Slīteres Nacionālajā parkā notiks ekspedīcija Medņu salidojums

Biedrība Dabas Draugi sestdien 15. aprīlī aicina piedalīties safari tipa auto ekspedīcijā Medņu salidojums. Ekspedīcijas mērķis ir iepazīties ar Slīteres Nacionālā parka dabas bagātībām un ar savām acīm ieraudzīt medņu tēviņu vai medņu vistu.

Mednis ir lielākais fazānu dzimtas putns Latvijā, kas cilvēku uzmanību piesaista ar savu skaistumu. Mednis ir iekļauts Latvijas Sarkanajā grāmatā, jo mūsdienās Latvijā dzīvo tikai 2000-3000 medņu tēviņi un mazliet vairāk mātītes. Slīteres Nacionālais parks Medņu salidojumam izvēlēts, jo tā ir īpaši klusa vieta, kurā iespējams doties safari tipa ekspedīcijā ar auto un pa ceļam novērot dažādus putnus un dzīvniekus, kuri dzīvo Latvijā.

Medņu tēviņi var būt bezbailīgi un uzbrūkoši. Dabas draugiem ir aizliegts tuvoties vai pieskarties medņiem. Ekspedīcijas dalībniekiem būs jāievēro stingri drošības noteikumi, kas izstrādāti sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un vadošajiem ornitologiem tā, lai nodrošinātu ekspedīcijas dalībnieku drošību un iespējami maz traucētu Slīteres Nacionālajā parkā mītošos medņus un citus dzīvniekus.

Pavasaris ir labākais laiks medņu vērošanai, jo putni kāzu jeb riesta laikā ir pamanāmāki kā citos gadalaikos. Pirms diviem gadiem Medņu salidojumu biedrība organizēja pirmo reizi un Latvijas Mazpulku padomes priekšsēdētāja Randa Medne piedzīvoto atceras ar spilgtām emocijām: "Man patika ideja par dabai draudzīgu safari, dodoties ar acīm medīt noslēpumainos medņus. Man patika brauciens agrajā rīta stundā un lieliskā kompānija un nemaz daudz nedomāju, vai patiešām kādu medni ieraudzīsim. Biju pārsteigta, ka medņus dodamies lūkot, braucot mašīnās, nevis brienot mežu biezokņos, bet mums patiešām izdevās! Braucienā uzzināju daudz jauna par medņiem un ne tikai."

Biedrība Dabas Draugi aicina ekspedīcijā piedalīties ikvienu, kuram sirdī virmo dabas mīlestība. Ekspedīcijas dalībniekiem būs uzdevums sagatavot patīkamu pārsteigumu tiem dabas draugiem, kuriem uzvārdā ir Mednis. Ekspedīciju vadīs biedrības dibinātājs Arvis Ozoliņš. Medņu salidojums sāksies Ventspilī 15. aprīlī plkst. 7:00. Noslēgums plānots Kolkas ragā plkst 12:00. Sekot līdzi ekspedīcijas norisei aicinām biedrības mājas lapā. Piedalīties ekspedīcijā iespējams, iepriekš piesakoties biedrībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43833208sec.