Jaunākie Audi RS modeļi izaicina sacīkšu trasi Lietuvā

15. septembrī, vadošo Latvijas un Lietuvas auto žurnālistu rīcībā tika nodoti Audi RS 4, RS 5, RS 6, R8, kā arī jaunākais RS saimes pārstāvis, kas sasniedzis Baltiju – RS Q8. Mediju pārstāvji vēlreiz pārliecinājās par Audi RS modeļu nepārspējamo jaudu, kas priecē auto entuziastus jau kopš 1994. gada. Pirms 25 gadiem, kad dienasgaismu ieraudzīja pirmais Audi RS modelis – Audi RS2 Avant –, RS modeļu līnija ir ievērojami paplašināta, sniedzot dinamiskas braukšanas piekritējiem izcilu veiktspēju, ātrumu un nodrošinot unikālu braukšanas pieredzi.


Pērn Audi atzīmēja RS saimes 25 gadu jubileju, kam par godu atjauninājumus piedzīvojuši gandrīz visi RS modeļi, kā arī arvien tiek paplašināta sportisko modeļu gamma. Pulcējot Baltijā vēl nebijušu skaitu RS modeļu, “Nemuno žiedas” sacīkšu trasē Kačerginē, Lietuvā, vienuviet tika pulcēti vadošie Latvijas un Lietuvas auto eksperti. Pieredzējušu instruktoru pavadībā, žurnālistiem tika dota iespēja izmēģināt aktuālos Audi RS modeļus visā to pilnībā, izbaudot gan auto veiktspēju, gan vadāmību izteikti sportiskā vidē.


“Nemuno žiedas” trasē žurnālistiem testēšanai bija pieejami deviņi jauni Audi RS spēkrati ar kopējo jaudu 4470 ZS, kas Baltijas mērogam ir neierasti jaudīgs testa auto arsenāls. Īpašu viesu uzmanību izpelnījās RS modeļu saimes jaunpienācējs Audi RS Q8 ar četru litru V8 dzinēju un 600 ZS jaudu, kas ir sportiskākais Audi modeļu gammas SUV un apvieno sevī gan eleganci, gan veiktspēju – paātrinājums līdz 100 km/h aizņem vien 3,8 sekundes. Taču šoreiz bija iespēja pārliecināties ne tikai par auto dinamiku sacīkšu trasē, bet arī par pilnvērtīga SUV īpašībām ārpus trases asfaltētās daļas. Arī jaunākā RS 6 modeļa versija neatstāja vienaldzīgos. Agresīvais eksterjera dizains zem sevis slēpj 600 ZS / 800 Nm jaudas agregātu, kas nodrošina 3,6 sekunžu sprintu līdz simtam. Tam pretī dragreisa sacensībās stājās Audi R8 ar 570 ZS jaudu un 3,4 sekundēm līdz 100 km/h. Niecīgo jaudas atšķirību dalībniekiem bija iespējams kompensēt ar zibenīgu reakciju. Taču jāmin, ka Audi RS modeļi ir kas daudz vairāk par ātriem trases auto, jo komforts, drošība un ergonomika ir līdzvērtīgas zīmola pamatvērtības.


“Jau izsenis Audi zīmols nereti tiek asociēts ar sportiskiem sasniegumiem un arvien paplašinātā RS modeļu saime apliecina, ka šis sportiskais Audi gars arvien ir aktuāls arī mūsdienās,” stāsta Moller Baltic Import Audi zīmola vadītājs Ilgvars Ļubka. “Auto pasaule ļoti strauji attīstās, un tas ir redzams arī Audi RS modeļu segmentā – auto veiktspējas, vadāmības un drošības rādītāji kļūst arvien iespaidīgāki, kas tiek sasniegts, izmantojot aizvien modernākas tehnoloģijas.”


Moller Baltic Import Latvijā un Lietuvā šogad jau pieņēmis vairāk nekā 20 RS modeļu pasūtījumus, kas ir lielākais RS modeļu īpatsvars pēdējo gadu laikā. “Audi piedāvā ļoti plašu sportisko modeļu klāstu, kas būtiski paplašina interesentu loku. Ikkatrs auto entuziasts var piemeklēt savām vēlmēm atbilstošu RS modeli – sākot no kompaktā RS 3, kā jauno modeli gaidām nākamgad, līdz praktiskiem un ātriem RS 4, RS 5, RS 6, RS 7,  jaudīgiem SUV RS Q3 un RS Q8. Un nevaram aizmirst arī par Audi R8 superauto,” skaidro Ilgvars Ļubka.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15807915sec.