Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 12.08.2016 - 14.08.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


12.
augusts

PIEKTDIENA


RĪGA
12-14.08.2016
AR GRANDIOZĀM SVINĪBĀM TIKS SVINĒTI «RĪGAS SVĒTKI 2016», KAS BŪS VELTĪTI KINO TĒMAI
No 2016. gada 12. līdz 14. augustam Rīgas dome aicina rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt Rīgas svētkus, kas šogad būs veltīti kino tēmai. Svētku tēma izvēlēta, lai atgādinātu par pirmo kino seansu Rīgā, kas notika pirms 120 gadiem, un paraudzītos uz Rīgu kā kino cienītāju, kino veidotāju un kino rādītāju pilsētu.
Rīgas svētku laikā trīs dienu garumā pilsētas ielās, skvēros, parkos un laukumos apmeklētāji varēs baudīt krāšņu un daudzveidīgu vizuālo un muzikālo programmu. Rīdzinieki un pilsētas viesi "Rīgas kino muzejā", kinoteātrī "Splendid Palace" un daudzviet citur varēs iepazīties ar Rīgas kino vēsturi, šeit uzņemtajām kinofilmām, izsekot kino uzņemšanas un izrādīšanas procesam no tā pirmsākumiem Rīgā līdz pat mūsdienām.

 
LUDZA
 12. - 14.08.2016
LUDZAS PILSĒTA SVINĒS 839. DZIMŠANAS DIENU
Šī gada 12. – 14. augustā ciemos aicina senākā Latvijas pilsētā Ludza, kas ielūdz svinēt kopā pilsētas svētkus –   Ludzai šogad jau 839!  Šī gada svētku devīze ir: "Dapūgoj sevi Ludzai".
11.augustā plkst. 14.00 svinīgi tika atklāta restaurētā Ludzas Lielā sinagoga - vecākā Baltijā, unikāls koka arhitektūras un Ziemeļaustrumu Eiropas ebreju kultūras piemineklis, kas piedāvās apmeklētājiem 4 ekspozīcijas par ebreju dzīvi,  likteņiem un ticību, kā arī par leģendāro kinodokumentālistu ludzānieti Hercu Franku un viņa tēvu fotogrāfu Vulfu Franku.
 
 
TALSI
12-14.08.2016
TALSOS AICINA UZ DIŽMĀRAS GADATIRGU UN DRAUGU DIENĀM
No 2016. gada 12. līdz 14. augustam Talsos notiks Talsu draugu dienas Prieņu (Lietuva) zīmē, bet 13. augustā – tradicionālais Dižmāras gadatirgus ar devīzi "Uzziedi Talsos!". 13. augustā 22.00 brīvdabas estrādē "Sauleskalns" būs vienīgā iespēja Kurzemē klātienē vērot pasaules populārāko kinofilmu un mūziklu brīvdabas koncertšovu "Tā nav dzīve, tas ir kino". Muzikālo baudījumu papildinās vizuālais krāšņums, ko sniegs no 12. līdz 14. augustam Talsos notiekošais gaisa balonu festivāls.
Talsu draugu dienas apmeklēs novada ārvalstu sadarbības partneri no Igaunijas (Sāres novads), Lietuvas (Prieņu rajons), Turcijas (Alānijas pilsēta), Dānijas (Lejres pašvaldība), Gruzijas (Telavi pašvaldības), Zviedrijas (Sederčepingas pašvaldība), Krievijas (Ščolkovas rajons) un Moldovas (Orhejas pašvaldība).

 
VALMIERA
11. - 13.08.2016
NORISINĀSIES VALMIERAS PILSĒTAS SVĒTKI «VALMIERA VIRMO!»
No 2016. gada 11. līdz 13. augustam Valmiera atzīmēs pilsētas 733. dzimšanas dienu. Arī šogad svētku programma būs plaša un daudzveidīga, lai ikviens var izvēlēties un apmeklēt piemērotākos pasākumus. Ieskandinot Valmieras pilsētas svētkus, no 8. līdz 11.augustam interesenti aicināti četrus vakarus pavadīt, baudot brīvdabas kino seansus laukumā pie Hanzas sienas. Katra filma, kas ik vakaru no plkst.22.00 tiks demonstrēta laukumā pie Hanzas sienas, ir ar savu tematiku, tomēr tām ir arī kaut kas vienojošs – sasaiste ar Valmieru, tās cilvēkiem, nozīmīgiem notikumiem, pilsētu un tās apkārtni. Kino vakaros varēs noskatīties Rīgas kinostudijas mākslas filmu "Spēle" (1981) Arvīda Krieva režijā, "Sapņu komanda 1935" (2012) Aigara Graubas režijā, Lienes Laviņas-Kalnaellas filmu "Tev, Rūķi!" (2016), Jāņa Streiča filmu "Mans draugs - nenopietns cilvēks" (1975).

