Tripadvisor.com lietotāju 10 ieteiktās aktivitātes Latvijā

Neviens ceļojums nav iedomājams bez trim lietām - transporta, apmešanās vietas un atrakcijām. Pieņemot, ka transports un apmešanās vieta mums ir - atliek tikai viens - ko darīt laikā, ko pavadām jaunā pilsētā vai valstī. Ierasts, ka cilvēki paļaujas uz citu ceļotāju pieredzi, tāpēc jau labu laiku īpaši populāras ir ceļojumu vietnes, kurās iespējams atstāt savas atsauksmes par savu pieredzi citā valstī.

Nolēmām, ka būtu interesanti saprast ko par Latviju un tās piedāvātajām atrakcijām spriež ārzemnieki (un arī paši latvieši), tāpēc aplūkojām TOP10 lietas, kuras iesaka Latvijā izdarīt ("things to do in Latvia").

1. Vecrīgas apskate - šarmantajā šauro un izliekto bruģakmens ieliņu labirintā aplūkojama gortiskā, skandināvu, renesances, baroka un jūgendstila arhitektūra. Tāpat ieteicams apmeklēt un apskatīt 13.gadsimtā celtās baznīcas, Zviedru vārtus un Brīvības pieminekli.

2. Alberta ielas apskate Rīgā - šī iela tūristus piesaista ar savu īpašo arhitektūru.

3. Rīgas Jūgendstila ēkas - lai arī daudzas ēkas atrodamas jau iepriekš minētajā Alberta ielā, tūristiem ieteikts staigāt pa pilsētu un meklēt jūgendstilu arī citur pilsētā.

4. Rīgas pilsētas laukuma apskate - ietilpst Melngalvju nama, jaunuzceltās Rīgas domes ēkas un apkārtnes apskate

5. Dzintaru meža parka apskate - parks ir paredzēts gan aktīvas atpūtas piekritējiem, gan vienkārši cilvēkiem, kas vēlas atvilkt elpu un lēnām pastaigāties mierā. Ap parku ir izvietojušās daudzas kafejnīcas un pieejama laba infrastruktūra. Pieejams arī skatu tornis.

6. Jūrmalas pludmales apmeklējums - viena no Latvijas bagātībām ir jūra, tāpēc ir tikai loģiski, ka ieteikts apmeklēt balto smilšu jūrmalu ar īpašo atmosfēru. Uzsvērts, ka pēdējos gados īpaši uzlabota infrastruktūra - ir pieejamas gan tualetes, gan kafejnīcas, gan, piemēram, atkritumu maiss.

7. Vērmanes dārza apskate - "mierīga, skaista un klusa vieta pašā pilsētas sirdī" - šādi Vērmanes dārzu raksturo liela daļa ārzemnieku, kas mudina arī citus apmeklēt Vērmanes dārzu.

8. Latvijas Nacionālās operas apmeklējums - viesi iesaka operu ne tikai apskatīt no ārpuses, bet ieplānot arī apmeklējumu. Daudzi uzsver cenu īpašo izdevīgumu priekš ārzemniekiem. Tāpat uzsvērts tiek ēkas izcilais stāvoklis, arhitektūra un iekšā jaušamais greznums.

9. "Stūra mājas" jeb "Čekas nama" muzeja apskate - dodoties muzejā "a must" jeb "viennozīmīgi" ir jāiegādājas apskate gida klātbūtnē, kas tūristam var pastāstīt visu par eksponātiem, kā arī radīt to īpašo, šausmu pilno sajūtu. Daudzi uzsver, ka izjutuši lielu bijību, pat bailes, atrodoties šajā ēkā.

10. Latvijas Brīvdabas etnogrāfiskā muzeja apmeklējums - lielisks veids kā atcerēties kā cilvēki dzīvojuši pirms pāris gadu simtiem. Uzsvērts, ka šeit ir iespējams iepazīt "īsto vēsturi".

Ārpus Rīgas un Jūrmalas ieteikumi ir apskatīt Rundāles pili, Cēsu pilsdrupas, kā arī Turaidas pili.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10577106sec.