Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 22.07.2016 - 24.07.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


22.
jūlijs

PIEKTDIENA


CĒSIS
22. - 24.07.2016
CĒSĪS AR VĒRIENU SVINĒS 810 GADU JUBILEJU
Cēsis savu apaļo jubileju, kā ierasts, svinēs jūlija nogalē – no 2016. gada 22.jūlija līdz 24.jūlijam. Atšķirība no citiem svētkiem, svinības šogad paredzēts trīs dienu garumā, kur katra no tām būs piepildīta ar pilnvērtīgu kultūras un citu aktivitāšu programmu.
Ikviens tiek aicināts iesaistīties svētku tapšanā, izveidojot savu karodziņu, kas rotās Rīgas ielu svētku laikā.

 
PREIĻI
 22. - 24.07.2016
NOTIKS PIRMAIS LATGALES STĀSTNIEKU FESTIVĀLS
No 2016. gada 22. līdz 24. jūlijam Preiļos un to apkārtnē norisināsies pirmais Latgales stāstnieku festivāls, kas kopā pulcēs vietējos stāstniekus, stāstniekus no UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) tīkla "Stāstu bibliotēkas" un citām Latvijas stāstnieku iniciatīvām, kā arī vietējās folkloras kopas, stāstnieku kustības atbalstītājus un interesentus.
Festivāla mērķis ir veicināt stāstniecības tradīciju kā nozīmīgas nemateriālā kultūras mantojuma daļas saglabāšanu, attīstīšanu un tālāknodošanu Latgales kultūrtelpā. Stāstus par amatnieku dzīvi, amatu noslēpumiem un meistarstiķiem, kā arī par dažādiem atgadījumiem amatnieku vidē stāstīs gan paši amatnieki, gan stāstnieki no dažādiem Latvijas novadiem, lai ar stāstiem popularizētu amatu prasmes un sekmētu to pārmantojamību nākamajām paaudzēm. Viens no festivāla uzdevumiem ir veidot atpazīstamu un radošu platformu Latgales amatniecības izzināšanai un popularizēšanai, bet tikpat svarīgi ir kopt dažādas latgaliskas izpausmes mutvārdos, lai stāstos izbaudītu un stiprinātu latgalisko izlokšņu daudzveidību, labskanību un izteiksmes precizitāti. Šī gada tēma veltīta Latgales tradicionālajai keramikai un podniekiem, kā arī stāstiem par šo amatu un amata pratējiem.
 
 
DUNAVA
22.07.2016
DURVIS VĒRS ATJAUNOTAIS RAIŅA MUZEJS «TADENAVA»
2016. gada 22. jūlijā plkst. 13.00 apmeklētājiem durvis vērs atjaunotais Raiņa muzejs "Tadenava" Jēkabpils novada Dunavas pagastā.
Raiņa dzimtā vieta Tadenava ir viņa saules un mīlas filosofijas šūpulis. Jaunajā ekspozīcijā, ko veidojuši muzeja speciālisti sadarbībā ar dzejnieci Inesi Zanderi un dizaina biroju H2E, saules motīvam piešķirta vadošā loma. Saule, kas rit visu cauru dienu pa debess jumu, būs muzeja apmeklētāja ceļvedis Tadenavā. Saule iespīdēs tēva istabā, kur aug Pliekšānu dzimtas koks. Tur, rēķinot, rakstot un lasot, gādāts par saimniecību un prātots par bērnu nākotni. Saule ielūkosies mātes istabā, kur auklēti bērni un pūralādē krāti rokdarbi. Saule vadīs mazo Jāni Pliekšānu caur bērnības mājām un skolām līdz pašai Rīgai.

 
JELGAVA
01.07.2016
NORISINĀSIES BALTIJAS VOLKSWAGEN VABOĻU SALIDOJUMS
Ar svinībām Jelgavas novadā Blankenfeldes muižā no 2016. gada 22. līdz 24. jūlijam savu gadskārtējo salidojumu organizē viens no vecākajiem Latvijas autoklubiem – Volkswagen Vaboļu klubs. Paredzams, ka pasākumā pulcēsies teju pussimts klasisko Volkswagen vaboļu un leģendāro hipiju busu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Polijas.
Vaboļu klubs, kura biedru pirmā tikšanās notika jau tālajā 1997. gadā, ir neformāla domubiedru apvienība, kuras dalībnieki, neskatoties uz savu automašīnu retro statusu, ik gadu aktīvi ceļo pa Latviju un arī ārpus tās robežām. Latvijas vaboles pabijušas gan Käfertreffen Vācijā, Bugrun Zviedrijā, Garbojama Polijā, apmeklēta pasaulē lielākā izstāde VolksWorld Lielbritānijā, kā arī ņemta aktīva dalība ikgadējos salidojumos Lietuvā, Igaunijā un Krievijā.