 
AGLONA
11.-15.08.2016
AGLONĀ NOTIKS VISSVĒTĀKĀS JAUNAVAS MARIJAS DEBESĪS UZŅEMŠANAS SVĒTKI
Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir vieni no gada lielākajiem Marijai veltītajiem svētkiem. Tradicionāli Latvijā šie reliģiskie svētki visplašāk tiek svinēti Aglonas bazilikā, kurp katru gadu kājām svētceļotāji no dažādām Latvijas malām.

 
AIZKALNE
12. - 13.08.2016
JASMUŽĀ NOTIKS LATGALES TRADICIONĀLĀS KULTŪRAS UN AMATU SVĒTKI
2016. gada 12. un 13. augustā Raiņa muzejā "Jasmuiža" (Aizkalne, Preiļu novads) norisināsies Latgales tradicionālās kultūras un amatu svētki.
12. augustā aicina piedalīties īsta Latgales keramikas malkas cepļa kurināšanas pasākumā.
No rīta keramiķi no TLMS "Rēzeknes apriņķa podnieki" rekonstruētajā Andreja Paulāna darbnīcā glazēs un ievietos ceplī savus apdedzināšanai sagatavotos māla traukus. Ap pusdienlaiku meistari cepli iekurinās un trauku apdedzināšana turpināsies līdz pat plkst. 02.00 naktī.

 
JELGAVA
12. - 13.08.2016
JELGAVĀ NOTIKS PIRTNIEKU FESTIVĀLS
Bagātīgi, enerģētiski stipri un ģeogrāfiski tuvu ikvienam zemgalietim – tā var vērtēt gaidāmā Pirtnieku festivāla programmu divu dienu pasākumam 12.-13. augustā Jelgavas novada Glūdas pagastā.
Festivāls noritēs divas dienas, tā atklāšana būs piektdien, 12. augustā, plkst. 14:00. Apmeklētājiem būs iespēja baudīt pirts priekus, saņemt vērtīgas konsultācijas, skatīties demonstrējumus un meistarklases, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem par pirti. Festivāls apvienos pirtsmīļus, pirtniekus, masierus, aromterapeitus, skaistumkopšanas speciālistus, kā arī pirtslietu tirgotājus.

 
13.
augusts


SESTDIENA


SIGULDA
13.08.2016
SIGULDĀ NORISINĀSIES LATVIJĀ PIRMAIS SKAŅU UN GARŠU FESTIVĀLS
2016. gada 13. augustā, no plkst. 16:00 līdz pusnaktij Siguldā, Jaunās pils dārzā, norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kurā notiks pašmāju un ārzemju mūziķu koncerti, kā arī daudzveidīgas gastronomiskas aktivitātes.
Tas būs pasākums, kur cilvēki svinēs dzīvi labā noskaņojumā, kompānijā un skaistā vidē. Festivāla koncepts ir apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt. Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētājiem būs iespēja izgaršot restorāna ēdienus par pieejamām cenām, kā arī baudīt Siguldas pils dārza krāšņumu.

RĪGA
13.08.2016
RĪGĀ NOTIKS LATGALES DIENA
Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs 2016. gada 13.augustā no pl. 10.00 līdz 19.00 aicina apmeklēt Latgales dienu Rīgā, Jēkaba laukumā.
Latgales dienā Rīgā viesus gaida Latgales Tematisko ciemu programma ar ceļojošo tirgu, amatnieku darbošanos, latgaliešu mūziku un jautrām dejām. Šogad skanēs arī mūzika no populārām latgaliešu filmām, un sevi prezentēs Zilupes filmu ciems.
Apmeklētāji varēs iegādāties Latgales lauku labumus: smaržīgu, uz kļavu lapām un klona ceptu rupjmaizi, lauku sievu sietu mājas sieru, kūpinātu gaļu, mājas desas un speķi, aveņu un upeņu mājas vīnus, īstu lauku alutiņu, marmelādes no ogu sulām, medus un vaska izstrādājumus, zāļu tējas, čiekuru ievārījumu, latgaliešu arbūzus, zupu no lielā saimes katla un papildu tam visam - baudīt viesmīlīgu un omulīgu gaisotni kā Latgalē!


