Krāšņi aizvada trešos Karstvīna svētkus Sabilē!

Pagājušajā sestdienā, 10. decembrī, Ziemassvētku gaidīšanas laikā uz trešajiem Karstvīna svētkiem Sabilē pulcējās gan vietējie iedzīvotāji, gan arī tālāki viesi, radot siltu un patīkamu rosību šajā vēsajā gadalaikā.

Rīts iesākās ar tirdziņu, kurā varēja sasildīties ar karstiem dzērieniem un karstvīnu, baudīt vīnu, sidru un dažādas uzkodas, iegādāties zāļu tējas, sīrupus, adītas zeķes, koka izstrādājumus, rotas, sapņu ķērājus, medu, sveces, sieru un citas preces – kā jau tirgū pienākas.

Visas dienas garumā gan pieaugušie, gan bērni varēja atrast katrs sev tīkamu nodarbi, jo visā pilsētā darbojās dažādas darbnīcas un notika pasākumi: Sabiles bibliotēkā bija atvērta salvešu darbnīca “Citrona šķēlītes”, Sabiles sporta centrā norisinājās jautrās sporta spēles “Kardamons”, bet pilsētas centrā darbojās rotājumu darbnīca “Apelsīnu miziņas”. Sabiles kultūras namā bija iespēja mācīties romu dejas meistardarbnīcā “Muskatrieksts”, bet tie, kuri vēlējās apvienot sportiskas aktivitātes ar izziņu, varēja doties orientēšanās skrējienā vai gājienā pa rūķīša pēdām “Ingvers”. Pilsētas centra laukumā ne vienu vien skatītāju iekustināja zumbas dejas “Krustnagliņas”, bet Sabiles evaņģēliski luterisko baznīcu ar savām skaistajām balsīm pieskandināja grupa “trio C#M” koncertā “Neparasts gads”.

Kafejnīcā “Zane” bija izveidojusies rinda, jo bija ļoti daudz interesentu, kuri vēlējās piedalīties piparkūku darbnīcā. Arī Sabiles bērnu bibliotēka gaidīja ciemos un iepriecināja mazos svētku dalībniekus – šeit notika “Cukuriņa” diskotēka, pēc kuras centra laukumā mazie skatītāji aktīvi juta līdzi muzikālajai leļļu teātra izrādei “Puteklītes Ziemassvētki”.

Centra laukumā parādījās arī “Karstā karamele”, kura ikvienu pacienāja ar savu gatavoto gardumu. Pēc karstās karameles izrādīšanās svētku dalībnieki varēja nogaršot arī karstvīnu, kas darināts no Sabiles Vīna kalna ogām. Pēc vīna baudīšanas svētku apmeklētājus aizrāva jauno mūziķu Grētas Grantiņas un Jēkaba Ludviga koncerts – publika vēlējās, lai abi jaunieši turpinātu dziedāt vēl un vēl.

Vakarīgo noskaņu pilsētā izgaismoja gājiens “Nesam gaismiņu eglītei”, kura dalībnieki bija tērpušies krāsainās un izdomas bagātās maskās vai vienkārši piedalījās ar kādu lukturīti vai spīdošām lampiņām. Gājiens noslēdzās pilsētas centrā, kur svētku dalībnieki pulcējās uz pilsētas lielās egles iedegšanu, bet pasākumu noslēdza Alesh Walker uguns šovs un svētku balle kopā ar grupu “Halo”.

Trešie Karstvīna svētki ir pierādījuši, ka ne tikai ikgadējie Vīna svētki, bet arī Karstvīna svētki ir kļuvuši par skaistu tradīciju, kas sabilniekus un Sabiles viesus iepriecina un sasilda šajā gada tumšajā laikā, kad gaidām Ziemassvētkus.

Uz tikšanos ceturtajos Karstvīna svētkos Sabilē – pilsētā ar odziņu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49721718sec.