Mārupes novads izlaidis interesantu tūrisma video (VIDEO)

Vai Mārupes novads ir burkānu lauks? Lai kliedētu šādus stereotipus, Mārupes novads ir nācis klajā ar oriģinālu risinājumu - izveidojot jaunu tūrisma video, rādot, ka novads ir vieta, kur katrs var atrast ko īpašu savai atpūtai.

Video uzsvērts, ka turpat, galvaspilsētas pievārtē, iespējams doties izjādēs, baudot dabas sniegto mieru. Savukārt asāku izjūtu cienītāji laipni lūgti izmantot Mārupes veikparku piedāvājumu, veikojot, supojot vai vienkārši atpūšoties pie ūdens.

Tāpat Mārupē atrodas vecākais golfa klubs Latvijā Golf Club Viesturi, kas aicina kopā ar draugiem apgūt golfa spēli un piedalīties golfa turnīros. Bet Medema purvs un Cenas Tīrelis ir lieliskas vietas, kur dodoties pastaigā vērot putnus un augu krāšņumu.

Mārupes novads 10391,3 ha zemes platībā atrodas mežiem un purviem bagātajā Pierīgas lauku teritorijā, Latvijas lielākās upes Daugavas kreisajā krastā, un robežojas ar Rīgas pilsētu, Olaines un Babītes novadiem. Novadu šķērso trīs mazupītes – Mārupīte, Neriņa un Dzilnupīte. Mārupes novadā atrodas daļa Cenu tīreļa, kas iekļauts Eiropas aizsargājamo teritoriju tīklā Natura 2000, daļa Medemu purva un Bieriņu purvs.

Mārupes novada administratīvajā teritorijā atrodas pieci ciemi, kuros dzīvo 80% novada iedzīvotāju: Mārupe, Jaunmārupe Skulte, Tīraine un Vētras.

Novada administratīvais centrs atrodas Mārupē, bet katrā ciemā ir vismaz viena izglītības iestāde, kas pilda arī attiecīgās apdzīvotās vietas sabiedriskā centra funkcijas. Pēdējā desmitgadē robežas starp ciemiem, īpaši starp Mārupi un Tīraini, samazinās un daudzviet, arī ārpus apdzīvotām vietām, veidojas blīva dzīvojamā un darījumu objektu apbūve.

2017.gada 1.janvārī Mārupes novadā deklarējušies 19 955 iedzīvotāji.

Lūk arī Mārupes sagatavotais, interesantais videorullītis:


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.00734806sec.