JAUNPILS
13.08.2016
NORISINĀSIES VIDUSLAIKU SVĒTKI PAR GODU JAUNPILS PILS 715 GADU JUBILEJAI
Šogad aprit 715 gadi kopš tajā tālajā 1301. gadā Livonijas ordeņa mestrs G. fon Roga deva rīkojumu Jaunpils pusē, netālu no Dobeles, uzbūvēt bruņinieku pili – cietoksni. Gadu simti ir gājuši, kungi mainījušies, bet savu ārējo veidolu Jaunpils pils ir saglabājusi līdz pat mūsdienām.
Par godu pils 715 gadu jubilejai pils kungi un saime 13. augustā rīko tradicionālos Viduslaiku svētkus. No malu malām ir saaicināti viesi – loku šāvēji, bruņinieki, dziedoņi, mūziķi, izklaidētāji, tirgotāji un citi muižkungi. Būs svētki pilī, koncertuzvedums Jaunpils parkā un balle pils pagalmā. 

SIGULDA
13.08.2016
SIGULDĀ NOTIKS EKSTRĒMAS SACENSĪBAS
Vasaras ekstrēmākās sacīkstes Bobsleja trasē arī šovasar priecēs Latvijas līdzjutējus Siguldā, 2016. gada 13. augustā! Pēc pašu sacīkšu aizsācēju vārdiem, Siguldas pilsētas viesmīlība, bobsleja trases darbinieku atsaucība un izdevīgā lokācija arī šovasar ļauj iekļaut Siguldas posma izcīņu sacīkšu kartē.
Pagājušajā vasarā pirmo reizi Austrumeiropā notika "Optibet Beton on Fire" sacīkstes. Arī šogad sacensības skrituļslidotājiem (inline), dēļotājiem (longboard) un speciālo roller-tērpu (buggy rollin) braucējiem norisināsies visas dienas garumā un solās būt patiešām aizraujošs un skatāms šovs. Šī gada JAUNPIENĀCĒJI- downhill velosipēdu disciplīna, kura viennozīmīgi ir viens no ekstrēmākajiem šoviem šī gada Optibet Beton on Fire sacīkstēs!

RĪGA
13.08.2016
RĪGAS SVĒTKOS SPĪĶERI TREŠO GADU PĀRTAPS RESTORĀNĀ
2016. gada 13. augustā, no plkst. 12:00 līdz 20:00 Rīgas svētku laikā Spīķeru centrālajā laukumā jau trešo gadu tiks atvērts "Rīgas svētku restorāns". Šogad tā tēma būs "Ar dabu šķīvī", kas iezīmēs tuvojošos Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017.gadā.  
Aizvadīto pāris gadu laikā "Rīgas svētku restorāns" ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem un gaidītājiem pasākumiem pilsētas svētku ietvaros. Tajā, apvienojot prasmes un zināšanas, Rīgas populārāko restorānu šefpavāri (Mārtiņš Rītiņš, Raimonds Zommers, Dzintars Kristovskis, Kaspars Jansons, Valters Zirdziņš u.c.) iepazīstinās iedzīvotājus un pilsētas viesus ar sezonālajiem ēdieniem, kas pagatavoti no vietējiem produktiem, kā arī sniegs ieskatu  pasaulē pazīstAmā ielu ēdiena (street food) garšu pasaulē. 

RĪGA
13.08.2016
IKVIENS TIEK AICINĀTS APMEKLĒT ALBERTA IELU, IEJŪTOTIES SIMTS GADUS SENĀ PAGĀTNĒ
2016. gada 13. augustā no plkst. 12.00 līdz 18.00 ikviens Rīgas svētku viesis tiek aicināts apmeklēt Alberta ielu un iejusties simts gadus senā pagātnē, kad savu uzvaras gājienu Rīgā sāk kino. Svētku laikā  iela pārvērtīsies kino uzņemšanas laukumā, kur taps mēmais kino, tiks meklēti aktieri un radīta mūzika. Svētku viesu vidū daudzi pazīstami cilvēki, to vidū arī arhitekts Mihails Eizenšteins ar mazo dēlu Sergeju, kas gūs pirmo pieredzi kino uzņemšanā, lai pēc tam savu vārdu ierakstītu kino vēsturē. Kopīgi pagriezīsim laiku atpakaļ un tiksimies Alberta ielā 1916. gadā! 


