Latgales fotogrāfu biedrība aicina piedalīties fotokonkursā «Latgalietis 21. gadsimtā»

Latgales fotogrāfu biedrība aicina ikvienu foto meistaru un interesentu piedalīties fotokonkursā “Latgalietis 21. gadsimtā”. Fotokonkursa ideju atbalsta Latgales plānošanas reģiona Attīstības padome un Preiļu novada dome.

Konkurss noritēs Latvijas valsts un Latgales kongresa simtgades pasākumu ietvaros, un viens no tā mērķiem – nākamajā gadā izveidot krāšņu foto izstādi un izdot fotoalbumu ar Latgales reģiona visu novadu cilvēku portretiem.

No 40 labākajiem darbiem tiks veidota izstāde, kuras laikā tiks sumināti visi konkursa dalībnieki un apbalvoti labāko darbu autori. Savukārt gala rezultātā 230 fotogrāfijas tiks apkopotas fotoalbumā “Latgalietis 21. gadsimtā”.

Lai būtu iespējas izvēlēties pašus kvalitatīvākos un saturiskākos darbus, no katras Latgales pašvaldības fotogrāfiem tiek gaidīti vismaz 10 – 20 Latgales cilvēku portreti. Savu artavu topošās grāmatas izveidē aicinām ielikt arī pārējo Latvijas novadu foto meistarus, jo Igors Pličs pastāstīja, ka viņš ir pārliecināts, ka arī ārpus Latgales dzīvojošiem foto meistariem arhīvos ir daudz atbilstošu fotogrāfiju, kuras būs vērtīgs izstādes un fotoalbuma satura papildinājums.  

Konkursa organizētāji gaida 21. gadsimta Latgales cilvēku portretus – fotogrāfijas, kuras uzņemtas no 2001. gada līdz šai dienai.  Ar savu redzējumu katrs dalībnieks var nofiksēt kolorītākos portretus gan pilsētas, gan lauku ļaužu ikdienā – gan darbā, gan atpūtā.

Konkursa ideja radās Latgales fotogrāfu biedrības vadītājam Igoram Pličam. Latgalē plaši pazīstamais fotomākslinieks ir izvirzījis mērķi aktivizēt fotogrāfus, parādīt kolēģu meistarību un iemūžināt Latvijas fotogrāfu labākos darbus unikālā fundamentālā izdevumā.

Igors Pličs aicina neaizmirst fotogrāfu misiju – kalpot cilvēkiem un iemūžināt mūsdienu laika lieciniekus, atklāt Latgales reģiona katra novada savdabību un bagātināt mūsu kopējo kultūrvēsturi. Fotomākslinieks aicina neatlikt darbu iesūtīšanu līdz termiņa beigām – 1. decembrim, kā tas norādīts nolikumā.

Ar fotokonkursa nolikumu varat iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Līvānu TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Krāslavas TIC
,


Latgale.travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.59482408sec.