Aktīvās atpūtas cienītājus aicina rudenīgā laivu braucienā pa Sauso Daugavu

Kamēr vēl Daugavas krastos koki un krūmi nav nometuši savu krāšņo apģērbu,  2018. gada 13. oktobrī aicina doties rudenīgā laivu braucienā pa Sauso Daugavu, apskatot abus krastus Ķekavas un Salaspils novados.  Plānotais maršruts: Ķekava – Daugavas muzejs – Solāžu skants – Valdlauči!

Pulcēšanās paredzēta plkst. 10:00, atpūtas vietā Murdiņi aiz Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcas.  Tad dalībnieki sēdīsies laivās un kajakos un airēs līdz Doles salai, kur izkāps un dosies nelielā ekskursijā pa Daugavas muzeju. Pēc tam – atkal laivās,  tālāk maršruts vedīs gar neapdzīvoto salu – Baltsēkli un  Solāžu skansti – augstu uzkalnu Daugavas krastā. Tas pazīstams kā viduslaiku nocietinājums, bet nav izslēgts, ka tā rašanās saistīta ar 1812. gada Napoleona armijas iebrukumu un gatavošanos karadarbībai Rīgas tuvumā.  No Solāžu skansta paveras plašs skats uz Daugavu un upes sēkļiem.

Nākamais pieturas punkts ir Annuška – apdzīvota vieta, Doles salas galējā dienvidu punktā.  Savulaik šī bija viena no pieturām upju tramavaja maršrutā Rīgas Centrāltirgus-Annuška-Doles sala. Tālāk dalībnieki kuģos līdz Valdlaučiem, kur dosies aplūkot nesen restaurēto Katlakalna ev. lut. baznīcu. Tā ir viena no Ķekavas novada arhitektūras pērlēm, celta pēc slavenā arhitekta  K. Hāberlanda projekta un pēc Romas Panteona parauga – ar kupolu; tai apkārt ir unikāls dendroloģiskais dārzs, kurā aug dažādi neparasti stādījumi. Laivu brauciena noslēgumā cienāsimies ar siltu zupu.

Pieteikties laivu braucienam var, sūtot pieteikumu  uz e-pastu [email protected] vai [email protected], jānorāda  dalībnieku vārds, uzvārds, vecums (bērniem), vai vajadzīgs transports no finiša uz starta vietu , cik vietīgu laivu vēlaties nomāt un mobilā telefona numurs. Uz starta vietu – atpūtas vietu Murdiņi –  no Ķekavas tūrisma informācijas centra (TKC), var aiziet kājām, tā atrodas 800 m attālumā. Pie TKC, kas atrodas, Rīgas ielā 26, Ķekavā, iepretī Doles-Ķekavas ev. lut. baznīcai, ir stāvlaukums, kur var novietot automašīnu.

Laivu braucienu organizē Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrs un Salaspils novada tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar laivu nomu "Jenču laivas".

Sīkāka informācija Ķekavas Tūrisma koordinācijas centrā – kekava.travel, tālr. 27017333  vai Salaspils novada tūrisma informācijas centrā – visit.salaspils.lv, tālr. 67945440.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55878687sec.