Dziedātājs Roberto Meloni atzīstas mīlestībā Latgalei (video)

Temperamentīgais itāļu dziedātājs no Sardīnijas Latviju iepazina tālajā 2001. gadā, kad ieradās te, lai pasniegtu itāļu valodu mūsu tautiešiem. Pēc skaistās pieredzes Latvijā, Roberto nācās doties uz Sardīniju, kur vīriešiem jāiziet obligātā militārā armija, bet jau tās laikā kļuva skaidrs – Latvija itāļu puisi ir savaldzinājusi un jau 2003. gadā Roberto atgriezās uz Latviju, kur veiksmīgi sevi realizē gan kā mūziķis, gan radoši iesaistās dažādos projektos televīzijā, pierāda sevi kā aktieris, pasākumu vadītājs un vienkārši bauda dzīvi, mīlot Latviju tādu, kāda tā ir.

Roberto atzīst, ka laiks, kas piedzīvots kopš realitātes šova "Fabrika" 2004. gadā, paskrējis vēja spārniem un, kopš iegūtās atpazīstamības Latvijā, paspēts viesoties neskaitāmos Latvijas kultūras namos ciematos, mazpilsētās un arī, protams, lielākajās pilsētās. Roberto latviešu draugi mēdz dziedātāju pat apskaust, jo viņš to dzimto zemi iepazinis daudz plašāk un bieži viesojas vietās, kur ne katram latvietim nācies pabūt.

Pēdējā laikā dziedātājs īpaši pieprasīts kļuvis Latgalē. Roberto atzīst, ka uz šo Latvijas novadu viņš dodas ļoti labprāt un jūt, ka, par spīti, bezdarba līmenim, te mājo iekšēji bagāti, sirsnīgi cilvēki ar neizmērojamu mīlestības plašumu un dvēseles siltumu. Šajā novadā estrādes un kultūras nami ir vispārpildītākie, aplausi – visskaļākie un cilvēki – visatsaucīgākie.

Roberto novērojis, ka te iedzīvotāju acis spīd nedaudz savādāk, kā citur – no dvēseliskā siltuma, kas piemīt cilvēkiem. Iespējams tādēļ, ka cilvēki šajā novadā ir tik tuvu dabai – ezeriem, mežiem, plašiem laukiem, ko apstrādā lauksaimnieki. Šovasar mūziķis viesojies pie Rasimu ģimenes (aktieris Kristaps Rasims un dziedātājs Guntis Rasims jeb Da Gunchi), kur draugu mamma cienājusi viesus ar pašu sarūpētām veltēm. Roberto novērojis, ar kādu lepnumu un mīļumu Rasimu mamma stāstījusi par ēdieniem, kas tikuši likts galdā - gan par produktiem no pašu mājām, gan par to, kas gards kaimiņiem un citiem novada ražotājiem. Nav novērota ne mazākā skaudība, kas bieži vien raksturīga citur, izceļot tikai un vienīgi "savu" un "es" produktu.

Roberto neviltoti teic – man Latgale asociējas ar Sardīniju – gan sirsnīgo cilvēku dēļ, gan dabas dēļ, tādēļ esmu ļoti iemīlējis šo novadu un cilvēkus!

Tomēr mākslinieks bieži vien dodas arī uz citiem novadiem. Kurzemē viņš izbauda skaistos jūras krastus, saullēktus un saulrietus. Runājot par cilvēkiem, Roberto atzīst – Kurzemes publika ir ar siltu sirdi, bet nedaudz jāpiestrādā, lai tā atvērtos. Un, kad sirds atveras, tad – pa īstam. Tādēļ šis Latvijas novads ir otrs populārākais, kur viņš, kā mūziķis, dodas koncertēt.

Arī Zemgale un Vidzeme Roberto ļoti patīk. Katram novadam piemītot savs īpašais šarms un daudzveidība, kas mainās katrā gadalaikā. Ne velti Latvijā pavadīti vairāk kā 10 gadi, kas liecina par neviltotu šīs zemes iemīlēšanu.

Ja kāds Roberto draugs lūdz ieteikt trīs Latvijas vietas, kas noteikti jāredz šajā valstī, tad mūziķis iesaka doties uz:

1. Latgali, īpaši izbaudot ceļu Dagda – Aglona. Te noteikti jāapskata Aglonas Katoļu bazilika, ezeru daudzveidība un daba kopumā;

2. Jūras piekrasti – sākot no Kurzemes, līdz pa Ainažiem. Tā ir tik daudzveidīga un reizēm šķiet, vai tiešām krasti pieder vienai un tai pašai valstij;

3. Vidzemes pērles – Sigulda un Cēsis. Te īpaši jūtama viduslaiku elpa, apskatāmas gleznainas dabas ainavas, atrodami jauki restorāni un kafejnīcas.

Arī pats Roberto izbauda ceļojumus pa Latviju un labprāt dodos arī ārpus tās – šogad dziedātājs pabijis Dubaijā, Barselonā, bet rudenī dosies uz Kubu. Roberto atzīst, ka viņam ļoti nepieciešams saules pieskāriens vairākas reizes gadā – tas uzlabo omu un ļauj ar jaunu sparu mesties iekšā darbos.

Dziedātājs ļoti labprāt brauc apciemot arī savus mīļos uz Sardīniju. Šogad šis notikums būs īpašs – sadarbībā ar tūroperatoru "Impro ceļojumi", kopā ar tūristu grupu viņš dosies uz Sardīniju, kur pirmo reizi iejutīsies gida lomā un ceļotājus iepazīstinās ar skaistākajām un īpašākajām vietām uz salas. Īpašs notikums būs arī viesošanās Roberto mājās, kur viņa mīļā mamma gatavos maltīti visiem grupas viesiem. Lielākais pārsteigums visiem noteikti būs Sardīniešu aitas siers ar piena tārpiem, kura pagatavošana ir īpašs process. Šis pavisam noteikti būs baiļu faktora cienīgs gastronomiskais piedzīvojums, kas rezultēsies ar to, ka lielākā daļa prasīs pēc papildus porcijas.

Pa vidu lielajiem darbiem un neskaitāmajām tiešraidēm televīzijas raidījumā "Labs ēdiens labiem draugiem. Ar Roberto", Dziedātājs Roberto Meloni laidis klajā jaunu dziesmu "Tā Esi Tu", kuras vārdu un mūzikas autors ir Gaitis Lazdāns, ar kuru Roberto saista kopīgs ne viens vien projekts. "Ikvienam ir vajadzīgs kāds – vai tas būtu svarīgs cilvēks, vieta, sapnis, varbūt mērķis, kas dod iedvesmu, cerību, spēku un prieku dzīvot. Novēlu katram atrast savu iedvesmu! Un klausieties dziesmu!" tā Roberto.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66488409sec.