Viļakas novada muzejs aicina doties partizāniem pa pēdām (video)

No 2020. gada 12. jūnija Stompaku purvu dabas taka atkal ir atvērta apmeklētājiem.

Ja vēlies labāk iepazīt un vairāk iejusties partizānu dzīves ikdienā, tad Viļakas novada tūrisma centrs aicinadoties aizraujošā, izzinošā uzdevumu spēlē, ko ir izstrādājis Viļakas novada muzejs. Programmā - gida pavadībā izstaigāt marķētu takas maršrutu, kurā būs sagaidāmi vairāki praktiski un radoši uzdevumi gan lieliem, gan maziem dalībniekiem - zināšanu un prasmju pārbaudīšana, dažādu uzdevumu risināšana un aktīva līdzdarbošanās.

Dabas liegums "Stompaku purvi" ir unikāla vieta gan ar savām dabas bagātībām, gan arī ar kultūrvēsturisko mantojumu. 1945. gada 2. martā šeit notika slavenā Stompaku kauja, kad partizānu mītnēm uzbruka čekas karaspēks. Vēstures pētnieki uzskata, ka Stompaku purva partizānu apmetne bija viena no lielākām Baltijā. Tajā bija 24 pazemes bunkuri un vairākas virszemes būves, kurās mitinājās ap 400 cilvēku. Vienā no zemnīcām ir bijis ierīkots maizes bunkurs un pat baznīca, pie kuras pēc 75 gadu klusuma brīža, 2020. gada 2 martā tika novadīta pirmā svētā mise.

Piesaki ekskursiju gida pavadībā un atklāj partizānu dzīves ikdienas gaitas nometnē. Ekskursijai aicinām pieteikties vismaz 2 līdz 3 dienas iepriekš pa tālr.: 28386859 vai pa e-pastu [email protected]. Gaidītas tiek gan ģimenes ar bērniem, gan draugu, kolektīvu un citas līdzīgi domājošas cilvēku grupas.

Tomēr arī turpmāk mežā jābūt atbildīgiem un jāievēro noteiktā distance no citiem meža apmeklētājiem. Un atceries, ievērosim noteikumu, ko atnesi to aiznesi!

Sadarbībā ar  MVisuals ir tapis arī video par Stompaku purva dabas taku, kas tā vien aicina doties mežā un atklāt nezināmo.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36236215sec.