Likteņdārzs aicina Sama modināšanas svētkos uzzināt par Daugavas bagātībām

Sestdien, 20. maijā, Likteņdārzs aicina svinēt Kokneses tūrisma sezonas atklāšanu - “Sama modināšanas svētki” ar stāstiem un meistarklasēm par Daugavas bagātībām – zivīm, kā arī baudot izglītojošu un “garšīgu” atpūtu gan lieliem, gan maziem.

Sadarbībā ar AS “Latvenergo” pulksten 15 laivu piestātnē pie Daugavas tiks atklāts informatīvais stends par Latvijas zivīm, un ikvienam būs iespēja noklausīties īstus makšķernieku stāstus Makšķernieku Radošā kluba pārstāvja Kaspara Zvaigznes izpildījumā, kā arī mikroskopā izpētīt īstas zivju zvīņas un to, kas garšo zivīm. Lieliem un maziem būs iespēja iemūžināt skaisto dienu kopā ar ģimeni pie Daugavas Sama fotosienas.

Īpaši Sama modināšanas svētkiem par godu pulksten 15:30 notiks neparastas zupas – amerikāņu klasiskās Gumbo zupas “pirmizrāde”, ko sadarbībā ar “Road Cafe” būs iespējams nogaršot Likteņdārza apmeklētājiem. Par tās adaptētās jeb īpašās Kokneses Gumbo zupas Luiziānas gaumē tapšanu stāstīs kafejnīcas šefpavārs Gvido Jakobijs – šefpavārs ar 15 gadu darba pieredzi, kas gūta gan nelielos krodziņos un kafejnīcās, gan arī augstas klases viesnīcu restorānos. Produktus no Latvijas zemnieku saimniecībām sarūpēt palīdzēja Latvijas Zemnieku federācija. Ielūgums un zupas recepte būs pieejami Likteņdārza Informācijas ēkā.

Keramiķe Zigrīda Tauriņa ikvienam lielam un mazam Likteņdārza viesim meistarklasē rādīs, kā izveidot savu svētku simbolu – māla zivtiņu vai upes iemītnieku, un būs iespējams iegādāties īpašās “Sama modināšanas svētku” piespraudes. Zigrīdas Tauriņas meistarklase notiks no pulksten 14 līdz 16 pie “Lāču” piknika vietas, turpat varēs iegādāties dažādus skaistus māla traukus un dizaina elementus ikdienai un svētkiem.

Visu pēcpusdienu – no pulksten 14 līdz 18 svētku tirdziņā Likteņdārzā varēs iegādāties arī gardumus un noderīgas lietas, ko ražojuši Latvijas zemnieki un amatnieki.

Likteņdārzā būs iespējams nokļūt ne tikai kā parasti (ar auto vai citu transportlīdzekli), bet arī ar liellaivām “Nameisis” un “Lāčplēsis”, kas maršrutā Kokneses pilsdrupas – Likteņdārzs sestdien kursēs no pulksten 10 līdz 19. Braucienus aicina rezervēt iepriekš www.mezmalasvikings.lv, tie būs iespējami gan turp un atpakaļ, gan tikai vienā virzienā. Liellaivu kapteiņi būs gidi un braucienu laikā stāstīs interesantāko par Kokneses vēsturi un skaistajām vietām.

Ieeja Likteņdārzā – par ziedojumiem. Stāvvieta – no 2 EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.03.2024 - 27.02.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42243505sec.