Idejas aktīvai un aizraujošai nedēļas nogalei

Dabā iestājies periods ar visgarākajām dienām un visīsākajām naktīm, un šis ir laiks kad, apzināti vai ne, jau dzīvojam saulgriežu laika noskaņās, kad vēlamies būt tuvāk dabai un savam patiesajai, no tāliem senčiem mantotajai būtībai. Klimatiskajā ziņā laika apstākļi mūs joprojām pārāk nelutina, bet arī negarlaiko – katrs jauns rīts ir kā pārsteigums, mēs nekad nevaram būt droši, kāda īsti būs diena. Bet, kā saka, nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs un arī pašu kūtrums un negribēšana. Tos nu gan aicinām pārvarēt, jo arī gaidāmā nedēļas nogale piedāvā daudz aizraujošu piedzīvojumu.

Kad gaiss un ūdens daudz maz iesilis, katram patīk izbaudīt atpūtu uz un saistībā ar ūdeņiem.  Arī Latvijas apceļošanas projekts 1836.lv šoreiz ir mazliet atkāpies no tradīcijām, un gājiena vietā organizē laivu braucienu pa Mēmeli, kura kādu sava tecējuma gabalu arī ir Latvijas-Lietuvas robeža. Paredzēts mierīgs, skaists un sirsnīgs pasākums, ar jau tradicionālo sadziedāšanos, simboliskā robežas stabiņa ierakšanu un koncertu svētdienas vakarā. Sīkāka informācija šeit.

Strauju popularitāti arī Latvijā gūst jauns ūdens prieku baudīšanas veids – braukšana ar Stand Up Paddle jeb SUP dēli (attēlā). SUP dēlis ir stabils, viegli vadāms un ļoti ātri apgūstams arī iesācējiem. Tie, kam tuvāks sacensības gars, regulāri pulcējas Ķīšezerā uz sacensībām, taču SUP izmantojams arī skaistām ekskursijām pa upēm, ezeriem, kanāliem, purvu ezeriņiem – visur, kur ir ūdens!

 Kompānija Red Paddle Co piedāvā sestdien Andrejostā bez maksas izmēģināt jaunumu – DRAGON SUP dēli. Tas ir  SUP dēlis, ar kuru vienlaicīgi var airēt 4 cilvēki. DRAGONs ir slaids un ātrs, bet, lai sasniegtu ātrumu, četru cilvēku komandai ir jāspēj sadarboties un to savaldīt. Sīkāka informācija šeit. Savukārt svētdien tiek piedāvāts piedzīvojums visas dienas garumā – brauciens ar tradicionāliem SUP dēļiem pa Ogres upi. Informācija šeit.

Pavisam ekstrēmā, bet neapšaubāmi aizraujošā piedzīvojumā – divu dienu ekspedīcijā pa Irbes upi un Latvijā vismazapdzīvotākā pagasta – Ances purviem un mežiem - aicina Supadventures.lv. Programmā bez airēšanas ar SUP dēļiem pa Irbes upi uz jūru paredzēti arī citi piedzīvojumi – loka šaušana Robina Huda garā, gulēšana siltinātos šūpuļtīklos, brauciens ar džipu pa bezceļiem, ugunskurā gatavotas meža gaļas baudīšana un vēl daži interesanti pārsteigumi. Perfekts piedzīvojums dabas bērniem! Sīkāka informācija šeit.

Arī tiem, kas tomēr dod priekšroku stabilam pamatam zem kājām, šajā nogalē nenāksies garlaikoties. Ļoti interesantu piedāvājumu šoreiz tieši daiļajam dzimumam ir sagatavojusi organizācija Aktīvā Latvija – orientēšanās spēli “Piedzīvojumu mednieces – Ogres noslēpums”.  Pasākuma organizatori sola, ka dalībnieces gaidīs aizraujoši uzdevumi, pilsētas noslēpumi, mīklu šķetināšana, dabas enerģija, savas atjautības, sievišķās intuīcijas un drosmes pārbaudījums, iespēja sastrādāties komandā,  un, pats galvenais, laba kompānija un aktīvi pavadīta diena pie dabas! Īpaša fiziska sagatavotība nav nepieciešama, bet vairāk par šo piedzīvojumu pastāstīts šeit.

Nedaudz cita veida izaicinājumu un savu spēku pārbaudi sola cits pasākums – turpat netālu, Ikšķiles Zilajos kalnos paredzētais Drosmes skrējiens.  Skrējiens pēc būtības ir līdzīgs milzu popularitāti guvušajam Stipro skrējienam – būs jāpārvar dažādi šķēršļi - koka barjeru sienas, virvju tīkli, dzeloņstieples, auto riepas, ūdens baseini, dubļu bedres un dabas veidotie šķēršļi. Bet, ja reiz azarts ir noķerts, ar vienu reizi gadā taču ir par maz, vai ne? Drosminieki atbilstoši saviem spēkiem varēs izvēlēties 7 vai 14 kilometru distanci.

Lai apliecinātu savu izturību, patiesībā skriet nemaz nav obligāti. Veselīga dzīves veida atbalstītāji no WalkingFox.lv sestdien aicina uz visai nopietnu pasākumu – 30 km garu izturības pārgājienu no Līgatnes uz Siguldu, turklāt dalībniekiem pašiem būs jāspēj orientēties nemarķētā maršrutā, un jāparūpējas par visu nepieciešamo, jo atbalsta punktu nebūs. Gandarījums dienas beigās gan būs noteikti! Sīkāka informācija šeit.

Gana izturības prasīs arī TRX Cēsis organizētais pārgājiens gar Amatu no Melturu tilta līdz Līgatnei, kura pilnais garums ir ap 28 km, bet var arī pievienoties pie Zvārtas ieža, un veikt aptuveni uz pusi īsāku distanci, taču jebkurā gadījumā jārēķinās, ka takā ir vairāki kāpumi un kritumi.

Valmierā Gandrs uz vieglāku pārgājienu aicina ģimenes, bet meklēt Gaujas pirmsākumus varēs Elkas kalnā Skujenē.

Par šiem un citiem pārgājieniem, kā vienmēr,  informāciju meklējiet Facebook grupā “Pārgājieni un pastaigas”.

Savukārt tiem, kuri drīzāk vēlētos izbaudīt gaidāmo saulgriežu maģiskās noskaņas, un iesakām doties uz Dabas koncertzāles pasākumu, kas sestdien notiks vietā ar Latvijā unikālu dabas ainavu – Dvietes palienēs pie Daugavas Latgalē, vai arī  uz Druvienas ”Silmačiem” , kur jau no piektdienas vakara notiks gada gaišākā laika izdzīvošana ar gatavošanos, dziedāšanu, dejošanu, ugunskuru un  saulgriežu ieskaņas rituāliem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14828086sec.