Tiks svinēti papīra svētki

Līgatne jau piekto gadu augusta otrā sestdienā 2016. gada 13. augustā - aicina uz Papīra svētkiem.

Svētku programma

Plkst. 12.00 svētki sāksies ar Ērikas Mālderes personālizstādes atklāšanu Līgatnes kultūras namā. Tie būs Ē.Mālderes īpašā autortehnikā veidotie darbi. Lai tie taptu, daudzus gadus vērotas iespējas, ko piedāvā papīra māksla un apgūta prasme pagatavot savu papīru gan Latvijas papīra galvaspilsētā Līgatnē, gan pasaules plašsaziņas tīklos.

No plkst.13.00 līdz 15.00 ikviens varēs aktīvi piedalīties papīra darbnīcās pie Līgatnes dīķa. Meistaru vadībā būs iespēja gatavot papīra tērpu un cepuri, ko vēlāk pasākuma gaitā varēs demonstrēt visiem svētku dalībniekiem. Būs iespēja gatavot maskas, papīra mūzikas instrumentus, papīra rotaslietas, papīra laternas, grāmatzīmes, tērpus papīra lellēm, apgleznot papīra bļodas, kā arī fotografēties pie gleznas ar vēsturisku papīrfabrikas iekšpagalma skatu.

Plkst. 15.00 visi svētku dalībnieki aicināti piedalīties papīra kuģīšu sacensībās ar mājās vai uz vietas gatavotu kuģīti.

Plkst. 16.30 pie Ānfabrikas ikviens varēs izbaudīt savu veiklību papīra lidmašīnu sacensībās ar lidmašīnu, kas pagatavota mājās vai uz vietas.

Plkst. 18.00 pie Līgatnes dīķa būs papīra modes demonstrējumi, kur ikviens aicināts piedalīties ar mājās vai darbnīcā gatavotu papīra tērpu vai kādu aksesuāru. Pieteikšanās, rakstot uz e-pastu [email protected] vai pasākumā dienā līdz 17.00 Tūrisma informācijas centrā.

Plkst. 19.30 sāksim klāt svētku galdu pie Līgatnes dīķa. Ikviens var atnest pašdarinātu papīra galdautu. Aicinām saimnieces atnest sevis sarūpētus cienastus, ko likt uz galda. Lai vakars būtu romantiskāks, izvietosim pašu darinātus gaismas objektus. Lūgums ikvienam svētku apmeklētājam šādu gaismas objektu (ar papīru apstrādāta burciņa, kur iekšā ir svecīte) paņemt līdzi.

No plkst. 20.00 baudīsim romantiski muzikālu vakaru pie Līgatnes ezera ar Jolantu Gulbi un Denisu Paškēviču.

Tūrisma informācijas centrs pasākuma dienā piedāvā plkst. 14.00 un 17.30 ekskursijas uz Līgatnes papīrfabriku, kur apmeklētājiem būs sarūpēts īpašs pārsteigums.

No plkst. 11.00 pie Līgatnes dīķa sāks darboties svētku tirdziņš.

Visas dienas garumā darbosies arī Alu amatnieki un apmeklētājus priecēs Līgatnes k/n pūtēju orķestris Anatolija Terentjeva vadībā, kā arī Līgatnes k/n sieviešu vokālais ansamblis "Mantojums" Daces Bicānes vadībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65311503sec.