Krievijas drifta čempions pārbīda noteiktās «Lexus RX» un «LC» robežas ledainajā Sibīrijā

Ledainie Sibīrijas lauki parasti netiek uzskatīti par dabisku vidi Lexus automobiļiem, taču tieši tur Lexus nesen testēja vadāmības spējas diviem dažādiem modeļiem: RX luksusa hibrīdam un LC kupejai ar V8 dzinēju. Kā izrādās, šī ledainā vieta ir izcili piemērota, lai pārkāptu noteiktās automobiļa veiktspējas robežas.

Par aizraujošā brauciena vietu tika izvēlēts Baikāla ezers, pasaulē dziļākais saldūdens ezers, kas sasalst līdz pat 1,5 m dziļumam pie temperatūras, kas var nokristies līdz par mīnus 60 grādiem pēc Celsija. Patiesībā ledus ir tik biezs un izturīgs, ka aizsalušais ezers ir kļuvis par vienu no Krievijas valsts mēroga autoceļiem.

Attiecīgā vidē, protams, bija jāatrod lielisks braucējs, tāpēc Lexus nolīga vienu no Krievijas vadošajiem drifta čempioniem – Ņikitu Šikovu. Viņš ir divkārtējs vicečempions Krievijas Drifta čempionātā, vicečempions Krievijas Formula Drift sacensībās, kā arī uzvarētājs Auto Exotics kausā. Neskatoties uz autobraucēja bagāto pieredzi, šī bija viņa pirmā reize braucot pa aizsalušu ezeru, kas viennozīmīgi ir ļoti atšķirīgs segums no ierastajām sacīkšu trasēm, turklāt braucot ar Lexus.

RX ir pazīstams kā orģināls "luksusa krosovers", taču šī SUV izmēģināšana ekstrēmos apstākļos bija jauns pagrieziena punkts tā vēsturē. Šikovs atzina, ka pirms sēdies pie šī auto stūres, viņš apšaubījis tā veiktspēju, ņemot vērā automobiļa Hybrid E-Four pilnpiedziņu. "Sākotnēji biju skeptisks," atzina auto sportists, ņemot vērā, ka RX pēc noklusējuma darbojas ar priekšējo piedziņu, savukārt aizmugurējā piedziņa pieslēdzas tikai tad, kad sensori konstatē riteņu griezi vai slīdēšanu. "Bet, esot uz ledus, es drīz atskārtu, ka aizmugurējā ass ieslēdzas ļoti ātri, līdz ar to ir iespējams veikt pārliecinošu un kontrolētu sānslīdi ar visiem četriem riteņiem."

Patiesībā Šikovs spēja veikt dažus pārsteidzošus manevrus, izmantojot tikai priekšējo riteņu piedziņu. Kamēr taisnē automobiļa ātrums sasniedza 100 km/h, dzenošie riteņi griezās ar ātrumu vairāk nekā 180 km/h.

LC kupejai ar tās 464 DIN ZS V8 dzinēju un aizmugures piedziņu bija pavisam atšķirīgas izredzes, pat pirms tā sasniedza ledu. Šikovs bija pārsteigts par tās raksturu: "Braucot pa vietējiem ceļiem uz mūsu nometni, es iepazinu automobiļa raksturu garās distancēs un ātrgaitas braucienos – lielisko aerodinamiku, nevainojamu vadāmību, ērtu kabīni un ideālu vadītāja sēdekļa pozīciju," viņš atzīmē.

"Tomēr, atrodoties uz ledus, uzreiz var sajust aizmugurējo piedziņu. Ņemot vērā automobiļa svaru un to, ka braucām ar standarta riepām, paātrinājums nebija noteicošais, galvenais bija braukšanas tehnika un automobiļa robežu atrašana."

RX un LC nogādāšana Sibīrijā bija īsts pārbaudījums to kvalitātei. RX 450h pierādīja, ka divciparu temperatūra zem nulle grādiem nav šķērslis hibrīda elektriskās spēka piedziņas darbībai. Braucot pa nelīdzeno un ledaino apvidu, automobilis arī izrādījās ļoti stabils ar tā E-Four elektrisko visu riteņu piedziņas spēju.

LC modelim, kas radīts vairāk domājot par līkumotajiem piekrastes ceļiem, aizsalušais ezers kļuva par arēnu, kurā izrādīt meistarīgas braukšanas prasmes. Autovadītājiem bija visas iespējas izpētīt kupejas aizmugurējo riteņu piedziņas potenciāla robežas, neradot risku ne automobilim, ne videi.

Par Lexus

Lexus sāka savu ceļojumu 1989. gadā ar diviem luksusa sedaniem un apņēmību tiekties pēc perfekcijas. Kopš tā laika Lexus ir izstrādājis savu automobiļu klāstu atbilstoši globālo luksusa klases klientu vajadzībām vairāk nekā 90 valstīs. Lexus ir apņēmies būt vizionārs zīmols, kas tiecas pēc drosmīga dizaina, tēlainas tehnoloģijas un rosinoša snieguma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52807212sec.