Pirmo reizi Latvijā koncertēs franču kvartets Quatuor Ebène

VSIA “Latvijas Koncerti” piedāvā klausītājiem unikālu iespēju dzirdēt klātienē pasaulslaveno  franču kvartetu – Quatuor Ebène, kas ieguvis ievērojamākos akadēmiskās mūzikas apbalvojumus, tai skaitā prestižo ECHO Klassik 2015. Quatuor Ebène atklās Rudens kamermūzikas festivālu 30. septembrī Dzintaru atjaunotajā vēsturiskajā koncertzālē. Koncerta programmā Ludviga van Bēthovena stīgu kvarteti un Kloda Debisī daiļrade.

Quatuor Ebène mūziķi - Pjērs Kolombē, vijole; Gabriels Lemagadīrs, vijole; Andrians Buaso, alts un
Rafaels Merlēns, čells - spēlē elitāru mūziku ar crossover „sānceļiem.”

Klausītāju un kritiķu augstāko novērtējumu Quatuor Ebène guvis tieši ar Morisa Ravela, Gabriela Forē, Kloda Debisī un citu franču klasiķu darbu interpretācijām. Franču mūziķi stīgu ansambļa skaņās iedzīvinājuši arī The Beatles  un Volta Disneja multfilmu tēmas.

Quatuor Ebène spēlē uz izciliem seniem instrumentiem no privātajām kolekcijām. Mūziķi ir nospēlējuši apmēram 1500 koncertu. Kvartets ne tikai koncertē, bet arī regulāri dalās savās zināšanās un pieredzē meistarklasēs Parīzes Konservatorijā un Kolburnas mūzikas skolā Losandželosā.

Par kvartetu uzņemta dokumentāla filma “4”, kuras autors ir vācu režisors Daniels Kučinskis (Daniel Kutschinski). Filma sniedz ieskatu kvarteta ikdienas un aizskatuves gaitās,  ataino cīņu starp mūziķu ambīcijām un realitāti. “4” atklāja Losandželosas filmu festivāla dokumentālo filmu programmu 2015. gadā un ieguva balvu kā labākā dokumentālā filma.

Rudens kamermūzikas festivāla atklāšanas koncertā Quatuor Ebène atskaņos Ludviga van Bēthovena stīgu kvartetus - Sesto stīgu kvartetu, kas no pārejiem komponista stīgu kvartetiem atšķiras ar īpaši spilgtu melodiskumu, un 12. stīgu kvartetu, kas tiek dēvēts par vienu no Bēthovena liriskajām apoteozēm. Skanēs arī Kloda Debisī 1893. gadā komponētais Stīgu kvartets, kas ir vienīgais Debisī ansambļa darbs šādam sastāvam.

Quatuor Ebène koncerts notiek sadarbībā ar Francijas Institūtu Latvijā.

Rudens kamermūzikas festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43228602sec.