Uzzini, kuri ir interesantākie aktīvās atpūtas piedāvājumi šai nedēļas nogalei

Lai arī šobrīd laika apstākļi varbūt nemaz tā neaicina doties ārā pie dabas, tomēr aicinām nedēļas nogalē mājās nepalikt – pastāv reāla cerība, kam lietus mitēsies, un galu galā – kas ir dažas ūdens lāses pret to svaiguma sajūtu, piedzīvojumu un enerģijas lādiņu, ko sniedz aktīva diena dabā. Vasara mums ir īsa, tādēļ tās iespējas jāizmanto pēc pilnas programmas!

Daudzu dabas mīļotāju ceļi šajā nogalē noteikti vedīs uz Ziemeļkurzemi, Kolkas un Dundagas apkārtni, jo tur norisināsies jau par tradīciju kļuvušās Slīteres ceļotāju dienas. Reti kurā pasākumā vienkopus var atrast tik daudzveidīgu un saturīgu aktivitāšu piedāvājumu (ar to var iepazīties šeit) – būs maršruti gan kājām gājējiem (no pavisam viegliem līdz pat vietējo purvu un džungļu pārvarēšanai piedzīvojumu meklētājiem), gan velo braucējiem. Būs arī iespēja izmēģināt pārgājienu ar purva kurpēm pa Rukšu purvu, bet tiem, kas dod priekšroku ūdeņiem – laivu maršruti – gan gleznaini un mierīgi pa Irbes upi, gan drosmīgajiem – izaicinošs maršruts pa jūru uz Kolkas bāku. Maršrutus vadīs pieredzējuši speciālisti — biologi, ģeologi, ģeogrāfi, vides eksperti no visas Latvijas, un gandrīz visi pasākumi ir bez maksas (izņemot tos, kas saistīti ar speciāla inventāra nomu). Tāda izdevība ir tikai reizi gadā, un tikai Slīterē. Vienīgā bēda – maršrutu un iespēju ir tik daudz, ka visu nevarēs paspēt ..  Toties sestdien Dundagā ar tirdziņu, atrakcijām un koncertu norisināsies novada 150 gadadienas ieskaņas svētki, vakarā būs arī zaļumballe.

Pavisam pretējā virzienā vedīs  gan Latvijas apceļošanas projekta 1836.lv, gan tūristu kluba Triāde ceļi, kuri abi sagadīšanās pēc šoreiz izvēlējušies apceļot vienu no attālākajiem Latvijas nostūriem – Silenes pagastu Augšzemē, aiz Daugavpils, pie pašas Baltkrievijas robežas. Gājiena maršruts vedīs pa mazapdzīvotu, bet floras un faunas ziņā ļoti daudzveidīgu Silenes dabas parku, kura lielākā vērtība ir apkārtējo ezeru veidotā ainava, ar ezeru dzidro ūdeni un daudzajiem ligzdojošajiem putniem. Būs iespēja apmeklēt arī Latvijas galējo dienvidu punktu. Jau tradicionāli, 1836.lv gājiens noslēgsies ar sirsnīgu koncertu Medumos svētdienas vakarā plkst. 18:36.

Izzinoši pārgājieni svētdien notiks arī Jaunmārupes, Limbažu un Andrupenes apkārtnēs. Par šiem un citiem aktivitāšu piedāvājumiem informācija Facebook grupā “Pastaigas un pārgājieni”, kā arī aicinām apskatīt savas pilsētas vai novada mājas lapas, jo interesantu piedāvājumu brīvdienām visā Latvijā ir patiešām daudz.

Aktīvie  rīdzinieki (un ne tikai) tiek aicināti noslēgt darba nedēļu mēreni sportiskā garā  – ar Kino skrējienu Bastejkalna apkaimē. Maršruts vedīs pa slavenu filmu uzņemšanas un ar kino saistītām vietām  Rīgas centrā. Nodarbībā skrējiens mīsies  ar funkcionālā treniņa elementiem, slodze derēs gan iesācējam (lai gan ar pauzēm, tomēr būs jāskrien), gan ātram sportistam. Pulcēšanās plkst.19:00 pie Bastejkalna gājēju pārejas. Plānots, ka turpmāk līdzīgas bezmaksas sporta nodarbības notiks katru piektdienu tai pašā laikā un vietā.

Savukārt sestdien tie, kas draugos ar velosipēdu, aicināti izmēģināt velo – foto orientēšanos pasākumā “Velocheckpoint” , kas norisināsies no plkst. 12:00 (starts Juglā) līdz 17:00 (finišs Teātra bārā), ar apbalvošanu un pēcpasākumu vēlāk vakarā. Velo foto orientēšanās ir aizraujošs pasākums, kura gaitā pēc fotogrāfiju fragmentiem jāmeklē objekti dabā, kā arī jāplāno komandas stratēģija un jāveic speciālie uzdevumi.  Ja arī jums likās, ka labi pazīstat savu pilsētu, pēc šāda pasākuma sapratīsit, cik daudz neizzināta tā tomēr slēpj. Pasākums paredzēts komandām, taču dalībnieki var pieteikties arī pa vienam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13499904sec.