Jaunmoku pils muzejā tiek veidotas jaunas meža ekspozīcijas

LVM Jaunmoku pils jubilejas gads ir nozīmīgs arī pils muzejam, jo šis gads sākās ar dažādu projektu izstrādi un finansējuma piesaisti, lai uzsāktu darbus modernas, interaktīvas ekspozīcijas "Mežs un tā nozīme cilvēku dzīvē" izveidei. Iepriekšējā ekspozīcija veidota pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Ekspozīcijas modernizēšana paredzēta vairākās kārtās, jo tās realizēšanai nepieciešams samērā liels finansējums. Pirmā kārta paredz muzeja telpās pils otrajā stāvā veikt remontdarbus un izveidot ekspozīcijas galvenās tēmas – "Meža bagātības, to nozīme cilvēka dzīvē", "Augi mežā", "Dzīvā radība mežā", Medības".

Ekspozīcijas tēmas, savstarpēji pārklājas, veidojot vienu stāstu par mežu kā vidi, ko, vērojot un pētot, jāmācās saprast, lai mēs – cilvēki – varētu tajā iekļauties ne tikai kā patērētāji, bet arī kā vērīgi un saudzīgi dabas draugi. Ekspozīcijā izmantoti Jaunmoku pils muzeja krājuma priekšmeti un apkopotā informācija par dabas un vides objektiem pasniegta dažādos veidos, izmantojot cilvēku maņas – redzi, tausti, dzirdi, ožu, garšu.

2016. gada sākumā VKKF mērķprogrammas "Muzeju nozares attīstības programma" ietvaros, projekta realizēšanai muzejs saņēma finansējumu 3000 eiro apmērā. Tas plānotajā laikā izlietots muzeja krājuma eksponātu paliktņu izgatavošanai vienas no ekspozīcijas galvenās tēmas "Dzīvā radība mežā" vizualizācijai. Tajā iekļauti lielākā daļa no muzeja krājuma priekšmetiem.

Meža attīstības fonda (MAF) projektu konkursā pils kultūrvēsturiskā kompleksa un kultūras veicināšanas atbalsta biedrība "Aleja" saņēma atbalstu 15 000 eiro ekspozīcijas realizēšanai.

Jaunās ekspozīcijas dizaina projekts tika izstrādāts jau 2015. gada beigās, muzeja speciālistiem sadarbībā ar radošo apvienību "BrandEleven". Tā realizācija nodrošinās kvalitatīvu muzeja krājuma priekšmetu eksponēšanas veidu, radīs informācijas pieejamību dažādām muzeja mērķauditorijām. Modernais eksponēšanas veids un iespēja darboties interaktīvi, izmantojot dažādas cilvēka maņas,  būs saistīts ar videi draudzīgas "zaļās domāšanas" ideju veicināšanu, kas palielinās sabiedrības interesi par meža nozīmi un tā vērtībām ilgtermiņā.

Jaunās ekspozīcijas 1.kārtu paredzēts atklāt 2016. gada decembra mēnesī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43376207sec.