Uzzini, kuri ir interesantākie aktīvās atpūtas piedāvājumi šai nedēļas nogalei

Straujiem soļiem atkal tuvojas nedēļās nogale, kas, kā jau šajā burvīgajā gadalaikā ierasts, atkal būs bagāta ar dažādām brīvdabas aktivitāšu iespējām. Brīvdienas nesolās būt tik siltas, kā iepriekšējās, bet tas nu nekādā ziņā nav iemesls palikt mājās. Patiesībā šāds mēreni silts laiks ir ļoti piemērots, lai izmēģinātu kādu āra aktivitāti – nav nedz par karstu, nedz aukstu, un arī lieli lietus mākoņi it kā nedraud. Turklāt tieši šis ir pats, pats skaistākais laiks dabā – katru dienu parādās jauni zaļās krāsas toņi, ābeles un ievas ir pašā ziedēšanas pilnbriedā, sāk plaukt ceriņi. Nepalaidiet to visu garām!  

Šajā nedēļas nogalē jutīsim līdzi pašiem motivētākajiem un izturīgākajiem pārgājienu aktīvistiem, kas dosies nu jau par tradīciju kļuvušajā gājienā gar Rīgas jūras līci maršrutā Kolka – Dubulti. 55 stundās dalībniekiem kājām jāveic 136 kilometri (var gan izvēlēties arī īsāku posmu) – tas ir gana nopietns pasākums, kas prasa nopietnu gatavošanos. Pēdējā brīdī tādos piedalīties cilvēki parasti neizlemj, taču, ja esat tuvumā, laipni aicināti uzmundrināt dalībniekus starpfiniša nometnēs, vai pasoļojot kādu gabaliņu līdzās. Sīkāka informācija šeit.

Toties pasākumus, kuri fiziski ir pa spēkam daudz plašākam cilvēku lokam, katru nedēļas nogali rīko projekts 1836.lv, kura organizatori iecerējuši pasniegt Latvijai savdabīgu dāvanu tās simtgadē – apiet mūsu zemi kājām pa robežu, izveidojot nākamajiem gājējiem 1836 kilometrus garu maršrutu. Iepriekšējās nedēļās pamatīgi izbaudījuši sauli un vēju Kurzemes piekrastē, šoreiz 1836.lv ceļa gājēji dodas uz Sēliju, lai veiktu posmu Eglaine – Gārsenes pils. Šoreiz gājiens plānots ar plašu un interesantu kultūras programmu  - iespēju apmeklēt Raiņa bērnības mājas Tadenavā, Vecā Stendera muzeju Eglainē, Gārsenes muižas pili un citas interesantas vietas šajā diezgan maz izpētītajā Latvijas novadā. Vairāk informācijas šeit.

Vairākas iespējas tiek piedāvātas arī tiem, kas vēlētos doties vienas dienas pārgājienos – biedrības Dabas Draugi rīkotā pārgājienu cikla “Piejūras ekspedīcija” kārtējais posms šoreiz vedīs pa Slīteres dabas parka teritoriju no Saunaga līdz Kolkai; Gaiziņa apkārtni aicina izpētīt brīvdienu māja “Piekūni”; notiks arī gājieni tuvāk Rīgai – uz Lielupes Balto kāpu un Carnikavas apkārtnē.

Ja esat aizrāvies vai vēl tikai domājat izmēģināt jauno, bet strauji popularitāti ieguvušo fitnesa veidu – nūjošanu, esat aicināti uz Liepājas pusi, kur biedrība “Nūjo ar vēju” atzīmējot Pasaules nūjošanas dienu, rīko 2 līdz 3 stundu pārgājienu pa Bernātu meža takām. Pēc aculiecinieku teiktā, šie vēju pilsētas nūjotāji patiešām esot ātri kā vējš, taču šoreiz gaidīti visi, pat pilnīgi iesācēji, būs trīs dažādas tempa grupas, pieejami instruktoru padomi, nūju noma un noslēgumā – pikniks.   

Vairāk informācijas par šiem un arī citiem pasākumiem meklējiet Facebook domubiedru grupā “Pastaigas un pārgājieni”.   

Ja tuvāks par kājām iešanu jums ir velosipēds, tad šī būs īstā reize, kad doties uz Kuldīgu, jo tur jau desmito reizi norisinās Kuldīgas Velofestivāls. Šogad paredzēti 3 dažāda garuma maršruti, kuri vedīs gar Ventas ieleju, cauri šaurām meža taciņām, gar Padures muižu un klēti, gar Nabes ezeru un atpakaļ gar Keramiku. Maršrutu garumi ir 14, 24 un 42 km. Braucienu dalībniekiem būs iespēja apstāties speciāli veidotās pieturās, lai izpildītu dažādus uzdevumus, veldzētu slāpes, baudītu dabu un labu kompāniju. Notiks arī tradicionālais nakts brauciens, kura noslēgums norisināsies Pilsētas dārzā ar dienas brauciena videoreportāžu un karstu zupu, nakts kino programmu un koncertu. Tā kā šis festivālam ir jubilejas gads, tad paredzēta arī plaša kultūras un atpūtas programma. Vairāk informācijas šeit.  

Ļoti aicinošs ir piedāvājums arī laivu braucienu cienītājiem - aicinot atzīmēt 60 gadus kopš Abavas ielejas kā aizsargājamās teritorijas izveidošanas Latvijas Zaļā kustība, Abavas ielejas attīstības centrs un uzņēmumu grupa “Jūras Laivas” aicina uz Abavas senlejas ceļotāju dienām 2017. Piedāvājumā ir vairāki skaisti dažāda garuma maršruti. Sava laiva nav nepieciešama – par tām parūpēsies  Jūras Laivas – tikai jāpiesakās, jāierodas un jābauda! Sīkāka informācija šeit.

Ja esat rīdzinieki un prom no pilsētas šoreiz neplānojiet doties, svētdien noteikti izmantojiet iespēju bez maksas pasportot, atpūsties un uzzināt daudz noderīgas  informāciju Dabas sporta zāles rīkotajā pasākumā “Pavasaris aizrauj Mežaparkā”. Būs iespēja izmēģināt tādus fitnesa veidus kā taku skrējiens, Cigun, joga, Suspension X un Groove,  laikmetīgā deja – gan teorētiskās lekcijās, gan praksē, un arī vienkārši labi pavadīt laiku. Sīkāka informācija šeit.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62432098sec.