CĒSIS
22.07.2016
«CĒSIS 810» SVĒTKI SĀKSIES AR LEĢENDĀM APVĪTA MĀKSLAS DARBA ATKLĀŠANU
"Cēsis 810" īpašo svētku programmu iesāks tikpat īpaša mākslas darba atklāšana – Matiasa Jansona veidots tēlniecības objekts "Senās Cēsis", kurā atveidotas Cēsis tādas, kādas tās bijušas vēlīnajos viduslaikos.
Darbs tapis, par pamatu ņemot senāko pieejamo pilsētas plānu no 16.gadsimta, atveidojot tur parādītās Cēsu ielas un nogabalus. Līdz ar to "Senajās Cēsīs" redzami arī objekti, kādi mūsdienās pilsētā vairs nav apskatāmi. Kā viens no tiem minams arī senā naudas kaltuve, kuras atrašanās vieta zināma tikai aptuveni, tāpēc tā attēlota senas monētas veidolā. Un, kā stāsta tēlnieks, darbam ir sava leģenda – kad uz monētas no cilvēku pieskārieniem parādīsies bruņinieks, Cēsīs atkal kals savu naudu.
Pamatam izraudzītais akmens izvēlēts kā simbolisks bruģakmens, kas celsies ārā no vēsturiskā bruģa atseguma Rožu laukumā. "Senās Cēsis" tiks atklātas 22.jūlijā plkst.18:00


SALDUS
22.- 24.07.2016
NOTIKS VĒRIENĪGS GAISA BALONU FESTIVĀLS
2016. gada 22. un 23.jūlijā Saldū norisināsies viens no Saldus pilsētas jubilejas gada centrālajiem pasākumiem – grandiozais gaisa balonu festivāls "Saldum – 160".
"Tas būs viens no beidzamo gadu lielākajiem un vērienīgākajiem gaisa balonu festivāliem Latvijā, kura laikā divas dienas notiks ne vien gaisa balonu lidojumi virs Saldus pilsētas, bet programmā paredzēta arī degļu parāde un balonu spīdēšana dažādās Saldus vietās," pauž festivāla rīkotāji, norādot, ka šogad pasākumā piedalīsies ekipāžas ne vien no Latvijas, bet arī no Lietuvas, tādējādi pasākuma apmeklētājiem būs iespēja priecāties par vēl neredzētiem un īpaši skaistiem baloniem.
Festivāla laikā plānoti trīs gaisa balonu lidojumi virs Saldus: 22. jūlija vakarā, kā arī 23. jūlijā no rīta un vakarā. Par vietām, no kurām gaisa baloni pacelsies lidojumam, tiks ziņots pasākuma norises dienās, jo gaisa balonu pacelšanās atkarīga no laika apstākļiem, vēja stipruma un virziena. Taču, lai saldeniekiem un pilsētas viesiem būtu iespējams balonu pacelšanos vērot tuvumā, tiek plānots, ka viena no pacelšanās vietām būs pilsētas teritorijā – Cieceres internātpamatskolas sporta laukumā.

 
23.
jūlijs


SESTDIENA


VENTSPILS
23. - 24.07.2016
VENTSPILĪ NOTIKS SMILŠU SKULPTORU FESTIVĀLS «ZELTA SMILŠU GRAUDS»
2016.gada 23.,24. jūlijā jau otro reizi Ventspils pludmalē pie Dienvidu mola norisināsies Smilšu skulptoru festivāls "Zelta smilšu grauds".
Lai pārsteigtu pilsētniekus un daudzos viesus ar vienreizējiem mākslas darbiem, kas veidoti no smiltīm un ūdens, Ventspilī ieradīsies mākslinieki no Aizputes, Kuldīgas, Ķekavas, Priekules, Lietuvas un Krievijas. Šogad festivāla konkursa tēma – DABA. Konkursā piedalīsies Latvijas mākslas skolu komandas, individuālie dalībnieki un ģimeņu grupas, kas veidos mākslas darbus no smiltīm. Šogad kā jauninājums - profesionāli mākslinieki/pedagogi no Latvijas veidos piecas smilšu skulptūras.
Lai gan festivāls savu kulmināciju sasniegs 23.jūlija vakarā, kad līdz ar tumsas iestāšanos uz fantastiskajām skulptūrām būs vērojamas krāsu un gaismu spēles, rosība Ventspils pludmalē pie Dienvidu mola jau norisināsies no 20.jūlija, kad ieradīsies tēlnieks no Maskavas un veidos Demo skulptūru, ko 3-5 metru augstumā veidos tēlnieks Sergejs Celebrovskis no Maskavas, sadarbībā ar Latvijas smilšu skulptoru.

