Sākas konkurss vidusskolām «Gada jaunais autovadītājs»

Satiksmes negadījumu skaita ziņā joprojām viena no bīstamākajām grupām ir nesen autovadītāja tiesības ieguvušie jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Ceļu satiksmē pārgalvība, vieglprātība un sabiedrības pieņemto normu ignorēšana diemžēl nereti noved pie traģiska iznākuma. Lai nodrošinātu pakāpenisku un pēctecīgu satiksmes drošības jautājumu apguvi, CSDD organizē izglītojošus pasākumus bērniem un jauniešiem dažādās vecuma grupās: “Jauno satiksmes dalībnieku forums”, “Gribu būt mobils” un citus. Konkurss vidusskolēniem “Gada jaunais autovadītājs” tiek organizēts kopš 2010. gada.


“Šogad nolēmām nedaudz mainīt konkursa formātu, jo iepriekš šī izglītojošā akcija galvenokārt sasniedza tos jauniešus, kuri jau interesējas par mašīnām un satiksmi. Taču jāņem vērā, ka jau tuvākajā laikā par autovadītājiem kļūs arī tie viņu vienaudži, kurus šobrīd šie jautājumi neinteresē. Tādēļ tagad ikvienam ir iespēja izcīnīt balvu nevis tikai sev, bet visai savai klasei -- tādējādi būtiskākās lietas par satiksmes drošību iemācot lielākai sabiedrības daļai, lai satiksme uz Latvijas ceļiem kļūtu vēl kaut nedaudz drošāka,” tā CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

Sākusies dalībnieku reģistrācija

Pirmajā kārtā dalībniekiem jāizpilda tests ar 15 jautājumiem konkursa interneta vietnē www.gadaautovaditajs.lv. Trīsdesmit labāko rezultātu īpašnieki balvā iegūs satiksmes drošības praktiskās apmācības visai klasei -- pavasarī uz skolām dosies instruktoru komanda ar frontālās sadursmes stendu un alkohola reibumu imitējošajām brillēm. Ikvienam dalībniekam būs iespēja drošos apstākļos caur personīgo pieredzi pārliecināties par drošības jostu lietošanas nepieciešamību, kā arī apreibinošo vielu negatīvo ietekmi uz cilvēka reakcijas un koordinācijas spējām.

Lai klase kvalificētos praktiskajām nodarbībām, konkursā jāpiedalās un uz teorētiskās kārtas jautājumiem jāatbild vismaz trim tās pārstāvjiem. Vērtēts tiks klases labākais rezultāts.

Konkurss “Gada jaunais autovadītājs” tiek organizēts jau septīto gadu. Tas tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita biedrības „Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs” kontā.

Papildu informācija: www.berniem.csdd.lv un www.gadaautovaditajs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Kaļķu vārti
,


Ventspils TIC
,


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51174402sec.