Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā norisināsies Ģimenes dienas “Svinam ziemu”

Divās sestdienās, 2016. gada 3. un 10. decembrī, plkst. 12:00–16:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) aicina bērnus, ģimenes un draugus uz Ģimenes dienām “Svinam ziemu”. Pasākumu programma būs tematiski saistīta ar izstādēm “Septiņdesmitie. Skaistuma lietderība”, “Septiņdesmitie. Darbs un atpūta. Rūdolfam Heimrātam – 90” un veltīta ziemas saulgriežiem. Keramikas radošajā darbnīcā varēs strādāt ar mālu, tekstilmākslas darbnīcā – aust stellītēs, bet piparkūku darbnīcā cept piparkūkas kokā grebtās formās.

Izstādē “Septiņdesmitie. Skaistuma lietderība”, kas šobrīd notiek Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Lielajā zālē, ir aplūkojama brīnišķīga latviešu meistaru 20. gadsimta 70. gadu keramikas un tekstilmākslas darbu izlase, savukārt neliela piemiņas izstāde 3. stāvā iekārtota par godu ievērojamās Latvijas personības Rūdolfa Heimrāta (1926–1992) 90 gadu jubilejai. Ekspozīcijas iedvesmo uz novatoriskiem eksperimentiem ar klasiskajām tehnikām un izejvielu estētisko kvalitāšu apceri, tāpēc šajās Ģimenes dienās īpaša uzmanība tiks pievērsta tādiem seniem un visiem labi pazīstamiem materiāliem kā māls un tekstils.

Dalībniekiem būs pieejamas dažādas radošās darbnīcas, kas rosinās izpausties iztēlei, ziemas saulgriežus gaidot. Abos Ģimenes dienu pasākumos muzejā būs atvērta Piparkūku darbnīca, sniedzot ieskatu piparkūku cepšanas tradīcijās un radot īpašu svētku noskaņu. Tajā katrs interesents varēs izveidot un izcept neparastu piparkūku ar kokgriezēja grebtām koka formām un “Junge.lv” piparkūku mīklu – kā mīļu un garšīgu dāvanu.

Lai bērni un viņu vecāki tuvāk izzinātu un labāk iepazītu keramikas un tekstila pasauli, vadīt nodarbības aicinātas šajā jomā pieredzējušas mākslinieces. Strādāt ar mālu un izjust tā plastiskumu palīdzēs keramiķe Līga Skariņa, savukārt par tekstilmākslas smalkajām niansēm stāstīs tekstilmāksliniece Ieva Krūmiņa.

Keramikas darbnīcas piedāvās vēl nebijušu iespēju strādāt ar keramikas ražotnes “Vaidava Ceramics” mālu. “Vaidava Ceramics” ražotnē top skaisti un funkcionāli trauki, kuros apvienojas cieņa pret to vēsturisko veidošanas gaitu un dizainu.

Tekstilmākslas darbnīcās darbošanās notiks ar tekstila materiāliem – dziju, auduma gabaliņiem, lentītēm un dažādas šķiedras materiāliem. Tie tiks piegriezti un līmēti, kā arī ieausti mazās stellītēs, izgatavojot mini tekstiliju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Kauno verslo kolegija
,


1st-studio.com
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62035608sec.