Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 29.07.2016 - 31.07.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


29.
jūlijs

PIEKTDIENA


GULBENE
29-30.07.2016
GULBENĒ SVINĒS PILSĒTAS SVĒTKUS
Šajā nedēļas nogalē - no 2016. gada 29. jūlijam līdz 30. jūlijam, Gulbenē tiks svinēti Pilsētas svētki. Būs dažādi koncerti, ģimeniskas aktivitātes, sportiskas nodarbes, dziesmu spēle, izstādes, jauniešu preču tirgus un radošās darbnīcas.

 
RĒZEKNE
 līdz 31.07.2016
RĒZEKNES SVĒTKU KULMINĀCIJĀ IZSKANĒS MUZIKĀLS KONCERTŠOVS UN PUSNAKTĪ BŪS KRĀŠŅS SALŪTS
No pirmdienas līdz svētdienai svin Rēzeknes svētkus – no 2016. gada 25. līdz 31. jūlijam Rēzeknē ar plašu programmu norit 24. Eiropas tautu festivāls, VIII starptautiskais etno festivāls "Gosti" un Rēzeknes pilsētas svētki "Pilsēta ar rozi matos". Koši, skanīgi un daudzkrāsaini svētki nedēļas garumā piepildīs Rēzekni ar mūziku, dejām, sporta,  kulinārajām un radošām aktivitātēm visai ģimenei. Pilsētā aicina ikvienu rēzeknieti vienoties svētku sajūtās un gaida ciemiņus no tuviem un tālākiem Latvijas novadiem izbaudīt Rēzeknes svētkus!
 
 
SIGULDA
29.-31.07.2016
IZSKANĒS STARPTAUTISKIE SIGULDAS OPERMŪZIKAS SVĒTKI
No 2016. gada 29. jūlija līdz 31. jūlijam gleznainā Siguldas pilsdrupu estrāde un Siguldas pils komplekss kļūs par greznu ietvaru izcilam mūzikas notikumam – XXIV Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem, kuros, kā ierasts, būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus. Siguldas Opermūzikas svētku apmeklētājiem šovasar būs iespēja apmeklēt izcilus opermūzikas koncertus. Piektdien, 29.jūlijā, plkst.19.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks svētku atklāšanas koncerts, kurā piedalies solisti Dināra Rudāne, Irma Pavāre, Miervaldis Jenčs, Juris Ādamsons, Marta Sudraba un Gints Bērziņš.

 
DAUGAVPILS
29.07.2016
DAUGAVPILS MARKA ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ ATKLĀS JAUNU IZSTĀDI
2016. gada 29. jūlijā plkst. 16:00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalma izstāžu telpā I Latvijas starptautiskās keramikas biennāles programmas ietvaros notiks gruzīnu mākslinieka Georgija Pačkorijas keramikas darbu izstādes "Dzīres 7" atklāšana. Keramiķis Georgijs Pačkoria dzimis Tbilisi, Gruzijā. Beidzis Apolona Kutateladzes Mākslas akadēmijas Dekoratīvās keramikas un stikla fakultāti. Jau pirmajā kursā iecerēja projektu "1001 tējkanna kā Šeherezādes bezmiega naktis" un izgatavoja 1001 tējkannu. Tam bija veltīti 30 gadi. Pašreiz mākslinieks strādā pie vīna trauku izgatavošanas, jo vīnkopības tradīcijai ir ciešas saiknes ar vissenāko keramiku. G. Pačkorija regulāri piedalās starptautiskos simpozijos. Viņam bijušas 17 personālizstādes. 1996. gadā kopā ar sievu un kādreizējo kursa biedreni noorganizēja bērnu skolu "Māla rokas", kura ļoti sekmīgi darbojas līdz pat šim laikam. 2009. gadā kopā ar kolēģiem pie mākslas akadēmijas nodibināja "Māla biroju".

 
LIEPĀJA
29.-30.07.2016
LIEPĀJU PIESKANDINĀS KRĀŠŅAIS «LMT SUMMER SOUND» FESTIVĀLS
2016. gada 29. un 30. jūlijā Liepājas pludmalē norisināsies viens no lielākajiem vasaras mūzikas notikumiem - LMT Summer Sound festivāls. Šī gada gaidītākie viesi ir vācu elektroniskā folka un regeja mūzikas apvienība Milky Chance, daudzsološais beļģu dīdžejs Lost Frequences, šarmantais angļu mūziķis King Charles un ukraiņu roka leģendas Okean Elzy. Tāpat LMT Summer Sound festivālā šogad būs iespēja dzirdēt virkni lielisku Latvijas mākslinieku – Carnival Youth, Ozols, Intars Busulis & Abonementa Orķestris, Rīgas Modes, Bermudu Divstūris, Dzelzs Vilks, Justs, Aija Andrejeva u.c.  Festivāls piedāvās arī bagātīgu izklaides un atrakciju programmu, kā arī nakts ballītes ar labākajiem Latvijas dīdžejiem.

