Latvijai ir potenciāls kļūt par iecienītu kultūras tūrisma galamērķi

Latvijai ir potenciāls kļūt par iecienītu Eiropas kultūras tūrisma galamērķi,   uzskata fonda “Baltijas muzikālās sezonas” padomes vadītājs Guntis Rāvis.

Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” mērķis ir piedāvāt klausītājiem spilgtus klasiskās mūzikas koncertus, tā vienlaikus ļaujot mūzikas mīļotājiem vieglāk piekļūt pasaules līmeņa notikumiem un padarot Latviju par iecienītu kultūras tūrisma galamērķi.

“Mēs lepojamies ar daudzām klasiskās mūzikas zvaigznēm – Elīnu Garanču, Kristīni Opolais, Gidonu Krēmeru, Andri Nelsonu, u.c.. Taču, manuprāt, ir jāsper solis tālāk un jāiezīmē Latvija kā Eiropas nozīmes kultūras tūrisma galamērķis. Ja pastāvīgi spēsim nodrošināt daudzveidīgu un kvalitatīvu piedāvājumu un būt labākie reģionā, tad no tā iegūs gan koncertmīļi, gan uzņēmēji, gan arī valsts budžets,” uzskata Rāvis.

2017.gada “Baltijas muzikālās sezonas” atklāšanas koncertā, kas notiks Dzintaru koncertzālē 3. jūnijā pie diriģenta pults būs slavenais Rikardo Muti, kurš uzstāsies ar Luidži Kerubīni orķestri; Baltijas muzikālās sezonas turpinās operdziedātāji Elīna Garanča, Hibla Gerzmava, Lorenss Braunlijs un Sāra Koberna; Kristīne Opolais, vijolnieks Džošua Bells, pianists Deniss Macujevs un džeza mākslinieks, trompetists Kriss Boti. Pavisam šajā sezonā plānoti astoņi koncerti.

Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” dibinātāji ir Guntis Rāvis,  Mihails Fridmans, Pēteris Avens,  Arkādijs Suharenko, Aleksandrs Gafins, Jurijs Šeflers un Leons Zilbers.

“Koncertu organizēšanu finansiāli atbalsta fonda dibinātāji, tas mums ļaus veidot demokrātisku biļešu cenu politiku un padarīt koncertus pieejamus daudziem klasiskās mūzikas mīļotājiem Latvijā,” atzīst fonda direktors Aleksandrs Gafins.

Savukārt fonda mākslinieciskais vadītājs, režisors Andrejs Žagars uzsver, ka 2017. gada sezonu var uzskatīt par fonda debijas sezonu, ir plānots, ka 2018. gadā iecerētā darbības stratēģija ļaus izveidot daudzveidīgu un  interesantu programmu, kas paplašinās žanra robežas un spēs ne vien iepriecināt klasikas cienītājus, bet arī pārsteigt laimetīgo mākslas formu cienītājus.

Biļetes uz “Baltijas muzikālo sezonu” koncertiem nopērkamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.92791915sec.