmetru plašā braukšanas dinamikas sektora pilnīgu renovāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38678193sec.