Nedēļas nogalē uzsāks Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja radošo sezonu

Sestdien, 3. jūnijā sākas Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja radošā sezona. Šogad tā veltīta mākslinieka Ojāra Feldberga 70 gadu jubilejai. Muzeja radošā sezona ilgs līdz 10. oktobrim, un tās laikā Ojārs Feldbergs radīs skulptūru, vides mākslas objektu un instalāciju personālizstādi "Spēles ar akmeni II".

1997. gadā Pedvāles muzeja parka teritorijā mākslinieks izveidoja savai piecdesmitajai dzīves jubilejai veltītu izstādi "Spēles ar akmeni". Pēc divdesmit gadiem – savā septiņdesmitajā dzīves gadā – tēlnieks Pedvālē veido jaunu izstādi, kurā akmens atkal ir spēles partneris un kopā ar autoru izdzīvo dažādas tēlainas situācijas mākslas objektos, akcijās un performancēs.
 
Akmens Ojāra Feldberga darbos ir ne vien materiāls tēlniecības darbiem, bet arī personība, draugs un dalībnieks mākslinieka veidotajās skulptūrās, objektos, instalācijās un performancēs. "Akmens ir senākā būtne, kas dzīvo uz zemes," par savu mūža spēles partneri saka Ojārs Feldbergs. Kā būtni viņš akmeni iepazīst, atklāj un pārveido mākslas darbos. Izstādē "Spēles ar akmeni II" līdzās jau agrāk tapušiem darbiem Ojārs Feldbergs pievienos jaunus mākslas objektus un instalācijas Pedvāles parka ainavā.

3. jūnijā no plkst. 11:00 līdz 15:00 Pedvālē notiks akcija "Kāpjošie akmeņi". Tās laikā Pedvāles muzeja Briņķu kalnā tiks izvietoti 12 laukakmeņi, pārtopot par vides mākslas objektu "Kāpjošie akmeņi". Akmeņu kalnā kāpšanas akciju vērot aicināti skatītāji, kuri varēs apskatīt arī citus, jau iepriekš tapušus ekspozīcijas "Spēles ar akmeni II" darbus.

Tāpat šajā dienā 18.00 Pedvālē notiks akmens sēklas stādīšanas performance īpašajā eksperimentālajā akmeņu stādījumu laukā. Šoreiz tiks iestādīts akmens, kuru šī gada pavasarī Ojārs Feldbergs atveda no Misisipi upes gultnes Minesotas štatā, ASV. Sekojot tēlnieka aicinājumam, šim akmenim savus vēstījumus uzticējuši cilvēki, kurus viņš satika sava Amerika ceļojuma laikā. Tagad viņu vēlējumi, sapņi un idejas tiks iestādītas Pedvālē, bagātinot plašo stādījumu, kurā aug jau neskaitāmas, no dažādām pasaules malām atvestas akmens sēklas.

Sezonas laikā Pedvāles parks apmeklētājiem atvērts katru dienu no 10:00 līdz 18:00
Tālrunis informācijai: 29133374.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.12057114sec.