Par 44% pieaudzis jaunu un salīdzinoši jaunu automašīnu zādzību skaits

Pašmāju automašīnu drošību sistēmu ražotājs un eksperts SIA "Autonams" norāda, ka šogad pirmajos trīs mēnešos gandrīz uz pusi jeb par 44% pieaudzis trasnsportlīdzekļu zādzību skaits vecuma grupā līdz sešiem gadiem. Šogad novērojama jauna tendence – tiek zagtas arvien jaunākas automašīnas.

Saskaņā ar Valsts policijas datiem un "Autonams" apkopoto informāciju, Latvijā šogad pirmajos trīs mēnešos veiktas 207 automašīnu zādzības, kas ir par 8% vairāk nekā tādā pašā laika periodā pērn. Visvairāk zagtie transportlīdzekļi ir Audi, BMW un Volkswagen. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad pirmajā desmitniekā iekļuvusi arī Hyundai - zagļu interesi piesaistījuši 1- 5 gadus veci Santa Fe un IX35 modeļi.

Edvīns Panders, SIA "Autonams" pārstāvis un automašīnu drošības sistēmu eksperts: "Šobrīd nav nekādu indikāciju, kas liecinātu par autozādzību samazinājumu. Kaut arī pēdējos gados Valsts policija aizturējusi vairākus vērienīgus autozagļu grupējumus, tomēr pieprasījums nelegālajā tirgū pēc zagto transportlīdzekļu detaļām paliek salīdzinoši augsts, kā rezultātā aizturēto grupējumu vietā nāk jauni. Turklāt transportlīdzekļi Latvijā ir viegls mērķis zagļiem, jo lielākā daļa nav pietiekami aizsargāti pret ātru nozagšanu, kas ir svarīgākais kritērijs zagļiem."

Viszagtākie transportlīdzekļu modeļi šogad ir Audi A4, Toyota Rav4, BMW 5-Series, Audi Q5 un BMW 3-Series.

"Autonams" atgādina, ka maldīgs ir uzskats, ka rūpnīcas drošības sistēmas atturēs zagļus no mašīnas nozagšanas. Kā rāda pieredze, zagļi lieto speciālas ierīces, kas ir pielāgotas konkrētas auto markas rūpnīcas oriģinālo sistēmu uzlaušanai.

Autoīpašniekiem ir jāsaprot, ka zagļi izmanto vismodernākās tehnoloģijas, un nozagt transportlīdzekļus, kas ir aprīkoti tikai ar rūpnīcas aizsardzības sistēmu ir vienkārši, un zagļiem nav jābūt augsti kvalificētiem.

Uzņēmuma drošības eksperti iesaka uzstādīt papildu drošības sistēmas, nevis paļauties uz auto ražotāja oriģinālajām sistēmām. Tas apgrūtinās zagšanas procesu, kā rezultātā zaglis dos priekšroku vieglāk un ātrāk nozogamai automašīnai. Zaglim svarīga ir katra sekunde. Tāpēc jebkurš apgrūtinājums, kas prasīs laiku un pievērsīs apkārtējo uzmanību – piemēram, papildu uzstādīta signalizācija vai imobilaizers – aizkavēs zagli veikt transportlīdzekļa zādzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4986248sec.