Salaspilī iespējams baudīt ziemas priekus

Laikā, kad termometra stabiņš vairs nenoslīd tik zemu un ārā uzturēties kļūst daudz patīkamāk, aicinām izbaudīt ziemas priekus Salaspilī. Lai nodrošinātu nepieciešamo svaigā gaisa dienas devu aukstajā sezonā, īpaši jāpiedomā ne tikai par apģērbu, bet arī par interesantām un aizraujošām aktivitātēm, tad vēlme uzturēties ārpus telpām tikai palielināsies. Salaspils novadā var atrast daudzveidīgas atpūtas iespējas lieliem un maziem.

Pastaigas svaigā gaisā pieejamas visur, taču lai tās būtu patiešām vērtīgas, iesakām doties pastaigā pa Rīgas HES dambi, kas stiepjas vairāk kā 15 km garumā. Šeit var baudīt skatus uz Rīgas HES ūdenskrātuvi un 14.gs. pieminekli - Sv. Jura baznīcas drupām, kā arī doties uz Ako piemiņas vietu, kur iespējams ieturēt pikniku. Neaizmirsti paņemt līdzi termosu ar siltu dzērienu, lai pastaiga būtu vēl patīkamāka! Interesanti, ka HES dambja nogāzi pie pludmales var izmantot šļūkšanai no kalniņa.

Ja Tev ir savas slēpes, vari doties ne tikai pastaigā pa Nacionālā botāniskā dārza teritoriju, bet arī izslēpot attālākos dārza stūrus un varbūt Tev izdosies sastapt kādu vāveri, zaķi vai stirniņu. Ja ne pašus dzīvnieciņus, tad Tu noteikti redzēsi viņu atstātās pēdas sniegā. Kad būsi nosalis, varēsi doties uz oranžēriju baudīt tropu siltumu un visu kontinentu (izņemot Antarktīdas) augu dažādību.

Arī Doles salas dabas parks ir piemērots slēpošanai, īpaši jaukas ir dabas parka centrālajā daļā esošās priežu meža taciņas un celiņi. Šeit var izbaudīt ziemīgās meža ainavas pavisam netālu no galvaspilsētas. Pirms vai pēc slēpošanas iesakām apmeklēt salas galveno tūrisma objektu – Daugavas muzeju, kura modernā ekspozīcija interaktīvā veidā sniedz izpratni par vēstures procesiem un notikumiem, kas apvij mūsu likteņupi Daugavu. 2.martā tiks atklāta ekspozīcija “Muiža uz salas”, kas veltīta Doles muižas 120. gadadienai.

Atgriežoties mūsdienās, aicinām izbaudīt slidošanas priekus dabīgajā Saulrietu slidotavā, kas ierīkota Doles salā uz ieplakā esoša dīķa. Pirms došanās slidot lūgums sazināties ar slidotavas saimniekiem pa tālruni 27006577. Arī pie Salaspils sporta nama ierīkota dabīgā slidotava. Plkst. 16:00 - 19:00 aicināti SLIDOTĀJI bez hokeja inventāra, plkst. 19:00 - 21:00 laipni gaidīti HOKEJISTI. Citā laikā slidotgribētājiem ir iespēja vienoties savā starpā.  Lūdzam ņemt vērā, ka šeit nav pieejama slidu noma, tāpēc nepieciešams savs inventārs.

Šaušanas inventāru klasiskajam un lāzerpeintbolam piedāvā peintbola parks “PIF PAF”. Šeit pieejama arī bezmaksas tēja un kafija, kā arī izsildīšanās pirtiņā, kas atrodas 6 km no peintbola parka. Vairāk informācijas par piedāvājumu iegūsi, zvanot pa tālr. 26611111. Iepriekš piesakoties, pirts priekus un vāļāšanos sniegā kailam iespējams baudīt vairākos viesu namos. Sarunā kompāniju un rezervē pirts vakaru enerģijas atgūšanai!

Tikai aukstajā sezonā pieejamo izklaidi – vizināšanos kamanās, nodrošina Armanda lauku jātnieku klubs (pieteikšanās pa tālr. 29275134).

Kamanas vilkt var ne tikai zirgi, bet arī suņi. Ja vēlies braukt haskiju vilktā pajūgā, zvani husky.lv pa tālr. 29181005 vai 29249515 un rezervē piedzīvojumu sev, ģimenei, draugiem un radiem!

Haskiju vilktās kamanas ved garām vienam no mākslinieciski vērtīgākajiem tēlniecības un arhitektūras mākslas darbiem – Salaspils memoriālam, kas iekļauts Latvijas kultūras kanonā un guvis pelnītu ievērību arī ārzemēs. Vēstures mīļotājus noteikti interesēs Salaspils memoriālā pavisam nesen atvērtā ekspozīcija, kas atklāj Salaspils nometnes un memoriāla vēsturi. Viena no vārtu galerijas gala telpām izveidota par nosacītu Salaspils nometnes baraku ar tās sastāvdaļu imitāciju, sniedzot informāciju par ieslodzīto dienas režīmu un laika sadalījumu, pārtikas devām, slimībām, noteikumiem barakas iekšienē. Silti nebūs, bet izzinoši gan!

Pēc iespaidiem bagātās dienas, aicinām ieturēties kādā no Salaspils mājīgajām kafejnīcām. “StarKebab” piedāvā garšīgus kebabus un citus netradicionālus ēdienus, savukārt restorānā “4 pēdas”  un “Rogas kafejnīcā”,  varēsiet baudīt gan latviešu tradicionālos ēdienus, gan arī picas. Konditoreja “Kanēlis” piedāvā pašceptas smalkmaizītes un kūkas, bet kafejnīcā “Groziņš” ir visgardākā kafija pilsētā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16286016sec.