Nosvini «Senās uguns nakti», ejot 40 kilometrus garā pārgājienā gar jūras krastu

Vasara turpinās un ceļojumi nebeidzas! Ar tādu moto Tukuma piekrastes zvejnieki un zivju kūpinātāji no Lapmežciema līdz pat Bērzciemam aicina ciemos ikvienu Latvijas iedzīvotāju augusta beigās iepazīt piekrastes dzīvi, nosvinēt Senās uguns nakti un varbūt kopā ar fondu "Viegli" nosoļot 40 km gar jūras krastu, lai apceļotu un apmīļotu Latviju.

Vasaras noslēguma akciju Tukuma piekrastē veido trīs pasākumi. Pirmais no tiem notiks sestdien, 2016. gada 27.augustā, kad dienas garumā piecas zvejnieku sētas un zivju pārstrādātāji – kūpinātāji un visādu zivju delikatešu radītāji (vienkāršāk sakot – zivenieki) aicinās ciemos pie sevis, izrādīs sētu un pastāstīs, kā kūpinājuši agrāk un kūpina šodien zivis Tukuma piekrastē. Neizpaliks arī zivju degustēšana un mielošanās ar zivju zupu. Par to būs parūpējies ģimenes uzņēmums IK "Reinis B" un SIA "Jurita B" Lapmežciemā, IK "Stubiņš" Klapkalnciemā kopā ar Klapkalnciema bāru "Pludmale", SIA "Branga" un jauniešu mītne-hostelis "Pludiņš" Ķesterciemā un Indras Zariņas zvejnieku sēta "Skaras" Bērzciemā. Viesus šajā dienā gaidīs arī Lapmežciema muzejs, kurš piedāvās iespēju iepazīties ar šī krasta zvejniecības vēsturi un sadzīvi līdz pat mūsdienām, bet māksliniece Iveta Meiere muzejā atklās, kā jūras un zvejniecības tēmu atspoguļot mākslā. Pārsteigumu šajā dienā sola arī "Café Engure" – tautā saukta "Rogas kafejnīca" Engurē.

Savukārt sestdienas vakarā visā Latvijas piekrastē tiks svinēta Senās uguns nakts. Mūsu senči Baltijas jūras krastos ir dzīvojuši jau vairākus gadu tūkstošus. Bieži viņi kūra ugunskurus, lai dotu ziņu par sevi saviem kaimiņiem un jūras braucējiem. Lai atminētos senās ugunis, katru gadu augusta pēdējā sestdienā daudzi tūkstoši cilvēku sapulcējas jūras krastā, lai svinētu Senās uguns nakti. Šogad aicinām atbraukt uz Tukuma piekrasti, lai aizdegtu savu sveci, lāpu vai ugunskuru vai būt klāt vietās, kur tiks kurti liekāki ugunskuri – Lapmežciemā, Klapkalnciemā, Engurē un Abragciemā. Tā mums būs iespēja atgādināsim sev un citiem, ka jūra, kas mūs vieno un atgādina par mūsu vēsturi un kultūras mantojumu, ir sargājama. Par muzikālo sadaļu pie ugunskuriem Engurē gādās Kārlis Kazāks, bet ar dzejas lasījumiem uzstāsies Dace Sadaka.

Abas dienas – gan sestdien, gan svētdien ikvienam interesentam ir iespēja arī piedalīties fonda "1836" pārgājienā gar jūras krastu. Gājiena sākums būs Rojas novada Kaltenē, un pirmajā dienā iecerēts doties līdz Mērsragam. Savukārt otrā dienā gājiena dalībnieki dosies no Mērsraga līdz Engurei, kopā abās dienās pieveicot tikai aptuveni 40 km un noslēgumu svinot Engures Mākslas un mūzikas skolā ar fonda "1836" un fonda "Viegli" draugu koncertu. Koncerta sākuma laiks ir zīmīgs - pulksten 18:36. Gājiens no Kaltenes līdz Engurei būs jau trīspadsmitais posms "1836" ceļā apkārt Latvijai ar iespēju šoreiz tieši Tukuma piekrastē sajust un domās samīļot mūsu Latviju.

Vasara vēl nav beigusies un ceļot pa Latviju var vēl un vēl!

Vairāk informācijas par "1836" gājienu gar jūras karstu var meklēt šeit.

Akcijas "Ceļo Tukuma piekrastē" organizētāji un atbalstītāji ir SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" Tukuma nodaļa un Tukuma tūrisma informācijas centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41582799sec.