Rāznas ezera apkaimē notiks vecākais elektroniskās deju mūzikas pasākums Latvijā

Rāznas ezera apkaimē – Kaunatā, tikai uz vienu vakaru/nakti – 2016. gada 6.augustā, leģendārais SUMMER HOUSE festivāls atgriežas Kaunatas TN, lai nosvinētu savu 20 gadu jubileju. Festivālu kategorijā SUMMER HOUSE noteikti ir vecākais elektroniskās deju mūzikas pasākums Latvijā.

Tieši 20 gadus atpakaļ – 1996. gadā notika pirmais SUMMER HOUSE. Laika gaitā SUMMER HOUSE kļuva par Latvijas elektroniskās deju mūzikas un klubu kultūras ikgadējo festivālu, kurš palīdzējis kļūt atpazīstamiem daudziem jauniem dīdžejiem un mūziķiem no dažādiem Latvijas reģioniem. Pateicoties pieaugošajai popularitātei, festivāls bija kļuvis par notikumu arī daudziem vadošajiem Latvijas klubu kultūras cilvēkiem. Kopš 2000.gada SUMMER HOUSE uzņēma īpašos viesus, dīdžejus un mūziķus no ārvalstīm, kā arī pašmāju spilgtākos klubu kultūras pārstāvjus. Pēdējais SUMMER HOUSE notika 2012.gadā ar kuru arī noslēdzās festivāla 16. gadus aktīvā darbība.

Šā gada 6.augustā tikai uz vienu vakaru/nakti/rītu – leģendārais festivāls atgriežas Kaunatas TN, lai nosvinētu savu 20 gadu jubileju. SUMMER HOUSE 20 – ja ieradīsies agrāk pa dienu, noteikti izbaudi arī atpūtu Rāznas ezera krastos, kas ir tikai 2 km no Kaunatas.

Lai nodrošinātu autentisku SUMMER HOUSE skanējumu, šā gada LINE-UPā ir uzaicināti dīdžeji un producenti, kas ir vairākas reizes jau iepriekš uzstājušies SUMMER HOUSE pasākumos, kā arī laika gaitā snieguši milzīgu ieguldījumu gan elektroniskās deju mūzikas attīstībā Latvijā, gan arī aktīvi atbalstījuši SUMMER HOUSE festivāla izaugsmi.

Festivāla šāgada ārvalstu viesis ir DJ LONA no Berlīnes. Viņas uzstāšanās astotajā SUMMER HOUSE bija viena no visspilgtākajām starp visiem iepriekšējo gadu pasākumos spēlējušiem ārzemju māksliniekiem. No pašmāju mūziķiem šogad festivālā uzstāsies virkne tiešām leģendāru personību Latvijas elektroniskās deju mūzikas scēnā. Amber Muse dibinātājs un raidījuma DanceBox nenogurdināmais veidotājs – BOGDAN TARAN. Viņš bija viens no pirmajiem top dīdžejiem, kas sāka uzstāties SUMMER HOUSE, pirmo reizi jau 1999.gadā. Laika gaitā Bogdan Taran ir daudz palīdzējis arī pasākumā atpazīstamības veicināšanā gan Latvijā, gan ārpus tās, un ir uzstājies vēl daudzos nākamajos SUMMER HOUSE pasākumos. Mixmāsteri AG & Raitis, kuri tikai speciāli SUMMER HOUSE 20 pasākumam ir piekrituši atkal uzstāties back2back, spēlējot uzreiz uz 4 plašu atskaņotājiem. Viņi ir vieni no visilgāk praktizējošajiem DJiem Latvijā. DJ Monsta jeb Uldis Cīrulis – viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas dīdžejiem, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Pasaules DMC Online 2016 DJ čempionāta finālists un viens no aktuālākajiem šībrīža pašmāju dīdžejiem. Atmosferix.net dibinātājs un dvēseliskās House mūzikas karognesējs – DJ BEAT, kurš uz Latvijas klubu skatuves ir zināms jau kopš 90-to gadu vidus. DJ BEAT var uzskatīt par vienu no Latvijas pieredzējušākajiem dīdžejiem. 2000. gadā izveidojis pirmo house mūzikas internet radio Latvijā. Dj Mārtiņš Goldbergs un Intars Garbovskis ir dīdžeji no Madonas, kuri lielā mērā pielika roku tam, cik House un Techno kultūra tika mīlēta šajā Vidzemes reģionā divtūkstošo sākumā. Viens no sekmīgākajiem un pieredzes bagātākajiem Latvijas deju mūzikas producentiem – LOTARS LODZIŅŠ. Pirms savulaik populārā projekta "Boyza" dibināšanas viens no tā dalībniekiem – Lotars Lodziņš ir aktīvi darbojies arī vairākās Latvijā pazīstamās grupās – "Basic Instinct" un "Tune-L". DJ Drozd ir vēl viens klubu mākslinieks no agrīnajiem laikiem Latvijas elektroniskās deju mūzikas laikmetā. Apvienības X-Promo pārstāvis, kurš ir sniedzis ļoti daudz festivālā izaugsmei iepriekšējos gados. SUMMER HOUSE aizsācēji un galvenie organizatori – DJ STEVE K un K.A.S.P.A.R.S. no Rēzeknes. Steve K un K.A.S.P.A.R.S., kurus droši var uzskatīt par elektroniskās deju mūzikas pionieriem Latgalē. Viņu pašu rīkotajos pasākumos Rēzeknē un Kaunatā (Summer House) ir spelējuši prakstiski visi labākie Latvijas elektroniskās mūzikas DJi un projekti.

Vēl viena jauka SUMMER HOUSE tradīcīja – parasti kāds vai arī vairāki dīdžeji no galvenā LINE-UP uzstājas mājīgajā CHILL OUT teltī, kas būs atpakaļ arī šogad…tāpat kā agrāk – blakus Kaunatas TN un ar siena maisiem tajā, ērtākai atpūtai. CHILL OUT telts būs atvērta no 22.00 (plašāka informācija par dīdžejiem, kas uzstāsies šajā teltī, būs pieejama pasākuma norises vietā un dienā).

Pasākuma teritorijā tiks izvietota SUMMER HOUSE "Atmiņu telts", kurā pasākuma apmeklētāji varēs plašāk iepazīties ar SUMMER HOUSE vēsturi. Pasākuma apmeklētājiem noteikti iesakām apmeklēt arī speciāli aprīkotu SUMMER HOUSE FotoRoom istabu, kurā darbosies profesionāls fotogrāfs, ļaujot apmeklētājiem papildināt un "pilnveidot" savas fotogalerijas gan sociālajos medijos, gan arī mājas albumus. Pasākuma teritorijā darbosies vairāki ēdināšanas punkti, kur apmeklētāji varēs iegādāties gan siltos, gan aukstos ēdienus, dzērienus un uzkodas, būs pieejams arī vieglais alkohols – sidrs, kokteiļi un alus.

Biļetes uz SUMMER HOUSE 20 iespējams iegādāties jau iepriekš internetā, lai garantētu iekļūšanu pasākumā, ātrāk iziet rindu pie ieejas, kā arī mazliet ietaupīt, jo, pērkot biļeti uz vietas būs jāmaksā vairāk.

Ieeja pasākuma teritorijā jau no plkst.19.30.

Kaunatas TN atrodas Rāznas ielā 14, Kaunatā, Rēzeknes novadā, 28km no Rēzeknes. Papildus informācija un pasākuma jaunumi ir atrodami SummerHouse FB lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40304995sec.