Tukumā atmodinās strūklakas

1.maijs kalendāros ierakstīts kā Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas diena un darba svētki. Tukumā šo dienu svin kā Strūklakas modināšanas svētkus. Šī diena Tukumā ir kā tāds oficiāls pavasara sākums. 1.maijs ir arī tāds neoficiāls aktīvās vasaras sezonas sākums Tukumā.

Strūklaka Brīvības laukumā, Tukumā parādījās pirms 23 gadiem, kad pilsētā tika rekonstruēts Brīvības laukums, izveidojot to par atpūtas zonu un ļaužu satikšanās vietu. Šo gadu laikā strūklaka kļuvusi pat par vienu no simboliem, ar ko asociējas Tukuma pilsēta. Un visu šo laiku ir arī tradīcija - strūklaku modināt 1.maijā.

Parasti šai dienā laukumā sapulcējas gandrīz vai visi pilsētas bērni un vecāki, lai kopīgi modinātu strūklaku. Tradicionāli ir gan koncerti un dažādas aktivitātes, kā arī dzīvnieku izstādes. Arī šogad jau no rīta - pulksten 11.00 Tukuma pilsētas kultūras namā būs skatāma starptautiskā kaķu izstāde. LFA "Felimurs" atkal vienkopus būs saaicinājus dažādu šķirņu, lielumu, krāsu un apspalvojuma kaķu īpašniekus izrādīt savus lolojumus. Ieeja uz izstādi, kas darbosies visu dienu līdz pulksten 17.00 - 1 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas.

No pulksten 12.00 uz fotoorientēšanos pilsētā "Iepazīsti Tukumu!" dažāda vecuma ļaudis, kā arī cilvēkus ar invaliditāti aicinās biedrība "Līdzvērtība". Brīvības laukumā būs gan starts, gan finišs un arī labāko apbalvošana. Galvenais šajā pasākumā - labi pavadīt laiku un iepazīt dažādus objektus Tukuma pilsētā.

Savukārt lielā strūklakas modināšana Brīvības laukumā sāksies pulksten 13.00. Atnākušos priecēs ielu vingrotāji no Liepājas, tautas deju kolektīvi "Svīta" un "Vidums", grupa "Saundchek" un Hip-Hop dziedātāja VIŅA (Zelma Jēgere). Būs tirdziņš, fotografēšanas un jautrība.

Uz īpašu pasākumu laukumā aicinās Tukuma muzejs - kopīgi veidot izstādi par Tukumu, tās iedzīvotājiem un draugiem. Proti, pilsētas centrā būs izveidotas īpašas fotografēšanās vietas, kur fotografēties tukumniekiem - pa vienam, divatā, ar ģimeni vai draugiem, nofotografēto materiālu izmantojot jaunajā izstādē, kuru atklās  Tukuma pilsētas vēstures muzejā "Pils tornis" Rožu svētku laikā.

Tā kā - pošamies un pucējamies 1.maijā, lai dotos uz Strūklakas modināšanu un kļūtu par daļu no pilsētas vēstures!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.73408699sec.