 
SABILE
līdz 31.07.2016
SABILES VĪNA SVĒTKI SVINĒS PILNGADĪBU
Šogad pēdējā jūlija nedēļas nogalē no 27. līdz 31. jūlijam jau astoņpadsmito reizi Sabilē tiek svinēti tradīcijām bagātie, krāšņie un dzirkstošie Sabiles Vīna svētki. Sabiles Vīna svētki ir viens no gaidītākajiem pasākumiem skaistajā un romantiskajā mazpilsētiņā – Sabilē. Šie ir svētki, kas katru gadu piesaista arvien vairāk un vairāk apmeklētājus, vīndarus un citus interesentus.
Tā kā šogad Sabiles Vīna svētki tiks svinēti nu jau 18. reizi, tad svētki solās būt īpaši aizraujoši.

 
DAGDA
29.-31.07.2016
LATGALES PUSĒ VISU NEDĒĻAS NOGALI SVINĒS ANNAS DIENU
2016. gada 29.-31.jūlijā visi tiek aicināti uz Dagdas novadu, kur notiks lielākais gada pasākums - "Annas Dagdā 2016". Šogad svētki notiks trīs dienas - no 29. līdz 31.jūlijam. Svētkus ieskandinās piektdien "Tirgus dienā" ar tradicionālo mājamatnieku gadatirgu, kura laikā notiks novada saimnieču tikšanās un ēdienu degustācijas "Vysi muni gosti beja". Pulksten 12:00 pie novada domes sāksies pasākums "Latvijas spēcīgākā pilsēta", kurā ikviens varēs pierādīt, ka Dagdas novadā dzīvo sportiskākie un spēcīgākie iedzīvotāji. Savukārt plkst.15:00 notiks spēcīgāko apbalvošana. Vakarpusē pilsētas centrālajā laukumā uz izrādi "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" aicinās Ezeres kultūras nama amatierteātris "Meduspods", bet Dagdas Tautas namā notiks diskotēka, kurā mūziku liks DJ Dinny, DJ Shvec un DJ Alex.

 
RĪGA
līdz 31.07.2016
LATVIJAS DABAS MUZEJĀ BŪS APSKATĀMA IZSTĀDE «DIENLILIJAS 2016»
Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar SIA "Hedera Pluss" no 2016. gada 28. līdz 31. jūlijam rīko izstādi "Dienlilijas 2016". Izstādē katru dienu būs aplūkojamas līdz pat 200 dažādas dienlilijas (Hemerocallis). Lai organizatori spētu sagādāt svaigas, rīta agrumā plūktas dienziedes, durvis uz izstādi ik dienu tiks vērtas pulksten 12.00. Kopā izstādes laikā tiks eksponētas līdz pat 400 dažādu dienziežu šķirņu. Dienlilijas mēdz dēvēt par dienziedēm un viendienītēm ne bez iemesla. Zieda mūžs ir īss – tas zied ne ilgāk par 24 stundām, tomēr ceros jauni ziedpumpuri atveras ik dienu pat divu mēnešu garumā, tādējādi nodrošinot krāšņumu dārzā ilglaicīgi.Dienlilijām kā dārza puķēm nav sena vēsture. Latvijā pamatus to selekcijā un popularizēšanā licis Jānis Vasarietis, kurš radījis vairāk nekā 100 Latvijas apstākļiem piemērotu dienliliju šķirņu. Izstādē būs apskatāmi ziedi no viņa kolekcijas, tāpat arī dienziedes no Raimonda Petrovska, Ingrīdas Oltānes un Baibas Maurānes dārza. Šogad izstādē selekcionāri uzsvaru liks uz Latvijā selekcionētām šķirnēm.

 
OGRE
29.-31.07.2016
OGRĒ NORISINĀSIES EIROPAS ENDURO ČEMPIONĀTS
No 2016. gada 29. – 31. jūlijam - Ogrē norisināsies trešais Eiropas enduro čempionāta posms, pulcējot vadošās Eiropas enduro komandas un motobraucējus no 18 valstīm. Šobrīd sacensībām pieteikušies 150 dalībnieki, tostarp 13 sieviešu klases sportistes. Latviju sacensībās pārstāvēs motobraucējs Jānis Vinters, Ivo Šteinbergs, Gustavs Kundziņš un Vitālijs Ovčiņņikovs. Ogrē apkārtnes mežus un bezceļu takas sacensību dalībnieki izbaudīs divu dienu garumā. Daļai trases relfejs nav svešs, jo Eiropas enduro elite Ogrē tika uzņemta jau 2012. gadā. Toreiz Ogres organizētais Eiropas čempionāta posms tika atzīts par sezonas labāko. Kā informē sacensību organizators Arturs Robežnieks, šobrīd vēl norit pēdējie trases sagatavošanas darbi. Viena apļa garums būs 62 km, kas ietvers trīs ātruma testus – divus enduro un vienu extreme testu.