LIEPĀJA
23.07.2016
AR SKLANDURAUŠIEM UN SUITU TRADĪCIJĀM SVINĒS ALSUNGAS NOVADA SVĒTKUS
Liepājas Latviešu biedrības nams aicina turpināt ceļojumu pa Kurzemes novadiem un piedāvā ielūkoties Alsungas novada pūra lādē 2016. gada 23. jūlijā, Kungu ielas radošajā kvartālā no plkst. 10:00. Suitu bagātīgās tautas tradīcijas, rosīgas darbnīcas, meistarklases, dziesmu un deju pilns skanējums – to visu būs iespējams izbaudīt Alsungas novada svētkos.
Alsundznieki jau izsenis ir bijuši sava amata meistari un tirgotāji, tāpēc galdā tiks celta suitu skābmaize un burkānmaize, dažādi konditorejas izstrādājumi, Alsungas medus, olas, dārza veltes un amatu meistaru koka izstrādājumi.
Svētku ietvaros saimniece Laila Puķīte pasniegs gastronomisko meistarklasi, kurā interesenti varēs vērot un līdzdarboties skābeņu zupas gatavošanā un degustēšanā. Pēc senām suitu receptēm kopā ar saimnieci Rutu Sokolovsku godā tiks celts arī viens no Alsungas raksturīgākajiem gardumiem – sklandrausis jeb suitrausis, kas arīdzan ir viens no unikālās suitu tautas kultūras iezīmēm. Saimniece ikvienu interesentu iesaistīs sklandraušu tapšanas procesā, ļaujot pašiem suitu gardumu gan izveidot, gan izcept, gan arī nodegustēt.

JELGAVA
23.07.2016
JELGAVA AICINA PIEDALĪTIES NAKSNĪGĀ SKRĒJIENĀ
Pērnvasar teju 3000 entuziastu piedalījās vienā no valdzinošākajiem skrējieniem Latvijā – Jelgavas nakts pusmaratonā. 2016. gada 23.jūlijā norisināsies jau trešais Jelgavas nakts pusmaratons.
Jelgavas nakts pusmaratons šogad būs ceturtais Latvijā lielākā skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija posms, taču tas būs vienīgais, kam tiks dots starts gandrīz jau tumsā – desmitos vakarā.
Ja pusmaratona distance šķiet nedaudz par grūtu, var piedalīties arī piecu vai desmit kilometru distancēs. Piecus kilometrus var veikt arī nūjojot. Savukārt mazie varēs piedalīties bērnu skrējienā. Turklāt šogad sacensību rīkotāji nāks klajā ar plašāku kultūras programmu, bet skriešana tumsā mīsies ar paplašinātiem uzmundrinājuma punktiem un dažādiem pārsteigumiem.
Sacensību centrs – līdzīgi kā pērn – atradīsies uz Pasta salas.


RĪGA
23. - 24.07.2016
BIĶERNIEKU RALLIJKROSA TRASĒ STARTĒS LATVIJAS RX KAUSA DALĪBNIEKI
Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrā posma norises laikā – 2016. gada 23. un 24. jūlijā – ar VAZ markas automobiļiem jaunuzbūvētajā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) rallijkrosa trasē startēs Latvijas RX Kausa dalībnieki.
Latvijas RX Kausa sacensību provizoriskā programma paredz, ka treniņbraucieni un visas trīs kvalifikācijas notiks sestdien, 23. jūlijā. Savukārt sacensību izšķirošie braucieni ieplānoti svētdien, 24. jūlija pēcpusdienā, vienlaicīgi ar NEZ rallijkrosa čempionāta otrā posma finālbraucieniem.
Plānots, ka CSDD Biķernieku trasē notiekošajās sacensībās piedalīsies līdz pat 30 Latvijas RX Kausa "LADA RX" klases dalībnieki, kuri startēs ar VAZ markas modeļiem 2101, 2102, 2103, 2104, 2105, 2106 un 2107, kā arī to rūpnieciski ražotajām modifikācijām. Svarīgi, ka automašīnu detaļām, to darbības principam un novietojumam jāatbilst rūpnīcas – izgatavotājas prasībām.


