Noslēdzas Ziemassvētku labdarības akcija “Nāc līdzās Ziemassvētkos!”

Ar skatītāju ilgiem aplausiem un stāvovācijām pirmdienas, 19.decembra, vakarā noslēdzās Fonda “Nāc līdzās!” labdarības koncerts “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” Latvijas Nacionālajā operā. Koncertu apmeklēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni, Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Fonda “Nāc līdzās!”  patronese Vaira Vīķe-Freiberga, kura kopā ar bērniem un jauniešiem bija līdz pat svētku tortes nogaršošanai.

Labdarības koncertā piedalījās Latvijas izcilākie skatuves mākslinieki: LNO soliste Ilona Bagele, dziedātāji Daumants Kalniņš, Ieva Akuratere, Evita Zālīte, Gunārs Kalniņš, Kristīne Prauliņa, Ieva Sutugova, Rūta Dūduma, Dainis Skutelis, Goran Gora, Ivo Fomins, Elza Rozentāle, Nikolajs Puzikovs, grupa “Musiqq”, pianiste Agnese Egliņa, koklētāja Laima Jansone, Akustisko ģitāru trio – Aivars Hermanis, Mārcis Auziņš un Kaspars Zemītis, hip-hop izpildītājs Ozols, koris “Kamēr...”, Fonda “Nāc līdzās!” jauniešu koris un, protams, “Nāc līdzās!” laureāti – talantīgi bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām.  Koncertā skanēja dažādu autoru populāras dziesmas, kurām aranžijas veidojuši jaunie talantīgie mūziķi Jāņis Ķirsis un Gunārs Kalniņš.  Ar visiem kopā muzicēja “DD orķestris” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

Priekšnesumi bija īpaši, speciāli šim koncertam veidoti, un to kopā darīja profesionālie mākslinieki un “Nāc līdzās!” bērni un jaunieši.  Piemēram, Goran Gora mēroja ceļu ua Valmieru, lai kopā ar mazajiem “Bitītes” dejotājiem radītu draisko “Pārslu ballīti” (tērpus mazajiem dejotājiem līdz pat tamborētajiem lietussargiem (!) veidojušas pašas audzinātājas un vecāki), pianiste Agnese Egliņa devās uz Pārdaugavu pie neredzīgā Mihaila, lai kopīgā muzicēšanā rastos skaistais franču valsis “Indifférence-Valse Musette”, koklētāja Laima Jansone devās uz mēģinājumiem pie dienas aprūpes centra “Cerību tilts” jauniešiem, Nikolajs Puzikovs kopīgi iestudēja deju ar rehabilitācijas centra “Mēs esam līdzās” ratiņdejotāju grupu “Čiekurs”.

“Šis mirklis ir kaut kas tāds, ko vārdos grūti aprakstīt; tās ir sajūtas, kas vieno sirdis.  Sajūta, ka skatuve un zāle ir viens veselums, kurš  piepildīts ar  milzīgu dot gribošu, labu vēlošu enerģiju. Tā strāvo gaisā, to neredz, bet katrs jūt. Un ir milzīgs gandarījums, ka varam izveidot šādu koncertu, pēc kura skatītāji ir koncerta radītās gaisotnes varā un nevēlas šķirties...” saka labdarības akcijas “Nāc līdzās Ziemassvētkos!” veidotāja  Sarma Freiberga.

To atzīst arī dziedātāja Evita Zālīte sakot, ka viņai, strādājot divdesmit gadus Operā, nekad nav bijis iespējams piedzīvot tādu sajūtu, ka jūties Operā kā baznīcā. “Šo sajūtu dod tieši talantīgie bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām,” piebilst dziedātāja.

Tiem, kam nebija izdevība redzēt šo sirsnīgo un labestības piepildīto Ziemassvētku koncertu klātienē Operas namā, būs iespēja to noskatīties ierakstā 25.decembrī plkst.18.20 LTV1 vai 26.decembrī plkst.15.00 – noklausīties Latvijas Radio 1.

Informācija par fonda un akcijas aktivitātēm:

https://www.facebook.com/NacLidzas;  www.naclidzas.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


CelojumuBode.lv
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54981804sec.