RĪGA
13.08.2016
RĪGĀ NORISINĀSIES STARPTAUTISKAIS SENO SPĒKRATU SALIDOJUMS «RĪGA RETRO»
2016. gada 13. augustā jau vienpadsmito gadu pēc kārtas norisināsies starptautiskais seno spēkratu salidojums "Rīga Retro". Pēc trīs gadu pārtraukuma, kad muzejā norisinājās rekonstrukcijas darbi, brauciens jau atkal startēs no Rīgas Motormuzeja. Latvijas Antīko automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja organizētais pasākums pulcēs dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Apskatīt senos spēkratus interesenti varēs no plkst. 9.30 līdz 12.00 pie atjaunotā Rīgas Motormuzeja, S.Eizenšteina ielā 6. Šogad seno spēkratu salidojumā Rīga Retro piedalīsies aptuveni septiņdesmit senie automobiļi un motocikli, no kuriem daudzi ir patiesi unikāli un reti sastopami eksemplāri. Vissenākais Rīga Retro spēkrats šogad būs 1934. gada Peugeot 401. Skatītāji varēs redzēt arī tādus interesantus spēkratus kā piemēram 1947. gada BMW R 35 motociklu, kas savulaik ir bijis viens no populārākajiem un ilgāk ražotajiem BMW markas motocikliem, kā arī sportisko 1961. gada MG MGA 1600 un 1967. gada Austin Healey 3000. Skatītāji varēs aplūkot arī dažādus padomju tehnikas ražojumus, kā arī 70. un 80. gadu youngtimer klases spēkratus.

VENTSPILS
13.08.2016
VENTSPILĪ NORISINĀSIES «CROSSFIT» SACENSĪBAS
CrossFit ir arvien lielāku popularitāti iegūstošs dinamisks sporta veids, ar kuru nodarbojoties nav iespējams ieslīgt rutīnā. Labākie CrossFit atlēti ir funkcionāli un tehniski sagatavoti praktiski jebkuram bāzes sporta veidam – svarcelšanai, vingrošanai, peldēšanai, vieglatlētikai un riteņbraukšanai.
Latvijā aizvadītā gada laikā ir organizētas tikai trīs sacensības – pavasarī norisinājās starptautiskas sacensības Rīgā un Latvijas mēroga sacensības Liepājā, bet jūlijā norisinājās 2 dienu sacensības Liepājas pludmalē.
Ir pienācis laiks ceturtajām šī gada CrossFit sacensībām un trešo gadu pēc kārtas CrossFit sacensības tiek organizētas Ventspils piedzīvojumu parkā. Ventspilnieku "odziņa" tradicionāli ir slēpošanas kalns, un arī šogad organizatori ir parūpējušies par to, lai dalībnieki paspēkotos ar kalnu. Un ne tikai ar kalnu.

JŪRMALA
13.08.2016
JŪRMALĀ NOTIKS SKRITUĻSLIDOŠANAS FESTIVĀLS
2016. gada 13. augustā Jūrmalā notiks Jūrmalas skrituļslidošanas festivāls. Starta un finiša zona pasākumā būs stāvlaukums pie Dzintaru koncertzāles, Turaidas iela 1, Jūrmala.

LITENE
13.08.2016
PEDEDZES UPES KRASTĀ NOTIKS TAUREŅU NAKTS
2016. gada 13. augustā visi interesenti laipni aicināti uz Gulbenes novada Liteni.
Tur Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar Ziemeļvidzemes putnu pētniecības biedrību rīko tradicionālo Tauriņu nakti Pededzes krastā. Pulcēšanās plkst. 22:00 pie bijušās Litenes mežniecības ēkas (atrodas Litenes centrā ar norādi Liepavots).

LĪGATNE
13.08.2016
TIKS SVINĒTI PAPĪRA SVĒTKI
Līgatne jau piekto gadu augusta otrā sestdienā 2016. gada 13. augustā - aicina uz Papīra svētkiem.
Plkst. 12.00 svētki sāksies ar Ērikas Mālderes personālizstādes atklāšanu Līgatnes kultūras namā. Tie būs Ē.Mālderes īpašā autortehnikā veidotie darbi. Lai tie taptu, daudzus gadus vērotas iespējas, ko piedāvā papīra māksla un apgūta prasme pagatavot savu papīru gan Latvijas papīra galvaspilsētā Līgatnē, gan pasaules plašsaziņas tīklos.

TALSI
13.08.2016
TURPINĀS «TEHNISKĀS APSKATES NAKTS» PASĀKUMI
2016. gada 13. augustā, Talsu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļā, Fr. Blumbaha ielā 9 no plkst. 18:00 līdz 02:00 notiks "Tehniskās apskates nakts" pasākums. Tā devīze – "Mēs par drošu auto!".
Līdzīgi pasākumi šogad notiks Daugavpils (20. augustā) un Rīgas (27. augustā) CSDD nodaļās, savukārt Gulbenē "Tehniskās apskates nakts" ar lielu cilvēku interesi jau aizvadīta 29. jūlijā, kad bezmaksas diagnostika tika veikta 106 spēkratiem.

