No 15. līdz 21. maijam notiks jau septītie Saldus novada svētki

No 15. līdz 21. maijam notiks jau septītie Saldus novada svētki. Šī gada svētku moto ir "Novada spārni esam mēs paši!".

Svētku režisors Valdis Pavlovskis: "Novada iedzīvotāji ir tie, kas sniedz spārnus savam novadam, savai pilsētai. Svarīgi, lai svētku apmeklētāji ļaujas priekam. Radot svētkus paši, mēs tos veidojam personiskākus, stiprinām piederības sajūtu novadam".

Svētku ieskandināšana sāksies 15. maijā, kad Saldus Mūzikas un Mākslas skolu ēkā novada iedzīvotāji varēs apmeklēt Gunta Kuzmas un Agneses Egliņas koncertprogrammu.

Šogad novada svētku ietvaros notiks arī koncerti pagastos 16. un 17. maijā. Proti, dienvidu daļā – Ezerē, ziemeļu daļā – Lutriņos. Koncertu sniegs Ginta un Kristaps Krievkalni, kā arī Mārtiņš Ruskis. Koncerti notiks arī Saldū – Andra Akermaņa un grupas "Cik dažādi" koncerts Saldus Mūzikas un Mākslas skolu ēkā, kā arī Ulda Fridrihsona jubilejas koncerts Saldus Bērnu un jaunatnes centrā.

Gatavojoties novada svētkiem, tiks veidota īsfilma par Saldus novadu. Filmā būs atainotas epizodes no dažādiem svētkiem, pasākumiem Saldus novadā, kā arī dabas ainavas un novada ļaudis.

18. maijā Saldus sporta kompleksā uzstāsies Saldus novada jaunieši ar skanīgu skolu jaunatnes koncertu "Laimes zeme", savukārt Saldus Bērnu un jaunatnes centrā Saldus Tautas teātris rādīs lielformāta iestudējumu "Tobāgo".

19. maija vakarā Saldus novada svētkus svinēs arī Kapelleru namā, atverot cepli, bet Saldus Bērnu un jaunatnes centrā būs vērojams Saldus sadraudzības pilsētu koncerts. Nedaudz vēlāk O. Kalpaka laukumā būs baudāms dziesmu lidojums kopā ar Daumantu Kalniņu un Ventspils bigbendu. Vakars O. Kalpaka laukumā turpināsies ar bīvdabas kino.

20. maijā visas dienas garumā norisināsies sportiskas un radošas aktivitātes, notiks svētku tirgošanās, cauri pilsētai vīsies krāšņs gājiens, un šogad visas dienas garumā uz skatuves Kalpaka laukumā notiks dejas diena, kad ikvienam saldeniekam un viesim būs iespēja vērot un izdejot deju soļus dažādos stilos.

JIC "Šķūnis" pagalmā meklēsim Saldus novada garšu, katram pagastam demonstrējot savu īpašo zupu.

Svētku laikā norisināsies arī konkurss "Tiem, kas rāpo, tiem, kas lido". Novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti piedalīties konkursā un gatavot lidojošus objektus, ar kuriem laisties Saldus ezerā. Galvenā balva – lidojums ar ultravieglo lidmašīnu.

Vēl būs vērojams Stuntfighters Team Latvia motociklu kaskadieru šovs, bet virs Saldus ezera pirms došanās uz Kalnsētas parku stundas garumā būs baudāms aviošovs "Lidojumam gatavi!". Svētku noslēgumā Kalnsētas parka estrādē notiks svētku lielkoncerts "Novada spārni esam mēs paši", kurā uzstāsies Dināra Rudāne, Dainis Skutelis, Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un Kristapa Krievkalna pavadošā grupa, kā arī saldenieki – jauktais koris "Saldava", TDA "Kursa", DK "Bandava" un viesi no Polijas un Gruzijas sadraudzības pilsētām. Svētki noslēgsies ar krāšņu balli līdz rīta gaismai. Svētku nedēļas noslēgumā, 21. maijā, būs jauka un sirsnīga teātra izrāde bērniem, kā arī Saldus senioru akordeonistu ansambļa "Akords" koncerts.

Saldus novada svētkus rīko Saldus novada pašvaldība, pagasti, iestādes un biedrības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem Estravel Latvia
Neaizmirstama pieredze, augstākās klases apkalpošana! Luksus kruīzi ar jaunajiem Explora kuģiem - Piepildiet sapni! | Skatīt vairāk
no 2210 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16208696sec.