Pēc 50 gadu pārtraukuma tiek asfaltēta Biķernieku trase

2015.gada 17.jūnijā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku trasē notika ievērojami asfaltēšanas darbi, kā rezultātā gandrīz 750 metrus garais trases posms no starta – finiša līnijas līdz līkumam "Elkonis" tika pārklāts ar jaunu, kvalitatīvu asfaltbetona virskārtu. Tik ievērojami darbi Biķerniekos nav notikuši gandrīz 50 gadus, kad, pateicoties sportistu un līdzjutēju entuziasmam, Biķernieku mežā tika izveidota Baltijā lielākā auto – moto šosejas trase.

"Rekonstruētais posms ir trases ātrākā vieta, kur sporta auto traucas ar ātrumu līdz pat 200 km/h, strauji veic bremzēšanu un pēc tam – pagriezienu. Tieši tādēļ šis asfalta klājums gadu laikā ir saņēmis vislielāko slodzi. Tas savu laiku ir godam nokalpojis, bet mūsu sportisti šobrīd ir pelnījuši labāku un drošāku trasi," skaidro Biķernieku trases vadītāja vietnieks Normunds Lagzdiņš.

Trasē tiek ieklāts asfalts ar polimērmodificēto bitumenu un elastomērisku piedevu. (Piedeva modificē bitumenu, uzlabojot tā ekspluatācijas temperatūras intervālu, izturību un atjaunošanas iespējas.) Lai garantētu teicamu saķeri un ideālu līdzenumu, asfalts ir ar automobiļu sacīkšu trasei nepieciešamajām specifiskajām īpašībām un ieklāts bez garenšuvēm. Uzņēmumam "Binders", kas veic trases rekonstrukciju un tajā skaitā asfalta ieklāšanu, ir pieredze šādā darbā un šādu prasību īstenošanā.

Šodien asfaltu Biķerniekos ieklāj ar četriem asfalta ieklājējiem un astoņiem veltņiem vienlaicīgi, kas ir neordināra situācija ceļu būves un atjaunošanas ikdienā. Biķernieku trases asfaltēšanu apjoma, nozīmīguma un drošības ziņā var salīdzināt ar Lielvārdes militāro lidlauku, kur segums tika atjaunots 2011.gadā.

Bez asfalta atjaunošanas trasē tiek veikti vēl vairāki būtiski darbi, kas nodrošinās kā sportistu, tā arī skatītāju drošību. Bīstamākajās vietās ir izbūvētas Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prasībām atbilstošas aizsargbarjeras un aizsargžogi, trases līkumos paplašinātas drošības zonas, visā trases garumā vecās betona apmales (kerbi) nomainītas pret jaunām, izbūvēta lietus ūdeņu novadīšanas sistēma, kā arī tiks atjaunots gājēju tunelis. Visi darbi trasē tiek veikti ar vienu mērķi – lai tuvākajā laikā šeit varētu notikt pasaules līmeņa auto sacensības.

Trases rekonstrukcijas darbi tiks pabeigti un tā sacensībām būs gatava jau jūlija sākumā, taču, dēļ izmaiņām būvniecības likumdošanā, trases, tāpat kā jebkuras citas būves, nodošana ekspluatācijā šobrīd ir laikietilpīgāka un komplicētāka. Tādēļ prognozējams, ka pirmās sacensības trasē varētu notikt vasaras beigās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.487849sec.