RĪGA
13.08.2016
SACENSĪBĀS BIĶERNIEKOS PIEDALĪSIES EIROPAS SPĪDVEJA ZVAIGZNES
CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes spīdveja trekā 2016. gada 13. augustā no plkst. 14:00 notiks Eiropas čempionāta fināls pāriem. Šī būs otrā iespēja nedēļas laikā redzēt mototreka lielmeistarus Latvijā, jo pirms dažām dienām – 6. augustā, Daugavpilī norisinājās SEC Eiropas čempionāta 2. finālposms.
Biķernieku sacensībās piedalīsies Eiropas stiprākie braucēju pāri, kuri piedalīsies cīņā par Eiropas čempionāta zeltu medaļu. Rīgas spīdveja trekā pirmo reizi startēs Eiropas čempioni – Polijas komanda, vicečempioni – Krievijas komanda, kā arī 4 pāri no Čehijas, Vācijas, Dānijas, Itālijas, kā arī Latvijas labākie spīdvejisti. Mūsu komandu pārstāvēs Andžejs Ļebedevs, Kastjas Podžuks un Jevgenijs Kostigovs.


14.
augusts

SVĒTDIENA

UNGURMUIŽA
14.08.2016
UNGURMUIŽĀ NOTIKS KAMERMŪZIKAS VAKARS
Kamermūzikas vakars "Šūbertiāde" notiks Ungurmuižā, 2016. gada 14.augustā plkst.18.00
Šogad tradicionālais kamermūzikas vakars "Šūbertiāde", kas Latvijā notiek kopš 1997.gada, pateicoties viesmāksliniekiem, iegūs starptautisku raksturu.
Koncerta viesi būs Šūberta konkursa 2015 Grācā, (Austrijā) laureātes - pianiste Linda Leine (Vācija) un soprāns Pia Bonerte (Pia Salome Bohnert, Vācija).

RĪGA
14.08.2016
RĪGĀ NOTIKS SPORTISKO SUPERAUTO AUDI R8 PARĀDE
2016. gada 14. augustā, Rīgas ielās notiks unikāla "Audi R8" sportisko automobiļu parāde. Auto kolonna sāks kustību no AB Dambja un plkst. 18.30 ieradīsies Brīvības pieminekļa laukumā, kur mašīnas tiks izvietotas publiskai apskatei. Papildu superjaudīgajiem un neticami ātrajiem "Audi R8" jebkuram interesentam būs iespēja aplūkot arī FIA GT3 sacīkšu auto "R8 LMS".
"Šis ir īpašs notikums gan "Audi" vēsturē, gan arī visiem auto cienītājiem Latvijā un kaimiņvalstīs. Esam ne vien nogādājuši rekordlielu sportisko Audi automašīnu skaitu uz Rīgu, kuras no 8. līdz pat 18.augustam Biķernieku trasē testēs auto jomas eksperti, mediji un "Audi" zīmola cienītāji, bet arī piedāvājam iespēju plašākai sabiedrībai pašā Rīgas centrā izjust "Audi" superauto jaudu,  neticamo izskatu un uzzināt vairāk par Audi R8 modeli no mūsu kvalificētajiem speciālistiem," atzīmē Ilze Grase Ķibilde, "Audi" zīmola vadītāja Latvijā.   

RĪGA
līdz 30.10.2016
APSKATĀMA NEPARASTA IZSTĀDE «TĒRPS KĀ MĀKSLAS DARBS NO JŪGENDSTILA LĪDZ MŪSDIENĀM»
Muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" no 2016. gada 13. augusta līdz 30. oktobrim būs skatāma neparasta izstāde − "Tērps kā mākslas darbs no jūgendstila līdz mūsdienām". Tajā  apskatāmie dāmu tērpi uzskatāmi par masu modes antitēzi. Katrs no tiem ir gan mākslas darbs, gan arī apģērbs. To autori Irina fon Šlipe, modes nama "Irina v. Schlippe Moden" dibinātāja, un viņas dēls, slavenais dizaineris un vairāku Eiropas teātru tērpu mākslinieks Andrejs fon Šlipe. Kolekcija radīta iedvesmojoties no  jūgendstila dabas formām, ziediem un augiem, kā arī austrumu elementiem, liektām līnijām un arhitektoniskām struktūrām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12434101sec.