Notiks pirmais off-trail skrējiens Latvijā

Pirmais off-trail jeb apvidus skrējiens Latvijā - “Kurbads” - notiks 9.oktobrī mežā pie Zvirgzdes, Vecumnieku novadā. Starp citiem Latvijā notiekošajām skriešanas sacensībām “Kurbads” izcelsies ar tā unikālo formātu – skrējienu bez takām, ceļiem un kompromisiem.

“Kurbads” ir pirmais šāda veida skrējiens, kurš Latvijā ievieš jaunu skriešanas sacensību veidu – off-trail. Iepretim šosejas un taku skrējieniem, off-trail distances izvairās no cilvēku radītiem ceļiem un takām, dalībniekiem piedāvājot trases dabā – cauri siliem, purviem, sūnām.

2016.gada 9.oktobrī plkst.13.00 starts tiks dots trīs dažāda garuma distancēs – jūdzes (1600m), kā arī 5 un 10km. Mazākajiem dalībniekiem – bērniem – neilgi pirms būs iespēja skriet 400m distancē, kurā viņus pavadīs draudzīgais meža zvērs.

Sacensību galvenais organizators, Pasaules čempions orientēšanās sportā, Edgars Bertuks, stāsta: “Skrienot orientēšanās distances, esam novērtējuši, cik skaista ir kustība cilvēka neskartā dabā, tāpēc to pašu vēlējamies piedāvāt arī cilvēkiem, kuriem orientēšanās ir sveša, bet skriešana – tuva. Tā nonācām pie idejas par off-trail skrējienu.”

Papildus intrigai tiks rīkots duelis, kurā jūdzes distancē sacentīties vieglatlēts Jānis Razgalis, kurš ir viens no labākajiem vidējo distanču skrējējiem Latvijā un orientierists Artūrs Pauliņš, kurš nesen uzvarēja starptautiskajās orientēšanās sacensībās “Euromeeting” sprinta distancē.

Balvas labākajiem nodrošinās specializētais veikals skrējējiem “42km.lv”, sporta preču veikals “Sportlife”, sporta uztura kompānija “Syform”, kā arī sporta kopiena “Sportegy”.

Sacensībām par standarta dalības maksu iespējams pieteikties līdz 5.oktobra plkst.23.59, bet pieteikšanās iespējama arī pēc tam, tiesa, par augstāku maksu.

Pieteikšanās un plašāka informācija atrodama mājaslapā http://kurbadsskrejiens.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Gulbenes novada TIC
,


Limbažu TIC
,


Tukuma TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45006704sec.