Iedvesmojies no tiem, kuri dara - tapuši 50 video stāsti par jauniem Latvijas cilvēkiem

Latvijas valsts simtgades iniciatīvā TUESI.LV sagatavots un publicēts 50. video stāsts, kas veido pusi no topošās dāvanas Latvijai 100.dzimšanas dienā – 100 stāstiem par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem. Izveidotie video stāsti sociālajos tīklos sasnieguši 700 000 skatījumu un lietotāji dalījušies ar tiem aptuveni 9000 reižu. 50.video stāsta centrā ir augļkopis Māris Šņickovskis Jelgavas novada Elejas pagastā. Māris trešajā paaudzē saimnieko savas dzimtas dārzā.

"Mēs vēlamies dalīties ar stāstiem par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos - pilsētās un laukos, mazpilsētās un pagastu ciemos - tur, kur šķietami "nekas nenotiek" un "nekā nav". TUESI.LV stāstu varoņi iedvesmo ar savu apzināto izvēli dzīvot Latvijā un darīt to, kas viņiem no sirds patīk," saka TUESI.LV video stāstu veidotāja Liene Zīlīte.

TUESI.LV video stāstu varoņi ir dažādu jomu pārstāvji - uzņēmēji, nevalstisko organizāciju aktīvisti, mūziķi, sportisti, kultūras darbinieki, dabas pētnieki un daudzi citi, kas dalās ar savu pieredzi, atziņām un iedvesmu dzīvei Latvijas reģionos. Katrs varonis tiek parādīts vidē, kurā viņš dzīvo un darbojas. TUESI.LV video stāsti aptver visus Latvijas reģionus - Kurzemi, Zemgali, Vidzemi un Latgali.

"TUESI.LV aizsākās kā brīvprātīga iniciatīva 2015.gadā, kuras ietvaros mūsu komanda sāka veidot īsus video stāstus par jauniem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās. Esam patiesi gandarīti, ka šī un citas simtgades iniciatīvas mudina lepoties ar Latvijas cilvēkiem, paskatīties citām acīm uz mūsu līdzcilvēkiem, apzināties dzīves gudrību, spēku un apņēmību, kas piemīt Latvijas cilvēkiem," atzīst TUESI.LV projekta vadītājs Vilis Brūveris.

Latvijas valsts simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība "NEXT" sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

TUESI.LV video stāstus var noskatīties Latvijas iedvesmas stāstu vietnē tuesi.lv, kā arī TUESI.LV sociālo tīklu kontos facebook.com/tuesilv un draugiem.lv/tuesilv.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. TUESI.LV ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43281388sec.