 
MURJĀŅI
29.07.2016
ZIEDOŅA MUZEJS AICINA UZ BRĪVDABAS KINO VAKARIEM MURJĀŅOS
Ziedoņa muzejs uzsāk brīvdabas kino vakarus, aicinot viesus katru piektdienu plkst.20:00 uz brīvdabas kino vakariem Murjāņos. No 29. jūlija līdz 9. septembrim "Dzirnakmeņu" pagalmā būs iespēja skatīties latviešu režisoru jaunāko filmu programmu. Murjāņu brīvdabas kino vakarus papildinās īpašie viesi, kuriem ir saikne ar filmām: aktrisi Elīnu Vasku, režisoru Māri Martinsonu, Vjačeslavs Kaščejevs montāžas režisore Līga Pipare, režisors Juris Kursietis un režisors Andrejs Verhoustinskis. Brīvdabas kino vakari priecēs ne tikai viesus no visas Latvijas, bet arī vietējos Murjāņu iedzīvotājus. "Turpinot rūpēties par Imantam Ziedonim tuvām idejām un vērtībām, Ziedoņa muzejs šogad piedāvās jaunākās latviešu spēlfilmas un dokumentālās filmas, jo dzejniekam vienmēr bijusi tuva jaunrade un tās veicināšana, sadarbība ar jauniem un talantīgiem cilvēkiem. Ne velti viens no vakariem būs veltīts apbalvojuma "Laiks Ziedonim 2014" laureātam, profesoram Vjačeslavam Kaščejevam. Pirms filmu seansiem mums būs īpašie viesi, kuri pastāstīs par filmas tapšanas aizkulisēm," stāsta muzeja vadītāja Dace Zariņa.

 
30.
jūlijs


SESTDIENA


SAULKRASTI
30.07.2016
SAULKRASTOS NOTIKS BEZMAKSAS KAMERMŪZIKAS FESTIVĀLA KONCERTI
Jau tradicionāli augusta sākums Saulkrastos ir kamermūzikas laiks. Arī šogad, no 2016. gada 30. jūlija līdz  7. augustam Saulkrastos pulcēsies talantīgi jaunieši no dažādām Eiropas valstīm, kur viņi visi studē mūziku. Jaunieši satiksies, lai kopā četros koncertos izpildītu visai plašu programmu – gan Pētera Vaska skaņdarbus, gan J. S. Baha, gan A. Šēnberga, gan P. Čaikovska un F. Šūberta mākslas darbus, kā arī Lauras Gustovskas skaņdarba "Jūras dziesmas" pirmatskaņojumu. Kamermūzikas festivāla idejas autore ir saulkrastiete Magdalēna Geka, tādēļ nav nejaušība, ka savus draugus un domubiedrus viņa aicina tieši šurp – uz Vidzemes jūrmalas pērli, pilsētu, kas vistuvāk saulei. Arī šogad klausītājiem sarūpētas brīnišķīgas koncertprogrammas, kas ļauj pavērt priekškaru uz kamermūzikas pasauli.30. jūlijā 20.00 festivāla atklāšanas koncerts Skultes evaņģēliski luteriskajā baznīcā – programmā Pētera Vaska "Castillo Interior" vijolei un čellam (Magdalēna Geka /vijole/ un Reinis Apsītis /čells/), Pēteris Vasks "Sonāte kontrabasam solo" (Aija Beitika /kontrabass/) un J. S. Bahs "Goldberga variācijas" (aranžējums stīgu trio) – Magdalēna Geka /vijole/, Tomā Buzī /alts/, Reinis Apsītis /čells/)

VALMIERA
30.07.2016
NORISINĀSIES LATVIJAS PIRMAIS ATKLĀTAIS GRILĒŠANAS ČEMPIONĀTS
2016. gada 30. jūlijā ar nebijušu šovu Valmierā, Dīvaliņa pļavā norisināsies Latvijas pirmais atklātais grilēšanas čempionāts entuziastiem un oriģinālprojekts "Grill & chill". Pirmo atklāto grilēšanas čempionātu organizē Latvijas Grilēšanas savienība sadarbībā ar jaunu brīvdabas pasākumu zīmolu Sunny Frog. Pasākumu atbalsta un līdzfinansē Valmieras dome. Latvijas Grilēšanas savienības vadītājs Juris Titovs: "Šogad pirmo reizi Latvijā notiek jauna brīvdabas pasākumu sērija, kuru mērķis - attīstīt grilēšanas kultūru, informēt par tās tradīcijām, veicināt grilēšanas popularitāti sabiedrībā, kā veselīgu un daudzveidīgu produktu apstrādes veidu. Pasākumos sapulcinām grilēšanas entuziastus un mudinām dalīties pieredzē, piedalīties interesantās aktivitātēs."


