Marta beigās visā Latvijā notiks pasākums «Satiec savu meistaru! 2017»

No 2017.gada 30.marta līdz 2.aprīlim 167 vietās visā Latvijā notiks pasākums “Satiec savu meistaru! 2017”, kur jau devīto gadu tautas lietišķās mākslas meistari, amatnieki, stāstnieki, tautas teicēji, muzikanti un dziedātāji aicinās uz individuālām nodarbībām, atvērtām darbnīcām, paraugdemonstrējumiem, lekcijām, koncertiem, dančiem un kopīgu muzicēšanu.

Šogad pasākumā “Satiec savu meistaru! 2017” būs iespēja apgūt aušanu, metālapstrādi, pīšanu, adīšanu, rotu izgatavošanu, kokles spēli, sklandraušu cepšanu un daudzas citas prasmes, kā arī piedalīties dančos, rotaļās un apmeklēt lekcijas par tautastērpiem un latviešu zīmēm. “Satiec savu meistaru! 2017” dalībnieku saraksts pieejams šeit: www.satiecsavumeistaru.lv/jaunumi/satiec-savu-meistaru-2017-dalibnieki/

Meistaru kontakti un informācija par pieteikšanos būs pieejama marta vidū. Sekojiet jaunumiem www.satiecsavumeistaru.lv!

Centrālais “Satiec savu meistaru! 2017” pasākums Rīgā notiks 1. aprīlī, Swedbank Latvija centrālajā ēkā un tās āra teritorijā (Balasta dambī 15). Tie būs tautas tradīciju, zināšanu un prasmju svētki, kuri gaidīs kā lielus, tā mazus rīdziniekus un pilsētas viesus. Daudzveidīgā pasākuma programma piedāvās iziet skaistākās latviešu rotaļas kopā ar folkloras kopām, pielikt savu roku krāšņāko tautas meistaru amatu darbnīcās un vērot meistaru paraugdemonstrējumus. Tāpat apmeklētājus pārsteigs plaša skatuves programma un amatnieku tirdziņš.

“Satiec savu meistaru!” tradicionāli norisināsies vienlaikus ar projektu „Eiropas amatu prasmju dienas”, kas aizsākts 2002.gadā Francijā un kļuvis par plašāko starptautisko pasākumu, kas veltīts amata prasmju saglabāšanai, popularizēšanai un tālāknodošanai. 2017.gadā šajā akcijā piedalās jau 19 Eiropas valstis. Šī gada pasākuma centrālā tēma ir “Saišu stiprināšana”, akcentējot saikni starp mākslu un zinātni, tradīciju un inovācijām, prasmēm un eksperimentiem, paaudzēm, meistariem un mācekļiem.

“Eiropas amata prasmju dienas” mājas lapa: www.journeesdesmetiersdart.fr/

Projekta „Satiec savu meistaru!” mērķis ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī par meistariem, viņu zināšanām un prasmēm.

“Satiec savu meistaru! 2017” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām. Atbalsta Dziesmu un deju svētku lieldraugs Swedbank un SIA “Circle K Latvia”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39066219sec.