UNESCO nedēļā Tukuma muzejs aicina iepazīt Puškaiti un vēstules uz bērza tāss

Šogad UNESCO nedēļa Latvijā norisinās no 10. līdz 16. oktobrim. Atzīmējot Latvijas pievienošanos UNESCO, Tukuma muzejs aicina piedalīties aktivitātēs un pasākumos gan Tukuma, gan arī Grobiņas novadā. Šogad īpašu uzmanību Tukuma muzejs vēlas pievērst rakstniekam, folkloristam Ansim Lerhim-Puškaitim un Sibīrijā rakstītajām vēstulēm uz bērza tāss, kas iekļautas UNESCO programmas „Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā.

„Ciemos pie Puškaiša”

11. oktobrī 13:00 Džūkstes Pasaku muzejs (Lancenieku skola, Džūkstes pagasts, Tukuma novads) aicina „Ciemos pie Puškaiša”.

Apmeklētāj tiks iepazīstināti ar rakstnieku, folkloristu Ansi Lerhi-Puškaiti un viņa skolniekiem, džūksteniekiem – Jāni un Kārli Straubergiem, Ludi un Robertu Bērziņiem. Puškaiša iespaidā turpmākā šo izcilo Džūkstes  novadnieku dzīve saistījās ar folkloras pētniecību, vēsturi, rakstniecību. Viņu radošais darbs ir ievērojams visas Latvijas kultūrvēstures mantojums.

Apmeklētāji aicināti piedalīties programmā „Ceļojums laikā” - lomu spēle, kur varēs iejusties A. Lerha - Puškaiša vai kāda no viņa skolnieku tēlos. Izzinot izcilo personību biogrāfijas un viņu veikumu, izspēlēt spēli „Skaļais telefons”. Piedalīties rokas lellīšu teātrī, atainojot kādu no Džūkstes pasakām, Džūkstē pierakstītām tautasdziesmām vai dzejas rindām. Radošākie aicināti sacerēt pasaku vai dzeju.

Lasījumi un sarunas par vēstulēm uz bērza tāss

12. oktobrī 12:00 Tukuma muzejs viesosies Bārtas muzejā (Grobiņas novads) ar stāstījumu par ceļojošo izstādi „Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss”, par tāšu vēstulēm, to sūtītājiem un saņēmējiem, par cilvēkiem, kurus represējušas padomju varas iestādes.

Tukuma muzeja ceļojošā izstāde „Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss” Bārtas muzejā skatāma no 4. līdz 30. oktobrim.

14. oktobrī 13:00 Tukuma pilsētas vēstures muzejā „Pils tornis” (Brīvības laukums 19a, Tukums) Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolēni lasīt vēstules uz bērza tāss, kas rakstītas Sibīrijā.

Vēstules uz bērza tāss ir iekļautas UNESCO programmas „Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā, iesniegts pieteikums arī to iekļaušanai starptautiskajā reģistrā.

Vēlams iepriekš pieteikties līdz 12. oktobrim pa tālr. 63124348, 25622131.


Par UNESCO nedēļu

Katru gadu UNESCO LNK aicina atzīmēt Latvijas pievienošanos UNESCO, informējot par organizācijas aktualitātēm, par valsts ieguvumiem un sasniegumiem, kā arī iesaistot sabiedrību dažādās tematiskās akcijās un aktivitātēs. UNESCO nedēļas mērķi ir aktualizēt organizācijas lomu un ieguldījumu sabiedrībā, izcelt vērtības un veicināt to izkopšanu ikdienā, informēt par UNESCO darbību Latvijā un pasaulē, skaidrot UNESCO ieguldījumu nacionālo jautājumu attīstībā, kā arī sniegt informāciju par jau paveikto Latvijas 25 dalības gados UNESCO. UNESCO nedēļa ir platforma dažādu institūciju un nozaru sadarbībai, starptautiskas un nacionālas pieredzes, viedokļu un ideju apmaiņai, kā arī jaunu iniciatīvu īstenošanai, iedvesmojoties no UNESCO izceltajām vērtībām gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Latvia Tours
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89225101sec.