Sestais Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls no 29. jūnija līdz 1. jūlijam dažādās Latvijas pusēs

Jau 29.jūnijā ar čehu diksilendu apvienības "The Dixie Hot Licks" ieskaņas koncertu restorānā "Trompete" sāksies 6.Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls, kas šogad norisināsies trīs dienas -  no 29.jūnija līdz 1.jūlijam.

Par to  7.jūnijā restorānā "Trompete" notikušajās mediju brokastīs pavēstīja festivāla producents Armands Leimanis. Viņš arī pastāstīja, ka festivālā šogad būs divi jaunumi: džeza improvizācijas meistarklases (30.jūnijā Limbažos) un bezmaksas mēmā kino seanss, ko pavadīs tapiera Madara Kalniņa priekšnesums (1.jūlijā Umurgā).

"Šogad festivāls pāriet uz trīs dienu formātu, jo vēlamies to padarīt pieejamu gan rīdziniekiem, kas varbūt kādu iemeslu dēļ netiks uz Umurgu, gan limbažniekiem, lai gan Umurga viņiem ir kaimiņos," pauda A.Leimanis, aicinot ikvienu apmeklēt festivāla pasākumus. "Kā jau minējām, festivālu ieskandinās mūsu čehu viesi "The Dixie Hot Licks", kas 29.jūnijā uzstāsies "Trompetē", kur pēc tam notiks arī "jam session" ar mūsu mūziķu piedalīšanos. Jaunums šogad būs džeza improvizācijas meistarklases 30.jūnijā Limbažos, ko vadīs diksilendu apvienības "Sapņu komanda" mūziķi Indriķis Veitners (pūšaminstrumentu improvizācija), Artis Orubs (sitaminstrumenti) un Madars Kalniņš (klavierspēle), kā arī mēmā kino seanss 1.jūlijā Umurgā – starp dienas un vakara koncertu. Lai saglabātu nelielu intrigu, pagaidām neatklāsim, kādas filmas tiks rādītas." Armands arī pastāstīja, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma muzicēšanu atsācis "Lauku ielas diksilends", kas uzstāsies 1.jūlija dienas koncertā Umurgā, savukārt "Sapņu komanda" uzstāsies kopā ar LNO solistu Nauri Puntuli.  Festivāla noslēguma dienas programmu vadīs Latvijas Radio ētera personība Roberts Ošiņš.

Savukārt JVLMA Džeza mūzikas katedras asociētais profesors un "Sapņu komandas" dalībnieks Indriķis Veitners pauda: "Meistarklases, ko rīkosim Limbažos, manuprāt, varētu būt noderīgas ikvienam, kam interesē diksilends un džezs. Vēlos arī atgādināt, ka visi meistarklašu vadītāji ir Latvijas Mūzikas akadēmijas profesori un lektori, līdz ar to šīs meistarklases būs patiešām augstā līmenī." Pieteikties meistarklasēm var, rakstot uz e-pastu: [email protected].

6.Starptautiskā Diksilendu mūzikas festivāla programma

29.jūlijā plkst.20 "The Dixie Hot Licks" (Čehija) un "jam session" restorānā "Trompete" (Rīga)

30.jūlijs, Limbaži

Plkst.16 – Labāko Latvijas diksilendu apvienotā orķestra sveiciens Limbažu ielās;

Plkst.17 – džeza improvizācijas meistarklases Limbažu kultūras namā;

Plkst.20 – bezmaksas brīvdabas koncerts "Diksilendi Limbažos" pie Limbažu kultūras nama. Koncertā uzstāsies "Second Line Jazzband" (Zviedrija) un "Sapņu komanda" (Latvija).

1.jūlijs, Umurga

Plkst.15 – Festivāla dienas koncerts "Diksilends iedvesmo" (ieeja – bez maksas). Koncertā piedalīsies "Lauku ielas diksilends" (Rīga), "Melngaiļskolas Bigband Combo" (Liepāja) un diksilends "Sigulda"

Plkst.17 – Mēmā kino seanss Umurgas KN lielajā zālē ar tapiera pavadījumu (ieeja – bez maksas)

Plkst.19 – vakara koncerts "Labākie diksilendi Umurgā". Koncertā piedalās: "The Dixie Hot Licks" (Čehija), "Second Line Jazzband" (Zviedrija), "Sapņu komanda" un LNO solists Nauris Puntulis, un "Sunny Groove Dixie" (Latvija).

Plkst.22 – nakts balle ar muzikālo apvienību "Zaļā galma kapela".


Informācija par festivālu: Facebook.com

Biļetes uz festivālu var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā bilesuparadize.lv . Biļešu cena – 7 un 10 EUR

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14542294sec.