7 fakti, kas jāzina pirms došanās studēt uz Nīderlandi

Pēc vidusskolas absolvēšanas daļa jauniešu izvēlas doties uz ārzemēm iegūt augstāko izglītību, un Nīderlande jau vairākus gadus ir viens no populārākajiem galamērķiem. Protams, iedzīvoties jaunā vidē un kultūrā nav viegls uzdevums, it sevišķi tik jaunā vecumā. Tādēļ esam sagatavojuši dažus interesantus faktus un padomus, kas palīdzēs vieglāk adaptēties dzīvei Nīderlandē.

1. Valsts nosaukums NAV Holande

Lai gan Nīderlande platības ziņā ir neliela, tās ziemeļu un dienvidu daļas ir ļoti atšķirīgas. Daudzi cilvēki kļūdaini izmanto vārdu Holande, lai apzīmētu valsti kopumā. Patiesībā Holande ir tikai piekrastes reģions valsts rietumdaļā, kurā atrodas trīs nozīmīgākās pilsētas – galvaspilsēta Amsterdama, Eiropas Starptautiskās tiesas mītne Hāga un lielākā osta Roterdama. Jebkuram iedzīvotājam, tajā skaitā ārvalstniekiem, šī atšķirība noteikti jāzina!

2. Neatliec uz pēdējo brīdi došanos pēc pārtikas

Vairums lielveikalu ir atvērti darba dienās no 8:00 līdz 20:00, tomēr būtu ieteicams mājaslapā pārbaudīt darba laiku. Daži veikali atvērti arī svētdienās, bet uz to nevajadzētu paļauties, jo darba laiks ik pēc pāris nedēļām var mainīties. Ja negribat attapties aiz slēgtām durvīm, pārliecinieties jau iepriekš. Turklāt pārtikas veikalos iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā vai ar Nīderlandes banku kredītkartēm.

3. Sviestmaize = pilnvērtīgas pusdienas

Dodoties pusdienās uz universitātes kafejnīcu, neesi pārsteigts, ieraugot, ka vietējie studenti ēd siera vai šķiņķa svietmaizi. Nīderlandē tās skaitās pilnvērtīags pusdienas, jo maize ir nozīmīga ēšanas paradumu sastāvdaļa. Ja esi pieradis pie tradicionālām latviešu pusdienām, Tev visticamākais nāksies gatavot pašam.

4. Velosipēds ir labākais pārvietošanās līdzeklis

Dzīvojot Nīderlandē, velosipēds būs Tavs labākais draugs. Tādēļ ieteicams to iegādāties uzreiz pēc ierašanās valstī. Lielākā daļa studentu izvēlas lietotu velosipēdu zemās cenas dēļ, tomēr ieteicams pirms iegādes veikt testa braucienu. Tikpat svarīgi ir iegādāties labu slēdzeni, lai pasargātu braucamrīku no zagļiem. Par braukšanu bez gaismiņām var saņemt soda kvīti, tādēļ vienmēr jāpārliecinās, ka tās ir darba kārtībā.

5. Kafija ir nozīmīgākā pārtikas prece

Nīderlande noteikti būs piemērota kafijas cienītājiem! Tieši nīderlandieši 16. gadsimtā atveda kafijas pupiņas uz Eiropu un iepazīstināja eiropiešus ar šo aromātisko dzērienu. Mūsdienās kafijas patēriņš Nīderlandē ir viens no lielākajiem pasaulē, atpaliekot tikai no Skandināvu valstīm. Katrs iedzīvotājs ik gadu idzer vismaz 140 litrus kafijas jeb 3,2 tases dienā.

6. Multinacionālo uzņēmumu dzimtene un mājvieta

Multinacionālo uzņēmumu un fondu biržu pirmsākumi meklējami tieši Nīderlandē. Nīderlandes Austrumindijas Kompānija (The Dutch East India Company) tiek atzīta par pirmo multinacionālo uzņēmumu pasaulē, turklāt 1602. gadā tā pirmā laida apgrozībā uzņēmuma akcijas. Tajā pašā gadā tika dibināta Nīderlandes fondu birža. Arī mūsdienās Nīderlande ir mājvieta daudzām multinacionālām korporācijām, kas piedāvā lieliskas karjeras iespējas.

7. Esi atvērts!

Esi gatavs tam, ka nīderlandieši komunikācijā ir ļoti tieši un konkrēti. To nevajag uztvert ar aizvainojumu, jo tiešums un vēlme pēc skaidrības ir daļa no kultūras. Bieži vien nīderlandieši šokē ārvalstniekus ar savu atklātību un spēju brīvi runāt par sensitīvām tēmām, piemēram, naudu un intīmām attiecībām. Ja pats neesi gatavs iesaistīties šādā sarunā, neesi nepieklājīgs un vismaz izliecies, ka esi ieinteresēts.  

Ja arī Tu vēlies uzsākt studijas šajā daudzveidīgajā un pārsteidzošajā valstī, aicinām Tevi un Tavus draugus 8. decembrī plkst. 17:00 apmeklēt informatīvu semināru par studijām Nīderlandē un starptautisko Stenden UAS universitāti. Pieteikšanās dalībai seminārā šeit vai pa tālruni 67223122. Vairāk informācijas par kredītu iespējām, universitātēm un studiju programmām skaties Education Centre Durbe mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3737421sec.