RĪGA
līdz 30.12.2016
APSKATĀMA SKAISTA IZSTĀDE PAR DZIMTĀS ZEMES APCEĻOŠANU
1920. gadu izskaņā un 1930. gadu sākumā Eiropā un Amerikā sākās intensīva nacionālā tūrisma veidošanās. Arī Latvijā šajā laika posmā notika ievērojams pavērsiens tūrisma attīstībā, īpašu valstisku nozīmi piešķirot iekšējā tūrisma propagandai.
Izstāde "Apceļo dzimto zemi! Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados" Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā sniedz iespēju ieraudzīt un iepazīt autentiskus vēsturiskos dokumentus, fotogrāfijas, mākslas darbus un priekšmetus, kas paver ieskatu Latvijas valsts tūrisma politikas kampaņā, kas tika attīstīta 30.gados ar caurviju aicinājumu "Apceļo dzimto zemi!", vienlaicīgi stāstot par cilvēku lielo un kaislīgo aizrautību - ceļošanu, pasaules izzināšanu, kas jāsāk ar brīnišķīgās zemes – Latvijas iepazīšanu, tās dabas un vēsturiskā mantojuma vērtības, skaistuma, valdzinājuma un daudzveidības apjausmu.



24.
jūlijs

SVĒTDIENA


RĪGA
24.07.2016
LATVIJAS ETNOGRĀFISKAJĀ BRĪVDABAS MUZEJĀ NOTIKS SAIMES GALDA GODI
2016. gada 24. jūlijā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst. 12:00 līdz plkst.16:00 Saimes galda godi. Novadu sētās latvju dižsaimnieces gatavos tradicionālus godu un ikdienas mielastus, bet eksponātēkās būs gatavošanas, ēšanas un dzeršanas trauku un priekšmetu ekspresizstādes.
Vasaras vidū, uz Annām un Jēkabiem, kad dārzos un laukos nobriedusi jaunā raža un apcirkņi jau pildās, visa saime tiek pulcināta pie galda - pie Lielā saimes galda. Saimnieks ar saimnieci klāj bagātīgu mielastu visiem mājas ļaudīm, gājējiem un viesos atnākušajiem. Galdā tiek celti labākie trauki, apvilktas goda drānas, darīts cienasts un brūvēts alus, skandētas jautras dziesmas un dancots. Ir pamatīgi jāiestiprinās, lai varētu turpināt kārtīgi strādāt. Ir vasaras bula laiks.

LŪZNAVA
24.07.2016
LŪZNAVAS MUIŽA AICINA UZ PIRMO MĀKSLAS PIKNIKU
2016. gada  24. jūlijā, Lūznavas muižas parkā notiks pirmais Mākslas pikniks – mākslu un garšu festivāls, kurā vienuviet aicināti pulcēties mākslas baudītāji, sajūtu gardēži un īpašo mirkļu kolekcionāri, lai ar mūzikas, mākslas, dejas, garšu un citām baudām piedzīvotu mākslas radīšanas brīdi.
Mākslas piknika laikā no 13.00 līdz 23.00 Lūznavas muižā un tās parkā būs piedzīvojamas skatāmas, klausāmas un garšojamas baudas. Par muzikālo daļu rūpēsies "Dzelzs Vilks", "Pieneņu vīns", "Coco’nuts", Haralds Sīmanis, Elizabete Lāce, Liene Narciss, "The Jokers Juniors", "Wierd Wednesday", "JahBahus Trio", bet dažādās vietās parka teritorijā būs skatāmi: improvizācijas teātra "18PLUS" improvizācijas humoršovs, laikmetīgās dejas izrādes "Bez vadiem", "Ekskursija" un "Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?", kim? Laikmetīgās mākslas centra producēto mākslinieku video/filmu programma, Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2ANNAS" īsfilmu programma, mēmais kino, vides instalācijas, gaismas objektu un mākslas izstādes, uguns skulptūra. Par gastronomiskajiem pārsteigumiem rūpēsies gan vietējie, gan ārzemju pavāri, organizētās meistarklasēs eksperimentējot ne vien ar ēdiena garšu, bet arī ar kulinārijā pieejamajām krāsām un tekstūrām. Tāpat katrs no pasākuma viesiem aicināts uz pikniku līdzi ņemt savu piepildīto piknika grozu, ko varēs baudīt tam īpaši paredzētās vietās.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57065701sec.