LĪGATNE
30.07.2016
LĪGATNES DABAS TAKĀS NOTIKS LŪŠU DIENA
2016. gada 30. jūlijā Dabas aizsardzības pārvaldes apsaimniekotajās Līgatnes dabas takās notiks Lūšu diena. No plkst. 13:00 līdz 17:00 Līgatnes dabas taku teritorijā esošajā Dabas izglītības centrā "Pauguri" interesentiem būs iespēja izzināt lūšu dzīvesveidu un paradumus. Zootehniķe un ilggadējā Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola dalīsies fotostāstos par šiem dzīvniekiem. Pēc tam būs iespēja doties izzinošā pārgājienā, darboties radošās darbnīcās un spēlēs. Lūšu un Lūsīšu uzvārda īpašniekiem šajā dienā īpašais piedāvājums ieejai Līgatnes dabas takās! Pasākumu organizē Līgatnes novada pašvaldības aģentūra "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs" sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi. Lūši Līgatnes dabas tajās dzīvo jau kopš 1997. gada. Šobrīd lūšu voljerā mitinās vesela murrātāju ģimenīte – mamma, tētis un trīs viņu meitas.


31.
jūlijs

SVĒTDIENA

JELGAVA
31.07.2016
JELGAVĀ AICINA DOTIES EKSKURSIJĀ «JELGAVA 1944.GADA JŪLIJA LIESMĀS»
2016. gada 31.jūlijā, pulksten 13 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā kājām pa Jelgavu "Jelgava 1944.gada jūlija liesmās" kopā ar gidi Signi Lūsiņu. Ekskursijas laikā varēs atklāt, kāda Jelgava izskatījās pirms liktenīgajiem 1944. gada notikumiem un kāpēc gandrīz visa pilsēta tika nodedzināta. Uguns, karstums un dūmi – tie ir jelgavnieku atmiņu stāstījumu atslēgvārdi, runājot par 1944.gada jūlijā piedzīvoto. Par to, kādas bija šīs Jelgavai liktenīgās dienas, kas tajās notika un kāpēc vairāk nekā 90 procenti no pilsētas apbūves nodega, varēs uzzināt ekskursijas laikā. Ekskursija paredzēta kā pastaiga pa pilsētas centrālo daļu, ieklausoties aculiecinieku atmiņās, šķirstot vecos foto albumus, atklājot, kā pilsēta izskatījās līdz liktenīgajām vasaras dienām, un mēģinot domās restaurēt to dienu notikumus.

RĪGA
31.07.2016
BIĶERNIEKU TRASĒ ATGRIEŽAS VĒSTURISKO AUTOMAŠĪNU SACĪKSTES «DZINTARA APLIS»
2016. gada 31. jūlijā, Rīgā atgriežas vēsturisko automašīnu Latvijas čempionāta un kausa izcīņa "Dzintara Aplis" ar sezonas 4. posmu. Žiguļi, volgas un vēsturiskās formulas šogad pirmo reizi sacentīsies slavenajos Biķernieku trases līkumos. "Draudzības kausa" ietvaros šo posmu apmeklēs arī vairāki desmiti ārvalstu sportistu. Šis būs "Dzintara Apļa" pirmais posms, kurš pēc ilgāka pārtraukuma norisināsies Rīgā, Biķernieku trasē. Trīs līdzšinējie čempionāta un kausa posmi aizvadīti Pērnavas trasē. Rīgā uz starta stāsies piecas šo vēsturisko automašīnu klases: "VAZ 1300", "VAZ 1600", "VOLGA", "Formula Easter" un "Formula Mondial" ar kopumā vairāk nekā 60 dalībniekiem. Katra klase aizvadīs divus sacensību braucienus. "Dzintara Apļa" ceturtā posma ietvaros notiks arī jaunizveidotā "Draudzības kausa" otrais un noslēdzošais posms, kura ietvaros latviešu braucējiem konkurenci sastādīs arī sportisti no Krievijas, Ukrainas, Balkrievijas, Vācijas, Moldovas, Gruzijas, Lietuvas un Igaunijas. "Draudzības kauss" izveidots pēc abu valstu sportistu iniciatīvas, kad pagājušā gadā latviešu autosportisti piedalījās "Moscow Classic GP" sacīkstēs Krievijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64423299sec.