Kādus neaizmirstamus piedzīvojumus mums sola šīs nedēļas brīvdienas?

Vasara beidzot uzņem apgriezienus, mūs priecē garie gaišie vakari, putnu dziesmas un šogad ieilgušais lielais ziedēšanas laiks (nav taču sliktuma bez labuma!), un arī interesantu piedāvājumu tiem, kuri vēlētos pavadīt aktīvas brīvdienas un varbūt arī apgūt ko jaunu lielākā kompānijā, kļūst arvien vairāk.

Gaišajā vasaras sezonā iekustēšanās brīvdienām sākas jau piektdienas vakarā. Kā katru piektdienu turpmāk līdz vasaras beigām, arī šonedēļ notiks Bastejkalna apkārtnē notiks Outdoor Training Club organizētā bezmaksas sporta nodarbība – Kino skrējiens-koptreniņš. Tikšanās plkst.19:00, sīkāka informācija šeit. Savukārt tie, kuri vēlētos izbaudīt traukšanos pa patukšajām Rīgas ielām velosipēda mugurā, aicināti pievienoties Pusnakts braucienam, tikšanās plkst.22:00 pie Dailes teātra, informācija šeit.

Starp daudzām citām, vēl viena vasaras priekšrocība ir tā, ka šajā laikā var doties iepazīt pilsētu no cita skatu punkta – ūdens. 9.jūnijā sezonu atsāk “Maģiskās laivas”, kas piedāvā doties romantiskos saulrieta braucienos pa Rīgas kanālu un Daugavu. Brauciens nav sarežģīts, aicināti airētāji gan ar, gan pavisam bez pieredzes. Pasākuma dalībnieki piedzīvos neaizmirstamas krāsu spēles, airējot pa Daugavu pretī saulrietam, noķers tumsas maģiju Rīgas kanālā ar tā izgaismotajiem tiltiem un krāsainajām strūklakām, lūkosies dzelzceļa tilta krāsainajā atspulgā no neierasta skatu punkta, kā arī būs neliels pikniks uz kādas no salām. Sīkāka informācija šeit.

Daudz un dažādas iespējas šajā nogalē būs arī pārgājienu entuziastiem. Projekta 1836.lv tradicionālais gājiens šonedēļ dodies uz Latgales pusi, veicot maršrutu Kārsava – Ludza, un tiek solīts, ka līdztekus Latgales kultūras vērtību un amatnieku prasmju iepazīšanai varēs nobaudīt arī šo to no šīs puses izslavētajiem kulinārijas labumiem. Par pasākuma programmu lasiet arī šeit.

Biedrība “Vēsturiski aktīvs Raiskumā” aicina uz divu dienu pieredzes ekspedīciju “Tūkstošgadīgais mežs”, kur dalībnieki ne tikai uzzinās daudz noderīgu lietu, par to, kā izdzīvot mežā  bez ierastajām civilizācijas priekšrocībām, bet arī pārbaudīs sevi un iejutīsies to cilvēku ādās, kas mūsu zemi apdzīvoja 1000 gadus atpakaļ.Sīkāka informācija šeit.

Daudzi un dažādi, gan grūtāki, gan vieglāki pārgājieni plānoti teju visās Latvijas malās. Lai izvēlētos tīkamāko, apskatiet Facebook grupā “Pārgājieni un pastaigas” apkopoto sarakstu vai sava novada mājas lapas.

Pavisam neparastu, pat unikālu pieredzi gūsit, ja sestdien vai svētdien pievienosities Supadventures.lv organizētajiem braucieniem uz Rummu karjeru Igaunijā. Rummu karjers ir viena no fantastiskākajām ūdens tilpnēm mūsu reģionā, ar savu stāstu, šarmu un apbrīnojami dzidru ūdeni. Padomju laikos šeit tika uzbūvēts cietums, kuru tajos laikos dēvēja par Murru cietumu. Blakus cietumam atradās Veselamas marmora karjers, kurās nodarbināja šajā cietumā ieslodzītos. Līdz ar Igaunijas neatkarības atgūšanu, 1991. gadā darbs raktuvēs tika apturēts un ūdens sūkņi atslēgti, karjers strauji applūda un kādreizējais cietums mūsdienās atrodas zem ūdens. Tiek vēstīts, ka applūšana notikusi tik strauji, ka ne visas tehnikas vienības tika nogādātas drošā attālumā, dažas no tām joprojām atrodas zem ūdens. SUPošana šeit ir īpaši tīkama, jo no airētāja skatu punkta ir skaisti pārredzama zemūdens pasaule, kura atklāj gan applūduša meža nianses, gan katlumājas skursteni, gan nirējus.

Šīs neparastās vietas iepazīšana, slīdot uz stabilā un viegli vadāmā SUP dēļa, nebūt nav vienīgais piedzīvojums, ko sola šis brauciens, bet par to, kas labs gaidāms vēl, lasiet šeit.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17267203sec.